Отидете към основна версия

1 705 6

Спешно! Белият дом предоставя 1,6 млрд. долара за COVID тестове в райони на САЩ с висок риск

  • сащ-
  • джо байдън-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Случаите на коронавирус започнаха да нарастват, предимно сред неваксинираните, като данните показват, че дневните стойности са се увеличили с 55% в сравнение с предходната седмица

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Администрацията на президента Джо Байдън възнамерява да насочи 1,6 милиарда долара за тестване на Covid-19 в различни райони в САЩ, за да се преборят с нарастващия скок на случаите на коронавирус и да се предотврати четвърта вълна на вируса, съобщи NBC News.

Според информацията се увеличават случаите в американски щати с ниски нива на ваксинация, като американките власти не са склонни да върнат изискването за носенето на маски в цялата страна. Освен това, увеличаването на тестовете е предназначено предимно да отиде до места с висок риск, като затвори и приюти.

Тази програма ще върви заедно с 398 милиона долара, които федералното правителство вече обяви в подкрепа за провинциалните болници.

Случаите на Covid-19 започнаха да нарастват в САЩ, предимно сред неваксинираните, като данните показват, че дневните стойности са се увеличили с 55% в сравнение с предходната седмица.

Повишаването е свързано основно със силно заразния Делта вариант на коронавируса.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини