Last news in Fakti

17 Ноември, 2014 11:33, обновена 17 Ноември, 2014 11:34 7 120 21

Seat се оттегля от руския пазар

  • seat-
  • vag-
  • volkswagen-
  • русия

Испанското подразделение на VAG прекратява продажбите на автомобили в Русия от 1 януари 2015 г.  Seat вече закрива дилърската си мрежа и съкращава персонала си. Представителствата на марката ще се занимават единствено с доставката на договорени автомобили и продажба на складови наличности. Повече поръчки от Руската федерация няма да се приемат, съобщава "Коммерсант".

Причина за решението на испанците са "намаляването на сегментите, в които е представен Seat, общата икономическа ситуация и силните колебания на валутния курс". Компанията ще изпълни всички свои ангажименти както към сътрудниците и дилърите, така и към клиентите. Сервизната поддръжка ще бъде преразпределена към представителствата на други марки в състава на концерна-майка.

По данни на руската Асоциация на европейския бизнес през октомври на територията на РФ са продадени 78 автомобила с емблемата на Seat, с 50% по-малко от същия месец миналата година. От началото на 2014-а испанската компания е успяла да реализира общо 1 324 коли (-57%).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гошо прупрунков

    2 3 Отговор
    САМО ТАКА . ТРЯБВА ДА КАРАТ САМО РУСКИ КОЛИ ЗА ДА СЕ СЕТЯТ ЧЕ НЕ СА НАЙ ПРОСПЕРИРАЩАТА СТРАНА В СВЕТА И ДА ОСЪЗНАЯТ КОЛКО СА ЗЛЕ

    Коментиран от #3, #6, #7, #21

  • 2 velik

    1 3 Отговор
    Съгласен съм с теб Гошо но този форум е русофилски и о4аквай много скоро нападки от твърдоглавите русофили които не виждат на къде върви русия и продължават да я защтитават щте видиш много скоро как света щте я притисне заради нейните лоши международни отношения
  • 3 Десислава Димитрова

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "гошо прупрунков":

    сега любителите на газки ще ти скочат.
    има една проста истина ,руските железни каруци не трябва да се наричат автомобили както сиренето от палмово масло не трябва да се нарича сирене.така е и с доста други руски ""придобивки"' като панелните блокове или руските журналисти,трябва да има специални понятия за да не се бъркат с норамалните такива.

    Коментиран от #4

  • 4 Japoneze

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Десислава Димитрова":

    Деси,Велик и Пупрунков,и колко са зле руснаците?Така,първо след като има русофоби като вас ,не мислите ли че не сме длъжни да следваме политизираните ви коментари!
    А сега по темата-Сеат навсякъде се продава не много(без Испания),такава си остана тази марка!Виновни са ВАГ -такава им е политиката!Иначе имам познати руснаци(колеги) - питали сме ги защо купуват Ладичките вместо Сеат например.Отговора им е:ефтина,лесна за подръжка и по-височка да ни закара до дачата!Има си по богати руснаци - но те не купуват Сеат,много им е посен!Една от колите която най бързо сеобезценява,и аз не я искам!

    Коментиран от #13

  • 5 Japoneze

    0 0 Отговор
    Опа.... "евтина" ,да не ме метнете ....
  • 6 СМЪРТ-ЗА- ТУРЦИТЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "гошо прупрунков":

    Да беше прочел статията преди да си изложиш ! А ти като си толкова развит сигурно пари и за джапанки нямаш !
  • 7 ВАЗ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "гошо прупрунков":

    Те и Шевролет се оттеглят от пазара в Европа по същите причини, ама не сте седнали да плюете.
  • 8 Бате Цецо

    0 0 Отговор
    Няма да загубят руснаците от отсъствието на Сеат.
  • 9 Гост

    0 0 Отговор
    Пазара на нови коли в Русия е най-големият в Европа - по около 240 хил.бр. на месец, или около 3 милиона на година. При реализирани 1324 бр. от началото на годината дела на Сеат ми се вижда толкова мижав, че съвсем нормално са решили да хлопнат кепенците и да си одат.
  • 10 вуте

    0 0 Отговор
    VAG-.ните се изложиха пак, кой ще купува менте на гоУф?
  • 11 KOREKTOR

    0 0 Отговор
    На калпави каруци, Русията им пречи.

    Защо тогава тези бикоборци не попитат как се правят автомобили примерно корейците от Хюнде и как продават те в Русия или пък тези от Киа.

    А на първите трима отворковци и пишман капацитети един така по-дърт руски КУКИШ.

    Да си вдигнат задниците си па да видят какво карат руснаците и как живеят, а не да лопчат простотии.

    И ако намерят там 20-30 годишни Голфове, Астри и подобни други прогнили кошници да се обадят.
  • 12 Autohouse Randm

    0 0 Отговор
    mnogo im e zor na rusnacite za toia klozet na VAG
  • 13 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Japoneze":

    йапонезе,не се маха само сеат от русия,махат се всички бели фирми от там и тва е проблема на русия.иначе си прав не харесвам руското общество,политика и индустиря и смятам че ние за да се оправим трябва да спрем да им подръжаваме .за другите целунирускиза..ици ,пожелавам ви да имате живот на среден руснак за да обикнете истински ес и българия .щом ви кефи караите руски коли и живеите в панелки по руски ,купуваите си руски дрехи/не знам дали въобще има такива/,яжте руска храна и бъдете щасливи,но моля ви не искаите това и от другите!

    Коментиран от #14

  • 14 Japoneze

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    Много си озлобена бе Деси,ти май имаш някакви лични причини да ги мразиш толкова!Българина е съвсем друг манталитет от Руснака,но ако турците ти опрат яйцето отзад -чакай помощ от тези от ЕС, дето ни презират и ни имат за цигани!Тогава пак ще вземем да гледаме към Русия.Лошото е че този път ще ни покажат среден пръст заради Западняци като тебе!И никога не сме подражавали на ръския наюин на живот,по Соц. то беше налагано-тези времена отминаха много отдавна .Обичай си "истински" онези който те презират!
  • 15 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    японезе аман от тия турци.заради тях вече 60 години ни набиват руското яице в г.а ,което е с ребра на шишарка!
    в ес презират мързеливите ,крадливите и пияниците,което е съвсем нормално,тези дето бачкат никой не ги презира,но от соца фанахме руската схема ,повече водка или ракия и никва работа.сега в бг е модерно да се реве,като просяци на светофар:никой в ес не ни обича, не ни дават нищо бадева,не може да крадем и нямаме пари ...та замисли се кой биха го харесвали и уважавали с такъв сюжет?
  • 16 европеец

    0 0 Отговор
    то не бяха санкции "срещу Русия", които удариха половин европа, ами сега и заради играчка с руската рубла европейски производители се изнасят от руския пазар... да ни е честит гениаааааален Брюксел!!!
  • 17 Радой Мянков

    1 0 Отговор
    Десислава, от публикациите ти разбирам, че си специалист по строителство, политика, икономика и всичкология. Дания продължава да строи със стоманобетонни панели... и какво от това? Крайно време е всички да се спрем да се оправдаваме с турци, руснаци, византийци и прочее. Това, че ни изнася да мързелуваме и хленчим, не означава, че ни е виновен Соц блока или Турция. Виновни сме си сами. Не сме единствената страна с трудности, но сме единствената, в която не реагира по никакъв начин. Полша (не че харесвам поляците особено) и таковаха таковата през Втората световна, преживя СоциализЪма и пак е светлинни години напред. Финландия е на по-малко от 100 години от получаване на назависимостта си от Русия и просперира. Да припомням ли "Пражката пролет" и положението на Чехия вмомента? Ако трябва да бъдем честни, оправданията са ни национален спорт.

    По темата: Едва ли Сеат ще отрежат тотално вноса и ще отказват поръчки. Имам чувството, че ще продължават да се купуват от представителствата на VW.

    Коментиран от #18

  • 18 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Радой Мянков":

    няма как да ти опонирам,прав си за всичко ,което казваш,за това че разбирам от много работи и че сами сме виновни за блатото което си устроиваме и в което лежим плачейки,само за панелите не си прав ,да сравняваш датски с руски разработки е некоректно спрямо датчаните,то и ладата уж е кола ама като и се качиш разбираш че не ,същото е и с панелите.ако можеш да ми покажеш в европа толкова грозно място като соц. панелните градове с нетърпение чакам линка ти.
    сега за ревалниците ,аз съм съгласен с теб и примера с полша е много уместен,но не си ли се питал кво е основното в манталитета ни дето ни различава от европа и ни държи в задната редица с никви изгледи за оправяне?тва е соцносталгизма и комунистическия манталитет на една огромна критична маса в нашето общество,която няма да я срещнеш ни в полша ,ни в чехия, ни в балтика за западните демокрации да не говорим.та тази маса е обвързана с днешна русия ,от там са финансирани партиите на тази маса,от там са подкрепяни политиките и и подхранвани илюзите и ,та затова аз критикувам русия и тези нейни скачени съдове тук дето ни тежат като воденичен камък.та тва е в общи линии,виждам че си стигнал и ти до изводите ,но малко си пренебрегнал компонентите им!
  • 19 Радой Мянков

    0 0 Отговор
    Така... Ще се осмеля да поясня няколко неща като човек, имащ малко повече от базови познания в строителството. Принципа на изграждане на сгради от стоманобетонни панели е един и същ, навсякъде. Става въпрос за система от носещи стени, която не позволява големи вариации. Когато правиш 8-10-12 етажен блок, ако ще и в Хогуъртс да си завършил, не можеш да направиш нещо различно. А този тип строителство е изключително бърз и евтин (спорен въпрос) и никак не е за пренебрегване. Това не може да обиди датчаните по абсолютно никакъв начин. Те просто нямат високо строителство. Една от малкото страни в цял свят, които си позволяват да разрастват градовете си хоризонтално, а не вертикално. Потърси информация за Корбюзие (един виден архитект с неруско и непартийно потекло). Основният проблем и в България, и в Русия е културата на обитаване, или по-скоро липсата на такава. Панелни обитаеми блокове има на доста места в ЕвропаТА и изглеждат по съвсем различен начин, не заради друго, а поддръжката и експлоатацията им е различна. Нека не навлизам в подробности на тази тема.
    Що се отнася до основните бръмки в мисленето ни, които много ни пречат - мързелът и самонадеяността. Никой не иска да си мръдне пръста без да получи половината царство и царската щерка за дъщеря, а когато види друг да го прави се опитва да го очерни подобаващо. Не заради друго, но в себе си знае, че е можел да се възползва от шанса, но го е домързяло. И всеки себеуважаващ се българин е по-по-най. Тук е
  • 20 Радой Мянков

    0 0 Отговор
    Тук е момента в спомена двете максими "Я не знам кЪ се праЙ, ма не е така" и "Аз ако бях... ти да видиш!". Но какво се оказва... когато се откъснем от влиянието на други българи ставаме по-други. Излиза, че голяма спънка се оказва комуналното битово общуване в кварталната кръчма. Най-лошото е, че собствената ни история говори за тези неща преди да се появят каквито и да било "влияния" по земите ни.
    Относно линковете (ремонтирани/поддържани блокове):
    Чехия:
    http://www.peace-on-earth.org/Czech/town_country/IMG_6736.jpg
    http://static.panoramio.com/photos/large/58427197.jpg
    Великобритания:
    http://s0.geograph.org.uk/photos/08/6/086801_0214ada4.jpg
    Австралия:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a4/Housing_Commission_High_Rise_Collingwood.JPG
    Когато пуснеш прасета в дворец, той със сигурност ще заприлича на кочина.
  • 21 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гошо прупрунков":

    Руснаците са на светлинни години по-добре от нас и никога няма да ги стигнем. Защото първо са възпитани на боен дух и на ред и второ имат голямо производство.
    Пука им на тях, че Seat се оттегля .
    Те си имат официални вносители на всяка една марка и ако искат пак могат да си купят. Но руснаците си карат Mercedes-и, BMW-та, Cadillac и ако знаеш още какви по-хубави марки имат от Seat, че просто ти е бедна фантазията...а ние тук в България ще караме 10 годишни бараки ''нов внос'', защото сме много умни и само знаем да плюем хората без да сме погледнали първо себе си...там ти е грешката и на теб