21 Юни, 2017 09:00 4 719 4

Нови подробности за страховития Aston Martin Valkyrie

  • aston martin-
  • valkyrie-
  • red bull
Нови подробности за страховития Aston Martin Valkyrie - 1

Хиперкарът Aston Martin Valkyrie, създаван от британците съвместно с инженерите от отбора от Формула 1 Red Bull, постепенно очертава своя облик. Сега, в интернет пространството се появиха нови подробности.

Според информацията и папарашките снимки колата вече има реални предни светлини, а не нарисувани такива, каквито бяха до този момент. Вратите на автомобила ще са от типа "крило на чайка", а воланът ще е подобен на тези от Формула 1.

Уредите на арматурното табло ще са електронни, а седалките - подчертано спортни. Хиперкарът ще се задвижва от 6.5-литров V-образен дванайсетцилиндров двигател, който е производство на компанията Cosworth.

Моторът с вътрешно горене ще е подпомаган от електромотори и система за рекуперация на спирачната енергия. Системната мощност на силовия тракт ще е от порядъка на 900 конски сили, като масата също ще е около 900 кг.

Очакванията са, че така екипиран, новият хиперкар ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.5 секунди и ще развива скорост от 400 км/ч. Планира се производството на 150 "цивилни" и 25 състезателни автомобила, като цената ще е $3 млн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Андре

    7 4 Отговор
    Е можеше да си поиграят още малко с дизайна за тия пари...то Лотос Елис струва с 2 900 000 Евро по -малко и е по-красив ?
  • 2 Шокри

    4 8 Отговор
    Много тясно тва. Много тясно. По добре GTR. И доста по евтино :) клаустрофобия само като го видиш.
  • 3 гамена

    7 2 Отговор
    По тъпа предница няма братче
  • 4 Мастън Бартин

    2 3 Отговор
    GTR е колата, а не тоя английски кенеф!