Last news in Fakti

13 Ноември, 2018 14:52 7 386 14

Един Mercedes, който няма да е за всеки

  • mercedes-benz-
  • glc f-cell
Един Mercedes, който няма да е за всеки - 1

Щутгарт, Германия. Eкип на mobile.bg от мястото на събитието.

Германците представиха серийната версия на своя автомобил, работещ на водород. Той се нарича GLC F-Cell, а първите тестове компанията направи в родния си град Щутгарт. Наш екип беше на мястото на събитието, където бяхме поканени да тестваме електрифицираните версии на компанията. Германците дори отказаха първоначално да ни дадат да изпробваме GLC F-Cell, като заявиха, че тази кола няма да се продава на нашия пазар.

Един Mercedes, който няма да е за всеки

Що се отнася до автомобила, той е точно копие на концепцията от 2017-а, която беше представена във Франкфурт. От Mercedes обаче ни разказаха, че продажбите на този модел ще бъдат строго ограничени и автомобилът ще се предлага само под аренда. Попитахме: Защо са избрали такъв път? Отговорът беше лаконичен - В Европа има много малко водородни зарядни станции, което автоматически ще ограничи търсенето на подобен род автомобили.

Един Mercedes, който няма да е за всеки

Самият GLC F-Cell е оборудван с два усилени балона за съхранение на водород и с електромотор. От фирмата казват, че с 4.4 килограма от газообразното гориво могат да се изминат 437 километра. Само на ток GLC F-Cell изминава разстояние от 50 километра, но благодарение и на йон литиева батерия може да се зарежда и от битовата електрическа мрежа. Мощността на силовия тракт е 200 конски сили, а максималната скорост - 160 км/ч. При управлението всичко е подобно на това от електромобил, само че автомобилът се усеща значително по-тежък.

Един Mercedes, който няма да е за всеки

GLC F-Cell може да работи в четири режима - Hybrid, F-Cell, Battery и Charge. При първия кросоувърът взима енергия от двата източника, при F-Cell режим се кара само на водород, а в режим Battery - само на ток. При Charge зарядът на батериите става от водородната енергия. Продажбите започват сега, но автомобилът ще се предлага в градове, в които има водородни зарядни станции. Такива са Берлин, Хамбург, Франкфурт, Щутгарт, Кьолн и Дюселдорф. След това компанията планира да разшири пазара в САЩ и в Япония.

Един Mercedes, който няма да е за всеки


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    37 5 Отговор
    Мерцедеса никога не е бил за всеки.
  • 2 Пенсионер

    7 1 Отговор
    Хем не ви го предоставят, хем после любезно ви обясняват всичко...
  • 3 гост

    9 3 Отговор
    това е истината и това е бъдещето
  • 4 Бебо Алексиев

    7 9 Отговор
    Ето това е кола, това е технология, а не ДВГ. Но изцяло електрически си е по-добре.
  • 5 301

    11 0 Отговор
    оставете мерцедесите за хората с тях - за нас другите нека да си караме обикновените коли и да не ни дреме кой ще ги одраска

    Коментиран от #6

  • 6 Иво

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "301":

    Аз предпочитам никой да не ми е драска, без значение каква ми е колата.
  • 7 Японска сила

    4 9 Отговор
    Лъжат!Маркетингова мъгла за балъците! ХОНДА FCX Clarity се движи в САЩ от2008!
    10г. сте назад смешници лъжливи!

    Коментиран от #8, #9

  • 8 асддса

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Японска сила":

    Аз никъде не прочетох да казват че са направили първата водородна кола. Ама на японските фенове ви е толкова замъглено, че ви се привиждат неща вече, толкова сте зле.
  • 9 Plameni

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Японска сила":

    През 2003г. в Германия Мерцедес пускат автобуси на водород. 2010г. има B класа на водород .
  • 10 4х4

    1 0 Отговор
    Определено това не е моят мерцедес. Колата изглежда супер отвсякъде,но 200 коня а само 160 км. в час, това и малолитражките ще се бъзикат с теб.
    А водородна система монтират и у нас и може на всяка кола.Това е брауновият газ. Само дето се изразходва на момента,няма как да се пълни в бутилки, поне засега.
  • 11 гост

    0 0 Отговор
    Кач пара? Дъл шъ мой си гу купим на лизинг с 500лв месечна пара?
  • 12 боци

    0 1 Отговор
    боцмане скоро един познат си купи ес класа 2000г за 3900лв, и е доста читава.. я пак си помисли дали не е за всеки..
  • 13 до 8

    0 2 Отговор
    на вас немските фенове ви е доста по-замъглено, а сега напиши в нета honda fcx clarity и ще разбереш как японците не само създават един от първите изцяло водородни автомобили ами успешно ги продават в САЩ
    https://news.bg/auto/honda-predstavi-parviya-serien-vodoroden-avtomobil.html

    Коментиран от #14

  • 14 Айдеее дърпай от тука китайче

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "до 8":

    Ми карай си я кат е мноо убава таз Онда. Ние искаме счупени мерцедеси и беенвета. Чаааааааааааааасаао китаец жълтак калтак