Отидете към основна версия

2 647 20

Великобритания обяви 4-то ниво на заплаха заради Омикрон

  • омикрон-
  • великобритания-
  • ваксина-
  • коронавирус

Той се разпространява "много по-бързо" от Делта варианта и защитата на ваксините срещу "симптоматично заболяване от Омикрон е намалена", пишат британски експерти

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Властите във Великобритания повишиха от 3-та на 4-та степен нивото на заплаха заради разпространението на варианта на коронавируса Омикрон.

Първоначални данни за варианта показват, че той се разпространява "много по-бързо" от Делта варианта и че защитата на ваксините срещу "симптоматично заболяване от Омикрон е намалена".

Все пак бустерните дози увеличават имунната защита съществено, се казва в изявление на главните здравни експерти на Острова.

Предпоследната, 4-та степен на тревога предполага, че лечебните заведения във Великобритания трябва да се готвят за засилен натиск.

Заради Омикрон Великобритания бе добавена вчера в червения списък на Израел. Това е списъкът на държавите, забранени за посещение от израелските граждани поради здравния риск.

Ограниченията за пътуване на израелците ще влязат в сила идната сряда и ще важат не само за Лондон, но и за Дания и Белгия.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 18 гласа.

Свързани новини