Last news in Fakti

3 Октомври, 2014 08:58, обновена 3 Октомври, 2014 09:02 17 747 26

Уличиха Mercedes-Benz в занижаване на разхода на гориво

  • разход на гориво-
  • epa-
  • mercedes-benz-
  • c-klasse-
  • international council on clean transportation

Федералната агенция за опазване на околната среда на САЩ (EPA) откри грешки в данните за разхода на гориво за някои модификации на C-Klasse, обявени от Mercedes-Benz. Проверката на версията C300 4Matic от 2013-2014 г., която има сертификат за "Автомобил с почти нулеви вредни емисии", е установила, че колата харчи повече от декларираните показатели.

Проведените тестове показват, че автомобилът изминава с миля по-малко с един галон, отколкото твърдят от Daimler. Агенцията е определила актуализирани стойности за разхода от 19 мили/галон (12.3 л/100 км) в градски условия, 28 мили/галон (8.4 л/100 км) на магистрала и 22 мили/галон (10.7 л/100 км) в смесен цикъл.

Представител на щатското поделение на Mercedes-Benz е потвърдил изводите на EPA, но е подчертал, че занижен разход е установен при едва един от над 70-те модела в американската гама на марката. Според EPA компанията е подценила въздействието на въздушното съпротивление и търкането на гумите в тестовете си.

Преди време Федералната агенция за опазване на околната среда откри грешки в данните за разхода на 13 модела на Hyundai и Kia. Неточности бяха установени и в каталога на Ford.

Друго изследване, проведено в Европа от неправителствената организация Международен съвет за чист транспорт (ICCT), установи сериозни несъответствия между реалния и обявения от някои производители разход на гориво. Според ICCT BMW занижава тези данни средно с 30%, Audi - с 28%, а Mercedes-Benz - с 26%. Продукцията на Toyota пък харчи с 15% повече от заявеното на хартия, а тази на PSA Peugeot-Citroen и Renault - с 16%.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    9 3 Отговор
    А, добър ден сняг щото пък не важи сигурно и за другите автопроизводители...
  • 2 Shmeker

    3 6 Отговор
    И БМВ-то ми и VW-то ми дават разходи близки до каталожните. Но са стари модели. За тия новите не знам

    Коментиран от #12

  • 3 Дошо

    6 6 Отговор
    Така е всеки знае, че швабите са измамници.Харчи 11/100 пък е автомобил с почти нулеви вредни емисии - това швабите са най-безочливото племе на света.
    И едно е да са писали, че харчи 9 а в действителност 12 друго е да са писали 4/100 а в действителност да е 4.6.Та м/у 30% на швабите и 15% на японците разликата не е двойна ами пъти.
  • 4 Shmeker

    2 5 Отговор
    Ехее то мойта баварка харчи на дълго с 90 км/ч 6.7л, хем е модел от миналия век, тва гори доста повече явно
  • 5 AMG

    5 5 Отговор
    хахахаха американците говорят за вредни емисии :D а като правят тия 9 литрови V8-ци по 150 коня?

    Коментиран от #7

  • 6 nikito_blend

    5 3 Отговор
    Положението е малко като при допинга. Всички взимат ама въпроса е да не те хванат. Е, Мерцедес ги хванаха.
  • 7 Shmeker

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "AMG":

    да ве с тия дефорсаци дето горят 22 на сто на дълго кво се сравняват с европейските модели не знам
  • 8 Julio

    3 2 Отговор
    Ако при американският стандарт дават такива разлики значи при европейският е още по-страшно. Щатските стандарти са доста по-близо до действителността от европейските...
    А иначе еко-нормите превърнаха тази част от техническите данни на дадена кола в най-голямата измама...
  • 9 коко

    6 2 Отговор
    Всички лъжат, но тойота най-малко
  • 10 Colossus

    8 3 Отговор
    Всички лъжат,но Bmw най-много,което едва ли изненадва някой де
  • 11 Курти Куртев

    0 2 Отговор
    Вярно, че всички производители на автомобили лъжат за разхода, но на Мурджо и Тотка им е простено - те поне коли правят..........
  • 12 Мони НСА

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Shmeker":

    наи вече пасата нали ?хаха или си мазохист или си олучил на единственият здрав VW в света.

    Коментиран от #15

  • 13 Николай Николов

    4 1 Отговор
    Че те всички производители лъжат с разхода,имаше една статия която четох тази година че на тестовете използват специален тип гуми и когато си купиш колата тя е с други гуми и разхода излиза с литър повече!
  • 14 Пасат

    2 1 Отговор
    Имам пасат 7ца 2,литра дизел 140к.с.. По каталог го дават 3,7. Обикновенно с 90-100 кмч. ми дава 4,6-4,7. Случвало ми се е да падна до 3,9 за същия този маршрут (40 км.) НО ако шофирам с 60-70 кмч и то доста пресметливо. т.е. правят едни идеални условия на които да изкарат възможно най-ниски цифри които впоследствие маркетинга да раздуе :)
  • 15 Shmeker

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Мони НСА":

    Ми електроника БОШ и ХЕЛЛА, турбо ГАРЕТ, спирачки ТЕКСТАР, масла CASTROL, кутия ZF, носачи TRW, джанти - от някакво АУДИ оригинални са ми, лагери на главините FAG и т.н. Всичко си й е немско. По БМВ-то си гледам същите надписи. Мерцедесите и те са така.
    Какво точно трябва да й се счупи на Пасатя?
    Централното правеше беля, едни ключета с пръскат с контактен спрей и едни водачи на стъклата се подменят, трябва да се чистят дренажите под чистачките да не се наводни купето че заминава комфорт модула и общо взето тва е. Все пак кола на над 14 години.

    Коментиран от #16, #20, #22

  • 16 Shmeker

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Shmeker":

    Айде да речем турбото не е немско, но си утвърдена марка, ;)
  • 17 Ts@r

    2 1 Отговор
    Не е възможно!!! Аз се кръстех в каталога на Mercedes, а всичко се оказа лъжа. Не сериозно, какъв е смисъла от статията? Няма нито една марка, чиито заводски показатели да съвпадат с реалността. Служебният ни Auris 1.6 Valvematic е с посочени 8/100 градско, а реално никога не е падала под 9,5/100, а е на 7 месеца. И това при маниера на шофиране на 43-годишна главна счетоводителка. Същото важи за абсолютно всички марки на пазара. Работата е там, че колата може да постигне такъв разход само със специални гуми, висококачествено гориво, пълно безветрия и затваряне на абсолютно всяка фуга в купето, което е непостижимо в ежедневието.

    Коментиран от #19

  • 18 Туранага сама

    0 0 Отговор
    Карам една мазда 6 в германия сега, 2004 ръждясъл кошник, 1,8 120 кс. на 150000 км с никога не сменяни свещи и кабели. В Германия означава хубави пътища и нормален бензин. Сложих и едни "енерго спестяващи гуми" и наистина май има ефект, или колата така си харчи на дълъг път по ограниченията ми дава без да внимавам за разхода 5,8. На магистрала със 130 6,3. А в момента средният разход с не много градско е 7,6. Не знам как е била ама гумите май много влияят.
  • 19 Дошо

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ts@r":

    С новите коли е така бе мен.Трябва да мине известен пробег докато двигателя се разработи и си влезе в номиналните режими на работа.
  • 20 Мони НСА

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Shmeker":

    ти го изкара вечен.

    Коментиран от #24

  • 21 ВЪЙ

    1 1 Отговор
    мойта С класа 5 на 100 по борд но реално е 4-4.2
  • 22 comment

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Shmeker":

    Така, така, още ще си кажеш. Тя съвсем нечуплива.

    Коментиран от #23, #25

  • 23 Мони НСА

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "comment":

  • 24 Shmeker

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Мони НСА":

    Абе за вечен не знам, щото може би аналогичните аудита са по-добре направени - в смисъл имат галванизирана каросерия, за тия пасати не знам точно как са. Но пък на тоя етап няма никъде ръжда.

    Коментиран от #26

  • 25 Shmeker

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "comment":

    Тва са някви глупости, които всеки може да си оправи сам за 1 следобед. Все пак е кола на 15 години, а изглежда като на 2
  • 26 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Shmeker":

    poredni gluposti