9 Юни, 2018 12:30 31 095 60

Отмъщението на тираджиите (ВИДЕО)

  • tir
Отмъщението на тираджиите (ВИДЕО) - 1

Принципно, водачите на големи камиони са толерантни към останалите участници в движението, но естествено и сред тях има такива, които "не пускат аванта". В много от случаите са прави, но и в много - не са. сега ви представяме една забавна компилация на тема TIR-ове, която сме нарекли отмъщението на тираджиите. Вижте я.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАС

    77 6 Отговор
    По същество грешката на всички водачи на леки коли в клипа е една и съща. Виждат повече и място и влизат в зоната на спирачен път на тира.

    Всички водачи на леки коли са свикнали да гледат собствения си спирачен път и очакват, че тира ще спре на същото разстояние, колкото тях. Всички забравят, че тези машини с ремаркето и товара надхвърлят почти винаги 20 тона, а стигат и до 60 тона. Масите са огромни и при спиране, тръгване и рязка промяна скоростта създават много повече проблеми.

    Като карах шофьорските курсове инструктора ми каза едно правило, за изпреварването на камион. Колкото е дълъг камиона на толкова разстояние влизаш пред него и няма да имаш проблеми.

    Коментиран от #18

  • 2 Путински джендър

    28 97 Отговор
    Комплексирани боклуци! Половината катастрофи на извънградско ги правят те. Слава богу вече се правят тестове на автономни тирове, така че всички тези скоро ще са без работа!

    Коментиран от #4, #10, #21, #26, #43

  • 3 Иванчо

    29 46 Отговор
    За превишена скорост да бъдат отнемани свидетелствата за управление на Тираджиите за по година, и токгава ще се кротнат като агънца в кланница.

    Тези глупаци преминават натоварени крътовища с 80 километра при ограничение 40! Как ще спрат ако тръгне кола!

    Коментиран от #5, #41

  • 4 Дкфкфкькд

    42 8 Отговор

    До коментар #2 от "Путински джендър":

    Правилно име имаш....ДЖЕНДЪР,браво

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Путински джендър

    12 27 Отговор

    До коментар #4 от "Дкфкфкькд":

    Благодаря. И твоето - Дкфкфкькд, е правилно подбрано - отлично отразява мисловните ти процеси.

    Коментиран от #8

  • 7 PlimP

    40 28 Отговор
    не знам в УСА как е, но тук 90% от тираджийте са пълни лайнари, когато и да го пречукаш все ще е късно, мега долно племе, някои от тях са убийци, принуждавали са идваща кола да спре, щото долното копеленце няма къде да се прибере, много добре го знае и въпреки всичко тръгва да изпреварва

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пак аз

    14 19 Отговор

    До коментар #7 от "PlimP":

    Ти гледай да светиш зад мен и после да се чудиш що те боли косата... изобщо не ми пука дали бързаш-ще огъна щангата по гърба ти

    Коментиран от #16

  • 10 Суйо

    15 6 Отговор

    До коментар #2 от "Путински джендър":

    Ще те омажат днеска на парада, като се смесиш с талпата. Три дни на стол няма да сядаш! Убре курорте - има да пееш "вива мария, вива викторя, клеопатраааа..."

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Путински джендър

    4 15 Отговор

    До коментар #10 от "Суйо":

    Явно доста такива паради си посещавал и знаеш добре какво се случва на тях?...
  • 13 Пак аз

    5 5 Отговор
    Ама разбира се че ще направят такава програмка за да може когато си в кола да целуваш и пишки,щото ти е трудно да се возиш и да лапаш, подчертавам-ВОЗИШ а не караш,щото и да караш не умееш...подготвяй се за Прайда и носи вазелин
  • 14 сФиатУноМъжСеПрави

    7 3 Отговор
    Вижте на 5.50 какво става. Тогава чак плюйте водачите на тежките камиони.
  • 15 Мечо Пух

    25 30 Отговор
    Тираджиите са на дъното на социалната стълбица, неуки, неграмотни, озлобени и комплексирани мизерни типове. Единствените, които се борят и стачкуват за да могат да си живеят скотския животец - да спят в камиона по паркинги и отбивки, да се мариноват в собствените си течности, да хрупат сандвичи с лук, седнали на щайга до гумата на камиона, да ядат, да серат и да пикаят на едно и също място и да се къпят по чешмичките.... и така по 4-5 месеца.

    И накрая най-готиното - да им платят 30-40% от обещаното... :-))

    Затова 80% от катастрафите са по тяхна вина, затова са озлобени, затова са убийци, затова са нагли, до когато са в ТИР-а на пътя. Свариш ли ги обаче, когато са слезли да си почешат хемороидите и гъбичките, тогава стават мазни и страха се чете в очите им.

    Коментиран от #17, #19, #20, #24, #27, #49, #55

  • 16 ТИР паркинг

    11 8 Отговор

    До коментар #9 от "Пак аз":

    Щангата за нула време ще ти я завра в...ауспуха ! :-))
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гад

    14 15 Отговор

    До коментар #1 от "ТАС":

    И като карат два, три и повече камиона един след друг на 15м дистанция аз какво. Трябва да ги чакам да благоволят да разширят зоната 50м. за да ги изпреваря ли. Или да чакам да имам видимост до хоризонта за да ги изрежа всичките. Да си спазват правилника и да се движат на такава дистанция че да могат да бъдат изпреварвани. А относно спирачния им път - съвременните камиони имат по къс спира1чен път от повечето коли.

    Коментиран от #25, #31

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ПУТКИН

    12 12 Отговор
    Повечето инциденти на пътя стават от тираджии, най малоумни и прости са турските камьонджий.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хахахахах

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Путински джендър":

    Абе тебе нещо те хапат комарите ми се струва. Каквото и да мислят, както и да ги мислят без нас няма как да стане. Ако се питаш защо поразпитай какво се случи с автонимната Тесла. Поразпитай колко загинали има. В 90% от случаите виновни са водачи на леки автомибили. Няма как да скъсиш спирачния път на тая машина дето тежи колкото 30 коли като твоята. Един такъв камион тежи 40 тона. Знаеш ли как се спира? Да те кача да се пробваш?

    Коментиран от #36

  • 27 Хахахахах

    17 6 Отговор

    До коментар #15 от "Мечо Пух":

    Ако ги няма тея както ги описа знаеш ли пе ще си ближеш оная работа за сол? Знаеш ли че видял места дето ти и на снимка не си виждал. Знаеш ли че през ден ползвам басейн, сауна, джакузи, и не давам една стотинка за това. Даже обратното плащат ми. Знаеш ли че парите дето ти изкарваш за цял месец работа, аз ги изкарвам за два дена? Можеш да ме пробваш и колко съм не образован. Да си направим един бърз стани богат? А

    Коментиран от #29

  • 28 Пак аз

    10 6 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    А ти да не си с два чифта мъде че да ти правя път щом караш дърто бенве 200 коня-аз съм с 500 и не ми дреме дали ще се праснеш с голяма скорост отзад...боли ме фара дали бързаш за Майн или майната си... явно си ял бой от някой камионджия...абе ти освен боя да не те еваха...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Мечо Пух

    5 15 Отговор
    Колкото до предложенията да пробвам да карам камион професионално, та да съм видел как е - не, благодаря, за тая работа си има мамули да я вършат, ние караме други работи....

    Коментиран от #44

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 САП

    11 2 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Не е на баща му пътя, но законите на физиката хич не им пука, ти кой си и каква кола караш. Те адвокати не приемат.
    На този който спори с тях осигуряват каменен паспорт за вечни времена. Покрай пътищата в България е пълно с такива каменни паспорти, на тия дето са спорили с тях.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Да да

    15 3 Отговор

    До коментар #29 от "Мечо Пух":

    Гледам че си се надъхал! Аз съм скромен тираджия с 2300 евро заплата! За да си видял повече страни от мен,трябва да си посетил всяка една държава в Европа плюс 2 в Африка! Да си летял 50 пъти на самолет,да си се возил 80-100 пъти на кораб,много от които на 14 етажа,с басейни,дискотеки,ресторанти,фитнес центрове и масажи! Ако си пътувал на запад,вероятно си срещал бензиностанции с душове и тоалетни,малко по-модерни от тези у вас! Спането на хотел не ни е чуждо,макар че предпочитам в камиона! Какво ядеш е въпрос на личен избор,аз лично не готвя освен да подгрявам готови храни на фурна в камиона на 24 волта или навън! Имам климатроник,хладилник,охладител когато камиона не е в движение,печка за зимата 2 легла ако има някоя с мен на път и каквото още се сетиш(матрака на Мерцедеса е 1000 евро,а седалката 2500)! Ходил съм поне в 5 световно известни музеи на басейни и паркоже и съм посещавал столиците на почти всикчи европейски държави,като съм се разхождал из тях! Бил съм по плажовете на Атлантика,Северно море,Средиземно море всички държави,Адриатика и всичко що е околко Гърция!Лук и чесън не ям,не пуша,не пия и не пия кафе! Не пия и енергийни напитки,освен Пепси! Познавам хора почти във всички страни,било българи или местни! Понякога събота и неделя летя със самолет с нискотарифна компания до някой познат на гости и се връщам! Имам колеги които освен цяла Европа са обикаляли и по арабските страни,Грузия,Армения,Украйна,Русия,та чак до Китай! Аз нямам засега то

    Коментиран от #37, #42, #47

  • 36 Путински джендър

    5 10 Отговор

    До коментар #26 от "Хахахахах":

    Нещо май не си в час... Тестовете с автономни камиони и с автономните автомобили на Тесла вървят чудесно. В нито един от инцидентите с техни автомобили не беше виновен автономният автомобил. Още куп компании разработват автономни автомобили. Единственият фатален инцидент с автономен автомобил по вина на автономната система, беше с кола на Юбер, но няма как при милиони километри тестове да не се случи и нещо подобно, затова се правят тестовете. Нормално е с ограничения си откъм ИТ познания тираджийски мозък да си мислиш, че си незаменим, но пък аз се занимавам с ИКТ и следя как се развиват нещата в тази сфера, така че ти гарантирам, че до 10 години ще има напълно автономни тирове, готови да се движат без шофьор навсякъде по света, а дали ще го правят на практика, зависи само от законодателството на отделните държави. И, 90% от катастрофите с тирове сега обикновено не са по вина на шофьорите на автомобили, както твърдиш, а на заспали и разсеяни тираджии.

    Коментиран от #51

  • 37 Да да

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Да да":

    Публикувано във факти.бг:
  • 38 СтарТИРаджия

    9 4 Отговор

    До коментар #29 от "Мечо Пух":

    Абе май наистина си ял щангата някъде. Гледай да не повтори!

    Коментиран от #40

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Пак аз

    6 4 Отговор

    До коментар #38 от "СтарТИРаджия":

    Не само щанги е ял Ами май са го евали много...остави го келеша-от циганската махала не е излизал света бил обиколил...тъп та чак вдлъбнат....и пише от различни имена
  • 41 МАРИЙКА

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Иванчо":

    ЕПА В КОЛАТА БЕ ИВАНЧО
  • 42 Мечо Пух

    5 12 Отговор

    До коментар #35 от "Да да":

    Ти си никой, само поредния комплексиран селтак, който е видял нещичко от прозореца на камиона, и се прави на интересен. Жалкар, кво ми набутваш нещастните си 2300 евра, може би в твоя кръг и в собствените си очи се мислиш за велик, но в моя си важен точно колкото една хлебарка, или муха, от тия, зелените...

    Мога с часове да ти разказвам за останалата част от света, която не е Европа...но не ми е това работата, писна ми, аре у джаза !

    Коментиран от #45, #52

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Абв1

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Мечо Пух":

    Ти си мамил щотто да си профишфьор ти трябва още 6 месеца да учиш
  • 45 456

    4 4 Отговор

    До коментар #42 от "Мечо Пух":

    "Евра" на "Евро" може да го каже само един ц.....н. , т.е . човек който не може да си купи категория и чака на социала.
  • 46 Маличка

    2 1 Отговор
    Лоши тираджии

    Коментиран от #56

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Todik

    4 3 Отговор
    Защо такава омраза това е работа и трябва да се уважава труда и това че водачите на влекачи оставят най-хубаво на пътя очите си друг е въпроса за общуването с тези хора какво очаквате висока култура на общуване ли сами на волана контакти със себеподобни по паркинги за кратката почивка всеки говори а чуваемост нула такива са и в живота всичко знаят всичко могат но това е грешно

    Коментиран от #50

  • 49 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Мечо Пух":

    Я колко подробно си описал собственият ти живот Един съвет от мен премирисе със съдбата си защото нищо не може да се направи по въпроса и за в бъдеще ще продължиш да живееш скотския си живот в мазето на бабати от село жаблено
  • 50 Путински джендър

    4 2 Отговор

    До коментар #48 от "Todik":

    Никой няма нищо против професията като цяло - нека си изкарват хората добри пари с честен труд, това е чудесно. Проблемът е, че явно на всички ни тук, които не сме тираджии, ни се е случвало неведнъж да се озовем в животозастрашаващи ситуации на пътя, заради простотията, наглостта и безхаберието на някой тираджия, който, разположил се нависоко в няколко тонната машина, е решил, че е богоизбран и не трябва да се съобразява с останалите участници в движението. Разбира се, възможно е да има и свестни тираджии - изключение от правилото, които спазват правилата за движение и не създават опасни ситуации - извинявам им се, ако са се почуствали засегнати, но и те ще се съгласят, че тираджиите, които са коментирали тук, определено потвърждават правилото.
  • 51 Хахахахах

    8 1 Отговор

    До коментар #36 от "Путински джендър":

    Научи първо какво е ТИР и тогава давай мнение. Няма роден човек на тоя свят, който да може да кара ТИР!!! Колкото и да им се иска на някои хора, без нас няма как да стане. Има много фактори, които пречат това да стане реалност. Гледай си компютрите(не че и от тях разбираш) и не взимай отношение по въпроси където си абсолютно не компетентен. Качи се, поработи малко тази работа, виж какво е и тогава говори. И най вече научи терминологията. ТИР не е превозно средство!!!

    Коментиран от #54

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Путински джендър

    5 7 Отговор

    До коментар #51 от "Хахахахах":

    ТИР/TIR идва от френското transit international routier — международен пътен транзит, а общоприетото название ТИР камион (за по-кратко в българския сме възприели - ТИР) означава камион за международни товарни превози с ТИР карнети. Аз не греша нищо, просто ти, като типичен тир-аджия, имаш речник от 5-6 думи и не знаеш дори как се нарича това, дето го караш.

    Коментиран от #58

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Комунист

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "Маличка":

    Ти не обичаш ли лоши момчета...?
  • 57 Василев

    2 0 Отговор
    Селяни кви са тези скандали? Присмял се хърбел на щърбел! Ако искате да живеете луксозно без да бачкате на проруските стиснати олигарси, станете американски агенти.
    Агент Сатанишев. ЦРУ!
  • 58 Хахахахах

    7 1 Отговор

    До коментар #54 от "Путински джендър":

    Аз знам много добре какво карам. Ти не знаеш обаче. Добре, че е гугъл та да научиш нещо и ти. Чул си нещо от някъде и го повтаряш. TIR е международна конвенция за превоз стоки и товари за и от страни извън евро съюза. А ТИР-карнет е сапътващия документ за преминаване през граници и митнически служби. И професия тираджия не съществува!!! На всички ни пише в договорите: "Водач на тежкотоварен автомобил над 12т." Казах ти за неща дето си нямаш ни най-малка представа не взимай отношение. Обиколил съм цяла Европа буквално цяла, и на ден по сто пъти се изправям на нокти заради шофьори с любителски ШК. На ден спасявам най-малко три човешки живота заради адекватни действия. Ние бързаме защото ни притискат срокове. Ние бързаме, защото някой не си е свършил работата и срока за доставка е вчера. Ние бързаме, защото три коли някаде там са се правили на състезатели и са се натряскали. Ние бързаме, защото шефове ни висят на телефоните, и ни гледат от 10 GPS-a. Като се мотаем ни отдържат пари. Като закаснеем за доставка, ни отдържат пари. Идете, поработете и вижте колко е лесно. Имам триста отговорности за които да мисля по цял ден и нощ. През деня мислим за срокове,през ноща пазим горива, стоки, животи. Европа изобщо не е това, което го дават продажните журналя. В Европа е много зле. Кражби на всеки ъгъл, убийства, какво ли не.

    Коментиран от #59

  • 59 ГостЪ

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "Хахахахах":

    То всичко все така и вярно , но ние всички заради нещо такова бързаме и гърбиме .
    Често и повече .
  • 60 Павел

    1 0 Отговор
    До всички тираджии:Не се връзвайте на тези индивиди с тези смешни прякори които не знаят нищо за тази професия.Всичко хубаво и лек път