Отидете към основна версия

1 868 5

Рязък спад на случаите на COVID-19 в Истанбул за седмица

  • истанбул-
  • турция-
  • коронавирус-
  • пандемия

Спадът е регистриран на фона на строгите ограничителни мерки в борбата с пандемията, наложени от правителството, включително национален локдаун от 29 април до 17 май

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Новите случаи на коронавирус в Истанбул, както и броят на хоспитализираните и на пациентите с COVID-19 в интензивни отделения в града е отбелязал рязък спад в рамките на седмица, съобщава в."Хюриет дейли нюз", като се позовава на окръжния директор по здравеопазването проф. Кемал Мемишоглу.

В най-големия град в страната с население от близо 16 милиона души новите случаи на COVID-19 са намалели с 35 процента, а броят на пациентите в интензивни отделения е отбелязал спад с 21 процента през седмицата от 28 април до 4 май спрямо предходната седмица, е посочил проф. Мемишоглу.

Броят на пациентите с коронавирус, лекувани в болници в града, е намалял с близо 25 процента през същия период.

Истанбул бе с най-високия броя новозаразанени - 532 на 100 хиляди души, според картата с данни за разпространение на коронавируса в Турция за периода от 24 април до 30 април, публикувана миналата седмица от турското здравно министерство.

Спадът на случаите на коронавирус в Истанбул е регистриран на фона на строгите ограничителни мерки в борбата с пандемията, наложени от правителството, включително национален локдаун от 29 април до 17 май. Целта на мерките е ограничаване на разпространението на коронавируса в страната, след като миналия месец бяха регистрирани рекорден брой заразени (по над 60 000 дневно).

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини