Отидете към основна версия

2 355 30

Джо Байдън намекна за нови рестрикции в САЩ заради пандемията

  • джо байдън-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Констатациите вероятно ще предизвикат дебат относно това дали отново ще са необходими маските, социалното дистанциране и други противоепидемични мерки

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън намекна за вероятни нови ограничения във връзка с пандемията от COVID-19 в страната, съобщи AP.

Попитан дали очаква евентуални препоръки за въвеждане на нови антиковидни ограничения, президентът заяви: "най-вероятно".

Джо Байдън все пак не уточни за какви мерки точно говори.

Експертите посочват, че част от мерките могат да бъдат затягане на режима за носена на маски, социалната дистанция и дори връщането на локдауна за овладяване на пандемията.

Непосредствената следваща стъпка на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ е "да признаят, че войната с коронавируса се е променила", тъй като щамът Делта също така вероятно може да засегне ваксинираните срещу Covid-19, но също така да подчертаят за голямото намаляване на риска от тежко изкарване на болестта при ваксинираните хора, се казва в документа.

Констатациите вероятно ще предизвикат дебат относно това дали отново ще са необходими маските, социалното дистанциране и други противоепидемични мерки дори в държави с широки кампании за ваксинация и където са отслабени протовиоепидемичните мерки.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 16 гласа.

Свързани новини