Отидете към основна версия

3 304 34

Медици, отказали ваксиниране, заразиха 22-ма пациенти в Италия

  • италия-
  • коронавирус-
  • ваксина

Адвокатите на здравните служби се готвят да предприемат действия срещу медиците

Снимка: Shutterstock

22-ма възрастни пациенти в болницата на град Ровиго, област Венето, се заразиха с СOVID-19, след като преди това четирима души от медицинския персонал показали положителни проби. Става въпрос за две медицински сестри и двама санитари, които отказали да се ваксинират, въпреки че работят с възрастни болни хора в отделението за гериатрия.

Според в.”Република” роднините на пациентите били възмутени как било допуснато подобно нещо. Шефът на местните здравни служби в Ровиго Антонио Компостела обмисля какви мерки да бъдат предприети срещу въпросните служители. “ Нямаме намерение да виним тези медици за произхода на огнището на вируса, но смятам, че ако те бяха ваксинирани, можеше да се избегне заразяването на пациентите”, каза Компостела.

Адвокатите на здравните служби се готвят да предприемат действия срещу медиците.

“Този епизод потвърждава какво значение има ваксинирането за медицинските работници в старческите домове”, допълни директорът.

Известният вирусолог Роберто Буриони коментира в социалните мрежи, че се надява бъдещото правителство да има за приоритет и поставянето на край “на този срам медици да отхвърлят ваксините, поставяйки на риск пациентите си”.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 19 гласа.

Свързани новини