Отидете към основна версия

2 053 8

Франция: Не се страхувайте от ваксините

  • франция-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • пандемия-
  • париж-
  • жан кастекс

„Не се страхувайте от ваксините“, гласи посланието на френското правителство

Снимка: БГНЕС/ EPA

Френското правителство разясни предстоящото разхлабване на ограничителните мерки от началото на май. Очакването е поредната вълна на COVID-19 да започне да отшумява, заяви премиерът Жан Кастекс, цитиран от БНР.

Свободно движение от трети май, но при запазен вечерен час от 19:00 ч. Това потвърди на пресконференция френският премиер Кастекс. Учениците ще се върнат поетапно в клас през следващите две седмици, но при засилен санитарен протокол - дори един случай на COVID-19 ще води до затваряне на паралелката. Предвижда се и масово тестване за училищата. До средата на май са обещани 600 000 теста.

„Не се страхувайте от ваксините“, гласеше посланието на френското правителство. На фона на резервите към COVID-ваксината на компанията „АстраЗенека“ от кабинета увериха, че рискът от тромбози е минимален - по-малък, отколкото при дълго пътуване със самолет според здравния министър Оливие Веран. В същото време Франция изпрати половин милион дози от ваксината в Африка. Индия влезе в списъка на страните с риск, а пристигащите от там ще бъдат подлагани на задължителна карантина. Вече има регистрирани случаи в Белгия на заразени лица, преминали през парижкото летище Роаси - Шарл дьо Гол.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.

Свързани новини