Last news in Fakti

15 Март, 2016 14:52 3 155 4

Шефът на Dacia поема АвтоВАЗ

  • автоваз-
  • dacia-
  • никола мор-
  • бу андерсон
Шефът на Dacia поема АвтоВАЗ - 1

Президентът и главен изпълнителен директор на Automobile Dacia SA Никола Мор ще оглави АвтоВАЗ, съобщиха от съвета на директорите на Волжския автомобилен завод. Той ще замени на поста шведа Бу Андерсон, който според официалната версия на руснаците е подал оставка.

Мор ще встъпи в длъжност на 4 април, когато Андерсон формално сдава поста. Френският инженер е възпитаник на École Centrale Paris (ECP) и има магистърска степен по бизнес администрация. Постъпва в Renault през 2000 г., а преди това работи за Boston Consulting Group (BCG), Valeo и Faurecia. Избран е за шеф на Dacia през януари 2014 г.

Смяната на Бу Андерсон бе обявена през февруари от руската държавна корпорация "Ростех", според чийто ръководител Сергей Чемезов АвтоВАЗ е претърпял загуби от 75 млрд. рубли заради решението на шведския специалист да смени руските доставчици на части с партньори на Renault-Nissan, а това е предизвикало значително увеличение а разходите след срива на рублата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    1 1 Отговор
    ВСЕ ПРЕСТИЖНИ МАРКИ

    Коментиран от #2

  • 2 Стоян Стоянов

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    престижни, но поне произвеждат нещо хората. Не са като нас - само да се оплакват!
  • 3 144

    1 0 Отговор
    Иронията е излишна .В съотношение цена качество са номер едно.

    Коментиран от #4

  • 4 аааааа

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "144":

    Защо да е излишна? И какво значи съотношение цена-качество?
    А какво значи тогава - ако една обувка е пълен боклук и да струва 5 лева - трябва да се радваме, че е на далавера?
    Същото е с Дачия, с ъ щ о т о !!!