Last news in Fakti

10 Февруари, 2021 11:38 1 588 3

И Берлускони потвърди подкрепата на "Форца Италия" за кабинет на Марио Драги

  • силвио берлускони-
  • марио драги-
  • италия

84-годишният милиардер изрази увереност, че кабинетът, който Драги ще състави, ще се задържи толкова дълго, колкото е необходимо за преодоляване на социалната, здравната и икономическата криза

И Берлускони потвърди подкрепата на "Форца Италия" за кабинет на Марио Драги  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони се появи публично след продължително отсъствие заради Covid-19 и изрази подкрепата на неговата партия "Форца Италия" за Марио Драги, който е натоварен с формирането на новото правителство на страната.

84-годишният Берлускони изрази увереност, че кабинетът, който Марио Драги ще състави, "ще се задържи толкова дълго, колкото е необходимо за преодоляване на социалната, здравната и икономическата криза", съобщава Ройтерс.

Коментарите на Берлускони идват в момент, когато Драги провежда през целия ден консултации с парламентарни партии за формиране на правителството, в които консултации той призова за данъчна реформа и по-бърза кампания за ваксинация срещу COVID-19.

Драги, който преди това беше президент на Европейската централна банка (ЕЦБ), също така разговаря със Северната лига и "Движението пет звезди", които обаче заявиха, че не са готови да си партнират един с друг, нито с "Форца Италия" на Берлускони.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шекел

    4 0 Отговор
    Италия е умираща държавица каквото и да правят.

    Коментиран от #2

  • 2 Стоян

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Шекел":

    Справка Италия седма икономика в Света, твоята Русия осемнадесет, коя е по умираща незнам
  • 3 САЧЕВА

    0 0 Отговор
    Ще има дадев Валерката , Марешки и Каракачана. И БУДА ЗА МИНИСТЪР.
Новини по държави: