Last news in Fakti

9 Април, 2018 11:51 21 933 8

И Грузия забранява черни автомобили

  • грузия-
  • забрана

Властите в Грузия въведоха забрана държавните служители да се предвиждат с черни коли. Според министър-председателя Гиорги Квирикашвили така ще бъде сложен край на епохата на "черните джипове" и ще се ускори преходът към екологично чист транспорт, съобщава РИА Новости.

Съгласно новата редакция на постановлението "За утвърждаване на преразпределението на държавния автопарк, класификацията и покупката на служебни автомобили и правилата за подмяната им", всички министерства и ведомства се задължават да изготвят план за закупуването на нови коли. Част от тях задължително трябва да бъдат "зелени".

Министърът по въпросите на помирението и гражданското равноправие Кетеван Цихелашвили смята, че такава стъпка означава отказ от "определени атрибути на лукса", които досега са били отъждествявани с държавните служби.

През януари властите в Туркменистан наложиха забрана на вноса и експлоатацията на черни автомобили, а полицията започна да конфискува коли в такъв цвят. Официално обяснение за наложените промени не бе дадено, но е публична тайна, че бялото е любимият цвят на президента Гурбангули Бердимухамедов, който спечели последните избори с 97.69%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    100 6 Отговор
    наще политици никога няма да си го причинят те мутреят повече от бургаските батки...
  • 2 4321

    5 2 Отговор
    Хахахс
  • 3 Гурбангули

    58 5 Отговор
    Май и Грузия почва да дърпа напред накрая ще сме само Украйна и България в дъното

    Коментиран от #5

  • 4 Бат Мишо

    22 8 Отговор
    споко ако са руски автомобилите може
    ако са марка Т72 може и черен и без виза
  • 5 Do Гурбангули

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гурбангули":

    По-точно само Задунайский Милиционеристан, май?!?
  • 6 Шаран БГ

    12 3 Отговор
    През 80-те години в Чехословакия не можеш да видиш черен автомобил! Имало е катафалки и правителствени "Татри" в такъв погребален цвят, но аз не съм видял ни един. Естествено ,че преобладаваха Шкодувките и бяха във всички цветове на дъгата!! Изключително приятно бе да се наблюдават много автомобили в движение!!
    Сега у нас с боите на автомобилите сме много зян - ако не е черен ,ще е тъмен до немай-къде.Светлите са обикновено сребристо сиви. Рядко се средат други цветове, включително и белият! Той е приоритетен за бусовете.
  • 7 Бат Мишо

    11 3 Отговор
    кът говориш за миналото
    по комунизма и в БГ НЯМАШЕ черни коли в народа
    да си виждал черна лада или зазка или шкода по татово
    трабант варбург
    НЕ СИ
    едни черни волги и чайки на ДС и УБО и туй то
  • 8 Шофьор

    5 1 Отговор
    Колко от вас са ходили в Грузия? Питам просто, чисто любопитство?