Отидете към основна версия

3 807 88

Русия отбелязва 7 години от присъединяването на Крим

  • крим-
  • севастопол-
  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски

Съединените щати, Европейският съюз и Украйна определят събитията отпреди седем години като анексиране на суверенна украинска територия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Русия тържествено се отбелязва седмата годишнина от подписването на договора за присъединяване на полуостров Крим. На 18 март 2014 г. Република Крим и град Севастопол официално станаха субекти на Руската федерация.

Празнични мероприятия са планирани на територията на цялата страна. В Москва беше открит фестивалът „Дни на Крим“. Довечера в спортния комплекс „Лужники“ е организиран голям концерт.

Очаква се президентът Владимир Путин да разговаря по телемост с представители на кримската общественост. Освен това той ще оглави правителствено заседание, посветено на социално-икономическото развитие на Крим.

Ще припомним, че присъединяването към Русия беше подкрепено на референдум от мнозинството жители на Крим.

Според официална Москва референдумът е бил произведен в строго съответствие със залегналото в Устава на ООН право на народите на самоопределение.

Съединените щати, Европейският съюз и Украйна обаче определят събитията отпреди седем години като анексиране на суверенна украинска територия.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 32 гласа.

Свързани новини