1 Април, 2019 11:22 15 265 46

BMW с удар по Tesla. Пуска по-евтин електромобил от Model 3

  • bmw-
  • i2-
  • електромобил
BMW с удар по Tesla. Пуска по-евтин електромобил от Model 3 - 1

По всяка вероятност, в съвсем скоро време, BMW ще разшири електрическата си гама с нов модел, който ще се характеризира с доста ниска цена. Ако това се случи, новото електрическо BMW ще стане едно от най-евтините в Европа и ще е с по-атрактивна цена от тази на най-евтината Tesla.

Моделът ще се нарича i2 и приблизителната му цена ще е 30 000 евро, което е далеч под базовата цена на Tesla Model 3. В Европа единственото по-евтино предложение ще е на Volkswagen, които ще предлагат своето I.D. за 24 000 евро. Габаритите на новото евтино електрическо BMW ще са съпоставими с тези на i3, но колата ще получи по-традиционен облик.

По предварителни данни i2 ще е във вид на четириврато купе и най-вероятно ще е представлява умалено копие на BMW i4. Ниската цена ще бъде постигната с отказ от използването на някои технологии, както и с липсата на карбонови елементи. Активната разработка на i2 обаче все още не е започнала, а скоро се появи информация, че за нея ще помагат и преките конкуренти от Mercedes.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПИЧ

    37 20 Отговор
    Само така!

    Коментиран от #25

  • 2 Собственик

    58 40 Отговор
    много ме съмнява да доближи даже тесла.Сигурно за 30к евро задвижващия агрегат ще е тип флинстоун.
  • 3 284

    51 18 Отговор
    Ще ще ще...тесла вече са я пуснали в продажба Модел 3 и имат реални поръчки. Докато немците се натуткат, тесла вече обявиха още по-евтин модел от Модел 3.
  • 4 Страхотен удар е това

    60 13 Отговор
    Тесла този месец в Европа продаде повече отколкото продадоха BMW трета серия и Mercedes c class, и затова ги "удрят" с поредната картинка, за 2025 година, която двете компании са разработили заедно. Удобно пропускат факта, че Тесла обеща евтин автомобил през 2022 година който ще струва 20 000 долара и със сигурност е в по-напреднала фаза на разработка.
  • 5 Хаха

    52 4 Отговор
    Честит 1-ви Април
  • 6 Гост

    47 5 Отговор
    Чета някакви гръмки заглавия от журналистчето,а то се оказало, че БМВ мислили,че може би,след 5 години евентуално,ако не им мине черна котка пътя ,да започнат чертежите за i2. За какво въобще ни занимавате с тези глупост. Пишете нещо истинско,дайте някаква реална новина,а нещо което може би ще се случи след не знам си колко години ,може би в това столетие.
  • 7 Госあ

    13 25 Отговор
    Тея електрички са пунта мара. Японците са го измислили-хибриди. Хибрид на бензин или още по добре,на водород. Японското и френско автомобилостроене трябва да си гледат тая линия,като продължат само с градските возила изцяло на ток

    Коментиран от #8, #31, #33

  • 8 Това е най-глупавата стратегия

    11 11 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Да започнеш да продаваш високотехнологичен продукт най-ниския ценови клас е абсолютна простотия. Все едно да започнат да внедряват най-новите технологии на мобилните телефони в най-ниския ценови клас. Ти въобще чуваш ли се какви глупости говориш? Всяка новост, особено, ако струва много пари, първо се внедрява в най-високия клас където са най-платежоспособните клиенти. Ако ти беше прав, значи и BMW с правилната стратегия с i3. Само където никой не ще да го купува, в сравнение с тесла модел 3, дори и в Германия.

    Коментиран от #10

  • 9 Не благодаря

    9 7 Отговор
    Това че е по-евтино показва и колко е качествено.
  • 10 Госあ

    6 7 Отговор

    До коментар #8 от "Това е най-глупавата стратегия":

    Ако прочетеш пак съм написал,че трябва да гледат линията хибриди на водород и да продължат да правят евтини градски електрички, които впрочем доста добре се продават. В случая технологията е хибрида на водород. И между другото не знам защо да не е достъпна ?!

    Коментиран от #11

  • 11 Бъдеще може би, но не и настояще!

    12 2 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    И водородната технология и градските автомобили с 200 километра пробег с едно зареждане, ще имат място в далечното бъдеще ,но не и в настоящето. Причината е тривиална - липса на достатъчно зарядни станции. Ако ти подарят един водороден автомобил да си го караш в България, ще го вземеш ли? Както виждаш, дори не става въпрос за цена.
  • 12 Д фен

    9 3 Отговор
    Че то това е тесла с емблема бмв.
  • 13 гост

    13 0 Отговор
    За коя година са го планирали? 2022? 2024? 2026? Единственото електрическо средство им е и3, другото са хибриди. И3 е добро, но карбона го оскъпява и оттам пък не могат да сложат голяма батерия, защото ще стане толкова скъпо, че никой няма да иска да го купи. Холандска фирма сложи батерия като на Тесла в пода на и3 набута 88квч батерия, с която колата минава над 600км, но от бмв отказват да приложат тази архитектура и за тях 40кв са достатъчни с техните 230км.

    Коментиран от #37

  • 14 BMW

    7 2 Отговор
    ''Ще се характеризира с доста ниска цена.'' ????
  • 15 Бат Гошо

    6 3 Отговор
    Шкода бобър.
  • 16 ааа

    12 2 Отговор
    Пропуска се един съществен факт.
    Модел 3 е среден клас и струва колкото съпоставимо БМВ 3.
    Това i2 както го описват ще е най-нисък клас и ще струва два пъти повече от бензиновите му конкуренти. Поредния автомобил, който да се купува само от еколози готови да дадат тлъста пачка за по-чиста съвест. Ще направи това което и i3 - нищо особено.
  • 17 Каракуд

    17 2 Отговор
    Евтино БМВ - нема такова животно
  • 18 осведомен

    10 10 Отговор
    Какво ги хвалите миксерите имат един плюс ускорение на кой са му важни 2 сек. тока ще е без пари до време а после такъв акциз ще му праснат че свят ще ви се завие и не съм чул коментар за най важното на кого ще си продавате старите миксери бе баровци като батерията е по скъпа от колата а европееца си прави сметката

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Разлика акцизи

    13 4 Отговор

    До коментар #18 от "осведомен":

    Като му праснат един акциз на тока, аз ще си прасна един фотоволтаичен масив на покрива и ще плащам акциз, само когато не пече слънце. За разлика от сега, като са ми напраскали един акциз на горивото, плащам го та ми пращят ушите.

    Коментиран от #21

  • 20 Хйтуух

    8 3 Отговор

    До коментар #18 от "осведомен":

    В момента, 100 километра струват под 2 лв за ток на нощна тарифа. Колко акциз да сложат на тези 2 лв, като само акциза за кола която гори 6 на сто, ти е 4 лв. Дори на 2 лв ток да сложат 4 лв акциз, пак ще станат 6 лв на 100 км. Ти по колко даваш сега, за да ги изминеш?

    Коментиран от #22, #27

  • 21 мдвнт

    6 6 Отговор

    До коментар #19 от "Разлика акцизи":

    Те и на домашните казани за ракия слагат акциз нищо, че са в дворовете на хората. И за някои кладенци за вода събират такси. С други думи, не се притеснявай, ще ти ги набият и акциза и таксите, та ще започнеш пак да гасиш лапми, щото тока е скъп и трябва да се пести.
  • 22 Язе

    5 4 Отговор

    До коментар #20 от "Хйтуух":

    Освен акциз ще си платиш и данък и паркирането в градовете което ако не си прочел ще бъде въведено и за миксерите.С какво ще поддържат пътищата ако останат само миксери?Ще бъде същото като сега в парично отношение с разликата,че ще гледаш да караш икономично да не ти свърши батерията.

    Коментиран от #23, #24, #26

  • 23 Още една много съществена разлика

    13 5 Отговор

    До коментар #22 от "Язе":

    Дори на двата лева ток, да сложат 10 лв акциз, което е абсурдно предположение, за да се изравнят цените със сегашните, в хазната ще влизат като акциз почти три пъти повече пари. Това обаче дори не е важно, важното е че от България, няма да излизат по 8 лв за нефт на всеки 100 километра, а ще останат в БЪЛГАРСКАТА икономика. Ето ти едни 10 милиарда годишно допълнителни.
  • 24 гост

    8 6 Отговор

    До коментар #22 от "Язе":

    Русофилчетата , врънкате , мрънкате , крякате , файда йок !!!! Свърши тая с измисления руски боклук , дето България плаща всяка година грешни милиарди !!! Отук нататък ще гледате ка си отива в историята и НИКОГА няма да се върне !!!
  • 25 Да да

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "ПИЧ":

    Публикувано във факти.бг: По всяка вероятност, в съвсем скоро време, BMW ще - Само това като прочете човек и му става ясно ! Ето и превода - Скоро време за ВМЗ = никога. Съвсем скоро време за ВМЗ = половин никога.
  • 26 Антиелектрика

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "Язе":

    Остави ги да вярват в безплатния обяд и светлото бъдеще. Да, петролът е робство и за това никой доброволно няма да ни остави да сме независими и да си караш миксера като го зареждаш в къщи от фотоволтаика. То и сега има алтернативни горива, но пак сме зависими от петролът.
  • 27 осведомен

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "Хйтуух":

    Чета ви от година как спорите и ме кефи антиелектрика как ви шашка но аз не видях отговор на въпроса сега европееца си шитка дарака у нас ами с миксера как ще е

    Коментиран от #30

  • 28 търтейчо

    2 0 Отговор
    Що за глупости? Евтини електро автомобили около 30х. евра имат Рено, Нисан, Хюндай. А за най-евтин се води ъп-а на голфаджиите. Ако са решили да правят щуротия по-глупава и от i3 само за да гонят цена .... ще се наиграят яко :)
  • 29 селянин 1

    3 0 Отговор
    Тия шваби освен..скоро 2-3 години,приблизително и ще го предлагат..знаем че днес е първи април.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 gogo

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Хибрида е най-тъпото нещо - батерия с малък капацитет, която се скапва от претоварване, защото технологично хибрида тръгва на ток и после заработва ДВГ-то. И за да няма голямо умуване - батерия на хибрид няма минала 150 000 и оцеляла. Батерии на чисти електрички на 300 000 има бол, на 500 000 вече се срещат често, а милионниците на Тесла са поне две дузини. Просто се купува кола с голяма батерия и се зарежда до 80% ....... и инвестицията ще ви надживее. Има стотици теми из нета и който се интересува може да ги намери при чичко жоро.
  • 32 Смрът на мишките

    6 0 Отговор
    Кой е най големият пазар на автомобили?
    Къде има най много производители на електрически автомобил, над 1000?
    Къде цените на всичко са най ниски?
    Къде след 2025 ще се продават само електрически автомобил?
    Ми т'ва ще да е КИТАЙ май !!!
  • 33 L7S99

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    немците са номер 1
  • 34 Julio

    3 0 Отговор
    Лисица е бай джърман - изобщо няма никакво намерение да се занимава сериозно с колички на батерийки но не пропуска да пусне снимчици на "бъдещи" модели с цел да стои в новинарският обмен по темата.
  • 35 Германец=певал

    2 1 Отговор
    Разкарвайте ги тези немски клоуни от тука те са аут!
  • 36 Нищо ново

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: BMW с удар по Tesla......По всяка вероятност, в съвсем скоро време.... BMW ще..........който ще се .......Ако това се случи, .....BMW ще ..... и ще ....
  • 37 Лимбо

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Отдавна има i3 дори със 120кв батерия.. тия с 80 са да не казвам стандарт... виж на сайта им !!!

    Коментиран от #38

  • 38 Лъжец долен

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Лимбо":

    Това ли успя да измислиш? Я кажи по колко километра изминава със 120 киловатчаса батерия, каквато в момента никой не предлага на пазара? Очаква се (не е обявено официално) Tesla до края на годината да представи батерия с такъв капацитет, с която да изминава около 700 - 800 км. , реални 600 .
  • 39 хаха

    0 0 Отговор
    Къде е удара че не разбрах? От къде да си я купя тази кола?
  • 40 KIA

    4 0 Отговор
    Тия бездарници защо копират решетка на КИА???

    Коментиран от #42

  • 41 Morgoth

    2 0 Отговор
    Още не е започнала разработката. Много добре, но докато излезе Модел3 може да има вече втора по-добра и още по-евтина версия.
  • 42 ...

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "KIA":

    Братле защо въобще споменаваш двете марки в едното изречение какво може да се открадне от KIA бе човек
  • 43 DARK

    0 3 Отговор
    Продължава да се говори за цената на батериите без никой да обърне внимание че от 1000$ за kWh през 2010г. днес цената на литиево йонните батерии е паднала на 200$ за kWh и докато някой от вас ще успее да има шанса след 7 години да си вземе електричка 3-та ръка цената може да е паднала още 5 пъти до тогава.

    Коментиран от #45

  • 44 незнайко

    1 1 Отговор
    Това е било първоаприлска шега !!!
  • 45 Не си в час с цените

    0 2 Отговор

    До коментар #43 от "DARK":

    Още миналата година цената на батериите беше под 150 долара за киловатчас. Тази година се очакваШЕ цените на батериите на Тесла да паднат под 100 долара, но тази прогноза беше при миналогодишните цени на лития и кобалта. Напук на прогнозите за повишаването на цените им тази година, цените и на двата материала взеха, че спаднаха с 30% от началото на годината. Оказа се че има толкова складирани количества, в очакване на повишение на цените, че ще стигнат до 2022 година.
  • 46 Свтлин

    0 0 Отговор
    Електрична ще карам когато на всеки 100км.има заряда станция. И се зарежда за едно кафе време. И разбира се цената е под 70 000$.До тогава ще си карам на бензин. Така, че дотук с прехвалените миксер.