27 Октомври, 2015 11:33 10 376 6

От догодина PSA ще обявява реалния разход на гориво

  • psa-
  • peugeot-
  • citroën-
  • разход на гориво

Вторият по големина европейски производител PSA Peugeot-Citroën обяви, че от 2016 г. ще посочва по-точни данни за разхода на гориво на автомобилите си. Съобщението бе направено на специална пресконференция в Париж и се свързва със скандала с изопачаваните показатели за вредни емисии на Volkswagen. На събитието французите декларираха, че в колите им няма никакъв скрит софтуер за манипулиране на екологичните показатели.

PSA ще започне да публикува данни, които отразяват реалистично консумацията на гориво, през пролетта на 2016 г. Концернът все още избира нормиран цикъл, по който да се измерва разходът.

Решението на французите е продиктувано от промените в регулациите, които подготвя Европейският съюз. Очаква се производителите да бъдат задължени да посочват данни за разхода, получени в реални пътни условия, а не в лаборатория. Първите автомобили на PSA, чиито показатели за консумация и емисии на въглероден двуокис ще бъдат ревизирани, ще станат моделите от луксозната линия DS.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Marieta Marinova

    0 0 Отговор
    даже е по добре да го завишат малко
    сега какво е това пише че е 4 на 100
    а то ти харчи 12 на 100 и все си се минал
    я да пише 15 на 100
    обаче колата ти е перфектна и ти дава 12 на 100:))))
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Моята кола пак е френска, но на 15 години и това което е написано в книжката го показва и бордкомпютъра. Тогава нямаше чак такова надлъгване и предполагам и другите коли са си давали написания разход по книжка, но откакто това стана решаващо за покупка на дадена марка, всички се надпреварват да лъжат.
    Няма граници, няма значение от марката, повече части се правят в други страни и дори вече не се сглабят в страната, където е регистриран бранда.
    Също така не може да се сравнява разход при различни стилове на каране, местности, климат, състояние на колата и т.н. отклоненията може да са в литри, а не да е проблем на колата.
  • 3 Даниел

    0 2 Отговор
    Немските автомобилни производители фалираха! Капут!
  • 4 Зафира

    0 0 Отговор
    Прав си колега.Аз съм със немска,11 годишна и разхода написан в книгата,официално обявените данни си ги показва и по компютър.
    Опел Зафира 2004г. 2,2 DTI си гори 6,5-7,0 на сто.Доволен съм,тежка кола/миниван,динамика прилична,в климатроник който е нон-стоп включен,возя семейството без проблем...
  • 5 Мирака

    0 0 Отговор
    Моята е ситроен ц5 от 2011 и при икономично каране със 100-110 си достига стойностите за извънградско по каталог. При каране в задръствания надвишава 2 пъти данните за градско, но това е очаквано и нормално. Не виждам никаква драма честно казано.
  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор
    Щом "от догодина ще обявяват реалните разходи на гориво",значи че досега са лъгали.Е как да си купи кола от лъжци?!А дори и да са го правили-не знаят ли че ПРИЗНАТ ГРЯХ Е ДВА ПЪТИ ГРЯХ?Е как да си купиш кола от глупаци?!Между другото мисля че не е важно дали колата харчи малко повече от обявеното, а дали е надеждна и има ли навика да оставя собственика си насред пътя.