Last news in Fakti

16 Ноември, 2014 12:21, обновена 16 Ноември, 2014 12:22 6 732 7

GM напуска Русия

  • general motors-
  • русия

Ръководството на General Motors разглежда възможността да закрие завода в Санкт Петербург, съобщава "Интерфакс". Според агенцията причините за тази стъпка са геополитически. Засега американската корпорация смята да запази производствените си мощности в калининградския "Автотор", както и да запази дяловете си в съвместните предприятия с "Группа ГАЗ" в Нижни Новгород и с АвтоВАЗ в Толиати.

Според анонимен източник от GM оттеглянето на Русия ще бъде "показателен" ход. Мениджмънтът не одобрявал затварянето на завода в Санкт Петербург, но съществували принципни политически съображения.

Според "Интерфакс" подготовка за предстоящото закриване било преминаването на предприятието към една работна смяна през октомври. Освен това от GM са отложили за неопределено време разширяването на производствените мощности, които трябваше да увеличат капацитета на завода от 98 000 на 230 000 автомобила годишно.

Петербургската фабрика на GM започна работа през ноември 2008 г. Заводът произвежда Chevrolet Cruze, TrailBlazer и Opel Astra. През септември предприятието съкрати 25% от работниците си и премина на една работна смяна.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мич

    1 2 Отговор
    E как причините може да са "геоплитически" нали в Америка пазара е свобден и той диктува правилата.GM е частна корпорация.Откъде накъде ще се съобразява с караниците на Обама с Путин.Излиза,че в САЩ държавата командва какво да правят частните компании.Това ми звучи по зле от комунизма.
  • 2 До Мич

    3 0 Отговор
    Пич, живееш в пещерния комунизъм, вземи се в ръце.Иначе, бягай при психиатър.
  • 3 Десислава Димитрова

    2 1 Отговор
    компаниите отчитат риска от регреса в икономическото развитие на русия и започват да се изтеглят от там.света помни кво се случи в куба,боливия ,а преди това и в страните завладяни от ссср.
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    Капка по капка-вир! Не - пресъхнала икономика, защото тук процесите са обратни.
  • 5 ккк

    0 0 Отговор
    GM напуска,SEAT напуска. Страх ги е хората,утре другаря Путин ще се събуди и ще му кефне да върне социализма/ако въобще си е тръгвал/ и ще национализира всички фабрики.Тоя филм света го е гледал вече.

    Коментиран от #7

  • 6 emo

    0 0 Отговор
    amerika otdavna ne e demokrati4eska darjava,i dumata demokraciq se izpolzva edinstveno kato predlog za nova voina
  • 7 европеец

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ккк":

    Путин щял да върне социализма, но засега хамериканците казват на ЧАСТНИ компании как да работят. Имам осещане, че "коментаторите" живеят в някакъв стар филм, нищо общо с реалността