Отидете към основна версия

1 491 10

Макрон: В интерес на Европа е Африка да бъде снабдена с ваксини срещу COVID-19

  • франция-
  • руанда-
  • еманюел макрон-
  • ваксина-
  • коронавирус

Френският президент подчерта, че всички страни по света трябва да се ваксинират, защото в противен случай коронавирусът ще продължи да се разпространява и да мутира

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Снабдяването на Африка с ваксини срещу ковид е не само нравствен дълг, но е и в интереса на Европа и на целия свят, защото така ще бъде предотвратена повторната поява на нови разновидности на коронавируса, заяви по време на посещението си в Руанда френският президент Еманюел Макрон, предаде Ройтерс.

Франция планира да достави 30 милиона ваксини срещу ковид в Африка до края на тази година, че Германия също ще достави 30 милиона и че общо Европейският съюз ще достави над сто милиона ваксини на Африка тази година.

"Да помогнем на Африка да се ваксинира... е на първо място дълг, който ни диктува солидарността, а освен това просто...е в интерес на всички европейски страни и на всички страни по света", изтъкна френският президент при посещение във ваксинационен център в Кигали, предаде БТА.

Макрон подчерта, че всички страни по света трябва да се ваксинират, защото в противен случай коронавирусът ще продължи да се разпространява и да мутира.

"Следователно тази стратегия не е само нравствено задължение, а е и здравно изискване", каза френският лидер.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини