Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 16:22 3 668 6

Претърсиха дома на австрийския финансов министър

  • австрия-
  • министър-
  • акция

Гернот Блюмел сам потвърди проведената акция

Претърсиха дома на австрийския финансов министър - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Австрийският финансов министър обяви, че домът му е бил претърсен, съобщи ТАСС.

Новината за акцията дойде от Гернот Блюмел. Считан е за много близък до канцлера Себастиан Курц.

Домът е бил претърсен по разследване за корупция. На място са присъствали прокурори.

Министърът е свързван със спорни партийни дарения. Проучва се споразумение между миналата коалиция и голяма хазартна компания.

Блумел не уточнява какви са обвиненията срещу него. Заявява, че неговата Народна партия не е приемала дарения от хазартни компании.

Очакват се подробности от официални лица.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    10 3 Отговор
    В чекмеджето провериха ли?
  • 2 GERP

    12 2 Отговор
    Този байно е от австрийския ГЕРБКП, но не дава да го снимат гол сред пачки, с кюлчета и пищови! Няма си Мата Хари, а вероятно някой Ханс би го снимал, но хората имат морал, а не като Бойко.
  • 3 барчо

    11 1 Отговор
    Претърсили и не намерили нищо!!! Дали не прилича на нарушаване на човешки права и мачкане на неудобни хора??? ЕС да се самосезира и поиска обяснение!!!
  • 4 Оса

    3 6 Отговор
    Веднага да сформират агитка за протест, ако не могат ще им изпратим професионалисти от нашите, а той с вдигнато юмруче да излезе от къщи и да ги поздрави.....оставка за това, че прокурори и съответните служби са правили претърсване в домът му и така протести поне 250 дни !!! Колко сходно с влизането на прокурори в президентството и веднага организирания уж протест за това....колко са жалки нашите улични " демократи"...платени от Дубай
  • 5 България

    0 0 Отговор
    А Горанов, Домусчиев, Боко Тиквата, Валерко Симеонов,Цацаров,Гешев, Пеевски, Ахмедчо Доган иславни пътни таксидги на границата,митничари,Дилян Добрев, Станишев,Гергов,ТИМ и т.н. кога......???????????????????
  • 6 хикс ИГРЕК зет

    1 0 Отговор
    Хайде и у нас такъв обиск. В жилището с шкафчето. Има да чакаме.
Новини по държави: