Отидете към основна версия

10 116 47

Посочиха симптомите на COVID-19 при ваксинирани

  • коронавирус-
  • симптоми-
  • медицина-
  • ваксина-
  • ваксинация-
  • covid-19

Лекарите посочиха, че заразения с коронавирус ваксиниран може да има симптоми, но те са значително по-леки

Снимка: Shutterstock

Лекарите препоръчват да не се игнорират някои симптоми, тъй като рискът от заразяване с коронавирус съществува дори след пълен цикъл на ваксинация, предава zdrave.to.

Нужно е да се отбележи, че понастоящем ваксинацията се счита за единствения ефективен начин за преодоляване на вируса.

Великобритания успя да докаже това на практика. Много хора в страната продължават да се заразяват, но броят на хоспитализациите, както и смъртните случаи, значително намаляха.

Как тялото на човек реагира на ваксина зависи от различни фактори. Основните са възрастта и пола, хранителните навици, наличието на стресови ситуации, приемането на определени лекарства и т.н.

Това предполага, че някои хора няма да имат силен имунен отговор към ваксината и следователно ще останат с минимален риск от заразяване с коронавирус.

Обобщено експертите посочиха пет симптома, които могат да показват наличието на болестта при хора, които са били ваксинирани.

- Хрема;

- Главоболие;

- кихане;

- Загуба на миризма;

- Възпалено гърло.

От своя страна симптоми като треска или задух, които са типични при неваксинирани, при ваксинираните заболели са изключителна рядкост.

Експертите отбелязват факта, че ваксинираните пациенти, заразени с COVID, много често се оплакват от кихане, особено в сравнение с тези, които нямат време да се ваксинират. Затова те съветват от време на време да се тествате за наличие на вируса, особено ако се появят подозрителни симптоми.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 26 гласа.

Свързани новини