Отидете към основна версия

1 694 10

Израел дари животоспасяващо оборудване на болница „Пирогов”

  • израел-
  • дарение-
  • пирогов-
  • кислородни концентратори-
  • консумативи за спешна медицинска помощ

Израел и България са свързани помежду си от истинско приятелство и идват на помощ един на друг в момент на нужда, каза посланик Йорам Елрон

Снимка: Фейсбук/Израел в България

Посланикът на Израел в България Н.Пр. Йорам Елрон предаде на болница „Пирогов” оборудване, необходимо за борба с COVID-19, съобщават от посолството на Фейсбук страницата си

Оборудването се състои от близо 2 тона консумативи за спешна медицинска помощ, както и осем животоспасяващи кислородни концентратора.

Израел и България са свързани помежду си от истинско приятелство и идват на помощ един на друг в момент на нужда, каза посланик Елрон по време на церемонията по предаването на медицинските консумативи и оборудване. Министерството на външните работи на Израел.

Израелската агенция за международно сътрудничество за развитие MASHAV са щастливи да помогнат на болница „Пирогов“ в борбата с коронавирусната инфекция, добави той.

Директорът проф. Иван Поромански благодари за подкрепата от Израел, която ще бъде много полезна за болницата. Посланик Елрон подчерта, че сътрудничеството ще продължи и в бъдеще, с акцент върху спешната и травматичната медицинска помощ.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.

Свързани новини