Отидете към основна версия

4 398 36

"Ню Йорк Таймс": Време е да се доверим на китайските и руски ваксини

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • спутник v

Пред сериозния недостиг на ваксини и забавяне на доставката им, Франция, Испания, Германия започнаха да обсъждат въпроса за възможността за закупуване на китайски и руски ваксини

Снимка: БГНЕС/ЕРА

На 5 февруари сайтът на американския вестник „Ню Йорк Таймс“ помести статия със заглавие „Време е да се доверим на китайските и руски ваксини“, предаде "Радио Китай".

В статията се казва, че все повече и повече факти доказват, че и китайските и руски ваксини са ефективни. Тази седмица медицинското списание „The Lancet“ публикува резултата от анализа на клиничните изпитания от последния етап, който показва, че ефективността на разработената от Русия ваксина е 91,6%.

Обединените арабски емирства, Бахрейн, Египет, Йордания, Ирак, Сърбия, Мароко, Унгария и Пакистан вече одобриха използването на произведената от Китайската фармацевтична компания „Синофарм“ ваксина. До средата на януари повече от 1,8 милиона души в ОАЕ са били ваксинирани с нея. Боливия, Индонезия, Турция, Бразилия и Чили са утвърдили използването на друга китайска ваксина – от компанията SINOVAC BIOTECH CO.,LTD. А руската ваксина ще бъде използвана в страни от Европа, Близкия изток, Африка и Латинска Америка.

Тези страни взеха решение да използват китайските и руски ваксини, на базата на публикуваните от производителите им данни за тяхната безопасност и ефективност – много от които са публикувани в научните списания „The Lancet“ и „The Journal of the American Medical Association“.

Пред сериозния недостиг на ваксини и забавяне на доставката им, Франция, Испания, Германия започнаха да обсъждат въпроса за възможността за закупуване на китайски и руски ваксини.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 38 гласа.

Свързани новини