Отидете към основна версия

4 015 20

Балканска държава въвежда задължителна ваксинация за достъп до закрити помещения

  • косово-
  • ресторанти-
  • балкани-
  • коронаврус-
  • задължителна ваксинация-
  • закрити помещения

Новият регламент ще се прилага за всички събития на закрито, както и за барове и ресторанти

Снимка: Shutterstock

От 20 август всеки, който иска да получи достъп до вътрешни пространства и събития в Косово, ще трябва да си е поставил поне една доза от ваксината срещу COVID-19, съобщава порталът Exit.al, като се позовава на Косовската камара за хотелиерство и туризъм (OHT), предаде агенция "Фокус".

Новият регламент ще се прилага за всички събития на закрито, както и за барове, ресторанти, търговски центрове, както и за семейни събирания. Всеки, който желае да участва или да има достъп до тези места, ще трябва да покаже доказателство, че е получил поне една доза от ваксината. Регламентът също така изисква всички туристически и ресторантьорски служители да получат поне една доза от ваксината до 12 август.

Според OHT те очакват полицейският час да бъде съкратен за нощните клубове. В момента те са длъжни да затворят в 23 часа. Новият регламент ще удължи работното време до 3 часа сутринта. През последните седмици в Косово се наблюдава значителен скок в броя на инфекциите, а „делта“ щамът представлява около 90% от новите случаи. 271 души са дали положителен резултат в петък, с което броят на активните случаи е 1321. 165 190 граждани са напълно ваксинирани досега и са приложени общо 478 048 ваксини.

Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 17 гласа.

Свързани новини