Отидете към основна версия

1 928 13

COVID ваксинация на най-младите вече е на дневен ред в редица държави

  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия

В Обединените арабски емирства от днес е разрешено прилагането на китайската ваксина "Синофарм" за възрастовата група от 3 до 17 години

Снимка: БГНЕС/ЕРА

От днес в Румъния подрастващите може да бъдат ваксинирани с препарата на "Модерна", след като през юни започна имунизацията при тях с ваксината на "Пфайзер".

Непълнолетните румънци трябва да имат съгласие от родителите си и да бъдат съпроводени поне от единия от тях при поставянето на ваксината. С първа доза при всички възрасти в Румъния са имунизирани пет милиона души при население 19 милиона и 400 хиляди.

Кипър започна ваксинация на деца над 12-годишна възраст.

В Обединените арабски емирства от днес е разрешено прилагането на китайската ваксина "Синофарм" за възрастовата група от 3 до 17 години.

Изследване в Дания показва, че комбинация от първа доза на ваксината на "АстраЗенека" и втора от "Пфайзер"/"Байонтек" или "Модерна" осигурява добра защита срещу Covid-19. Схемата се прилага в страната, след като през април здравните власти спряха на препарата на "АстраЗенека", с първа доза от който бяха имунизирани повече от 144 000 души.

Съединените щати засега няма да прибягват до затваряне на бизнеси и ограничаване на хора по домовете им, въпреки нарастващия брой случаи с делта варианта на коронавируса, заяви главният здравен експерт доктор Антъни Фаучи. Според него поставените вече ваксини са достатъчни, за да се избегне критична ситуация

Милиони китайци отново бяха принудени да останат вкъщи заради новите мерки срещу пандемията. 55 нови случаи с коронавирус за 24 часа отчетоха властите. Установено е огнище и в Ухан. Продължава масовото тестване в големите градове, изолират се отделни жилищни комплекси, а контактните се поставят под карантина.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 16 гласа.

Свързани новини