Last news in Fakti

8 Февруари, 2021 16:45 3 792 4

Белгия удължава мерките до 1 април

  • белгия-
  • коронавирус-
  • пандемия

Междувременно Европейската комисия съобщи, че проверява дали мерките, въведени от Белгия по границите заради пандемията, отговарят на европейското законодателство

Белгия удължава мерките до 1 април - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Консултативният комитет на Белгия реши да удължи настоящите мерки заради коронавируса до 1 април, като здравните експерти изключват възможността за по-ранно отваряне на сектора на хотелиерството. Това обяви премиерът Александър Де Кроо, цитиран от Евроактив.

Следващото заседание на Консултативния комитет, което може да разгледа отпускане на мерките за хотелиерската индустрия, както и за сектора на културата и провеждане на събития, трябва да се проведе на 26 февруари, предаде БНТ.

Междувременно Европейската комисия съобщи, че проверява дали мерките, въведени от Белгия по границите заради пандемията, отговарят на европейското законодателство.

Ограниченията на свободата на движение заради общественото здраве трябва да бъдат съразмерни на заплахата, посочи говорител на комисията. Той добави, че еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс е разговарял с белгийския премиер Александер де Кро, цитира думите му БТА.

От белгийската страна са били поискани обяснения и предстои комисията да направи изводи, поясни говорителят.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    18 2 Отговор
    Никой не мисли за вашето здраве и живот, всичко е пари, власт и политически игри...
  • 2 ahahahahah

    9 2 Отговор
    Ако още някои се бърка, че това е, заради здравето на хората, то ето му го отговора.

    И точно либерална Европа най-бързо и лесно се превръща в единно копие на тоталитарна държава, управлявана сре щу ''невидимия враг, биг брадъра'' ковид-19, който е навсякъде.

    Класически сценарий от том 1 на ЦРУ, въпроса е как масовия човек пак се хваща елементарно и нахлузва хомута веднага и без ропот.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Истината

    4 1 Отговор
    Докато удължаването - обявено в петък - означава, че правилата могат да продължат дотогава, това не означава, че непременно ще продължат. „Това се прави, за да има необходимата правна сигурност и след 1 март 2021 г. Това не означава, че не са възможни временни решения или ревизии“, се казва в съобщението.