Отидете към основна версия

2 453 8

Имунизационни паспорти за всички гърци с две дози ваксина

  • гърция-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • имунизационен паспорт

Неочаквано са се увеличили рязко заразените в Атика въпреки карантината, съобщават лекарите, а почти няма места в COVID oтделенията на държавните болници

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Всички гръцки граждани с поставени две дози от ваксината са с имунизационни паспорти. Над 40 000 са получили дигитално сертификат, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Днес Атина очаква общо решение на лидерите на Европейския съюз за осигуряване на коридор за бързо преминаване в рамките на съюза срещу представяне на паспорт за имунизация.

Гръцкият министър на туризма Хари Теохарис заяви, че сертификатът ще осигури старт на туризма, но в Гърция ще се влиза и с отрицателен тест за коронавирус.

Очаква се правителството в Атина да продължи с две седмици карантината за област Атика и да приложи локални ограничения в райони с висока заразяемост.

Неочаквано са се увеличили рязко заразените в Атика въпреки карантината, съобщават лекарите, а почти няма места в COVID oтделенията на държавните болници. Шокиращо увеличение на новозаразените на остров Крит - с 265% по данни на епидемолозите.

Новият шам е силно заразяем след младите хора до 17 годишна възрaст, констатираха гръцките лекари.

Опозицията настоява за мобилизация на всички частни клиники в област Атика и много строг контрол по спазване на мерките на работните места.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.

Свързани новини