Отидете към основна версия

5 885 7

Държава се връща към нормалния живот

  • белгия-
  • коронавирус-
  • карантира-
  • мерки-
  • магазини

Белгия отваря магазините

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Белгия отслаби някои мерки, наложени за овладяване на разпространението на коронавируса, но разпоредбите за семейни събирания ще останат непроменени и през коледните празници.

В момент когато всички индикатори на вируса са спадащи, правителството заяви, че магазините, които не са за стоки от първа необходимост, могат отново да отворят на 1-ви декември. Тази година Коледа и новогодишната нощ ще бъдат празнувани различно, припомниха властите. Премиерът на страната Александер де Кро каза, че освен сдържането на вируса, всеки трябва да с постарае да няма самотни хора по празниците.

„Трябва да сме сигурни, че по Коледа и Нова година хората не са сами, затова на Бъдни вечер и на Коледа изолирани хора, самотно живеещи, ще имат възможност да поканят до двама души в дома си“, каза Де Кро. Това е само малка отстъпка за периода на коледната ваканция, в сравнение с предвижданото от други европейски държави.

Белгия, което има 11,5 милиона жители, е една от най-тежко пострадалите от COVID-19 европейски държави, а починалите от болестта са над 16 000.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини