Отидете към основна версия

4 474 9

Австрия затяга граничния контрол

  • австрия-
  • коронавирус-
  • мерки

Строги мерки срещу пандемията

Снимка: БГНЕС

Австрия заяви днес, че затяга контрола по границите с всички съседни страни и че несъществените пътувания би трябвало да се избягват по време на пандемията от коронавируса, предаде Ройтерс.

Граничният контрол се затяга в момент, когато австрийските власти се готвят предпазливо да разхлабят някои ограничения следващата седмица, включително да позволят на магазини, които не са от първостепенно значение, и на училищата отново да отворят.

"Граничният контрол има за цел да прекъсне веригата на заразяване, станала по-опасна с новите мутации на вируса", каза вътрешният министър Карл Нехамер. "По време на пандемията пътуването би трябвало да бъде сведено до абсолютния минимум", заяви той.

Вътрешното министерство каза, че се е свързало с германския вътрешен министър Хорст Зеехофер относно новите гранични мерки и се предвиждат разговори с министри от други страни.

Австрия граничи с Германия, Швейцария, Лихтенщайн, Италия, Чехия, Словакия, Унгария и Словения.

Днес австрийските власти съобщиха за 1317 нови заразявания с коронавирус, с което общият им брой стана 420 644. Починали са още 22 човека, с което общият брой на смъртните случаи по официални данни достигна 7906.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.

Свързани новини