Last news in Fakti

20 Май, 2019 16:29 31 278 26

Cupra Ateca пристигна у нас с 300 коня и стартова цена от...

  • seat-
  • ateca-
  • cupra-
  • българия-
  • цена
Cupra Ateca пристигна у нас с 300 коня и стартова цена от... - 1

На стилна церемония в Бургас, марката Seat показа първия модел от новия си бранд Cupra. Става дума за базираното на Ateca спортно SUV, което разполага с двулитров бензинов TSI двигател с мощност от 300 конски сили.

Максималният въртящ момент на този свърхнаточен компактен автомобил с повишена проходимост е 400 Нм, а ускорението до 100 - 5.2 секунди. Именно това "зверче" беше перлата в новия шоурум на марката, който беше открит в морския ни град.

Cupra Ateca пристигна у нас с 300 коня и стартова цена от...

Негов стопанин е Фулда България, които са новите представители на испанската марка за Бургас. Що се отнася до самия шоурум, то той също е впечатляващ. Разгърнатата му площ е 2 100 квадратни метра включва изложбена зала и огромен сервиз.

Марката Cupra, представена със своя първи модел Ateca също може да бъде сервизирана там. Именно поради тази причина наточеното SUV беше показано в Бургас. Ясна е вече и стартовата цена на Cupra Ateca у нас, която е 83 500 лв. с ДДС.

Cupra Ateca пристигна у нас с 300 коня и стартова цена от...


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Караиванов

    46 15 Отговор
    Ето това е спортно СУВче с поносима цена, а не като на бмв, мерцедес и ауди, които се оливат само заради надписите М, АМГ и S.

    Коментиран от #4, #10, #19

  • 2 Прав чеп

    32 7 Отговор
    Атеката не знам, но Леон Купра СТ е перфектното комби, на уникална цена. Има всичко, включително 4х4, огромен багажник, всякакви системи за сигурност и асистенти, изчистени проблеми в двигател 2.0 TSI, който се ползва от години... просто е уникалната кола.
    Предполагам, че и това ще е така, браво. Който е луд, нека налива във VW или AUDI 30-40 бона отгоре!

    Коментиран от #3, #8

  • 3 Прав?

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Прав чеп":

    Е па колко да е прав...?
  • 4 Кое му е поносимо

    28 4 Отговор

    До коментар #1 от "Караиванов":

    Като го изпомпаш с боклуджави екстри и си на 100к
  • 5 ГОСТ

    19 3 Отговор
    Точно още 200 коня не стигаха (мойта е 100) да не закъснея за работа да не ме пребие шефа.Та от 7 000 за моята развалина ще дам още 75000 (ако ги имам мога да закъснявам колкото си искам)
  • 6 anti vag

    24 14 Отговор
    Общия ресурс на мотора и кутията ще е максимум гаранционния.След това и с добавки от Наса няма да оживее.При VAG-овете всяка нова технология е гаранция за нови проблеми,а комбинацията TSI-DSG се доказа като пагубна в годините.
  • 7 Lexus

    12 4 Отговор
    Не съм вагаджия но този мотор А888 държи на 550 коня както си е така стоков! Тъй че на 300 няма никакви дертове!

    Коментиран от #24

  • 8 Коментара

    13 8 Отговор

    До коментар #2 от "Прав чеп":

    Пичага, на това стартовата му цена е 85К .... 100 ги удряш отръки! Ако не си се качвал в SQ5 поне погледни на картинка какви са разликите с Атека и-и-и-и-и-иииии повярвай ми ако имаш 100К доста бързо ще намериш още двайсеттина. За разликите в мощност и динамика предполагам е излишно да говорим....

    Коментиран от #22, #23

  • 9 Lexus

    5 4 Отговор
    Друг е въпроса , че бях с големи очаквания към модела , но след като изгледах няколко ревюта от най- известните автожурналисти и лично се качих да го разгледам... разочарование е меко казано! От таблото надолу е набухан с евтини пластмаси ( купето на голф R) е класи над него за задните места и багажника да не говорим...
  • 10 ЗАМИСЛЯЛ ЛИ СИ СЕ ЗА КАКВО СА ПО-СКЪПИ

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "Караиванов":

    ОТ СЕАТ? И ДЕЦАТА ЗНАЯТ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СЕАТ И ИЗБРОЕНИТЕ ОТ ТЕБ МАРКИ.СИГУРНО ИМА ЗАЩО ДА СА НА ПО-ВИСОКИ ЦЕНИ.НЕСЕРИОЗНО Е СРАВНЕНИЕТО ТИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.
  • 11 Дъртия гъзар

    9 10 Отговор
    Аз си карам Мергела G-класа и ме боли шмайзера.
  • 12 япония

    5 9 Отговор
    Само за информация на автора Купра Не е НОВ бранд!

    Коментиран от #14

  • 13 Сако

    18 0 Отговор
    Точно нов бранд е вече, тоест отделна марка, нещо като DS при ситроен. Доскоро не беше отделна марка, вече е. Не пиши глупости защото се излагаш.
  • 14 Миро

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "япония":

    Виж емблемата на първата снимка и просто замълчи и се извини за тъпия ти коментар.
  • 15 електорална 1

    14 2 Отговор
    Мда-а-а-а! Много поносима цена. Ще спра баничките, бозата и дневните цигари с кафета и ще си го прибавя.
    Абе, вие дето коментирате в час ли сте с битието в клоаката?
  • 16 дявола

    4 3 Отговор
    Поредното зрънчо купуваш зрънчо печелиш награда "кола'
  • 17 Никола

    1 7 Отговор
    Ще я побъркам още от старта, а за след това ще я направя да си говори сама. Слабо се представя.
  • 18 Kirumo

    13 8 Отговор
    Така и не разбрах какво означава спортен SUV? Това е като да сложиш спортни маратонки на сумист и да го сложиш на стартовата линия до Юсейн Болт. SUV-овете са толкова атлетични, колкото е и Митьо Пищова. Май ни очаква много "светло" бъдеще. Бъдеще със спортни автобуси, спортни фериботи и още един куп "спортни" неща. Чудя се дали ще дойде време в което хомо сапиенс да разбере, че нещо с аеродинамичните свойства на хладилник, център на тежестта, сравним с този на УАЗ 469 и усет във волана колкото има корабът Титаник, не може да бъде спортно.

    Коментиран от #20

  • 19 Бай Ганя

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "Караиванов":

    Кенеф! Даже и навигация няма, новите лади и дачии имат навигация а тва"прекрасно" сеатче е от миналия век!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 TSi

    1 1 Отговор
    VW нали щяха да спират тези двигатели от производство.
  • 22 Прав чеп

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Коментара":

    Сеат Леон Купра СТ, който е 300 коня 4х4 и има всичко е точно 62 бона. Не те разбрах за какви 120 бона ми говориш точно.
  • 23 FOW

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Коментара":

    КОМЕМТАРА, в момента няма никъде 300кс и 5.2 сек за 83000лв пич. Нещо си се объркал за АУДИ SQ5
  • 24 PlimP

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Lexus":

    300 000km ще преживее ли, като го надуеш на 500 магарета, много ме съмнява, държал бил, 10,20 ако щеш и 50 000 да са,пак не е издържане, после в кофата, малко скъпо ще идва, пък и с тия 500к.с. ще се превърне в неуправляем боклук, сега поне е управляем боклук, да не засягаме темата със спирането, че там фърчат много долароси
  • 25 ПлясТ-Мас

    0 7 Отговор
    Който даде тези пари ще съжалява горчиво след има няма 10 хил. км когато всичко в интериора ще вибрира, дрънчи и скърца .... и насладата от мощността меко казано ще бъде помрачена:)))....колкото и тривиално да звучи по добре S класа на 3-4 години за тези пари, със сигурност разочарованието там ще липсва:))
  • 26 гост

    4 5 Отговор
    Нищо поносимо няма в тази цена когато си на 1000лв заплата,а хора с по-високи заплати няма въобще да погледнат към сеат. Предпочитам лъскаво и нова Рено за половината цена и половината мощност, пак караш ново, върви добре и ти остават пари, с които може да направиш много добри неща за хора в нужда, за хората, с които живееш или друго. Все едно те стимулират да купуваш мощно и бързо, а после те глобяват като превишиш 50км/ч, за където най-вече ще се ползва колата. За всички нужи 150кс са напълно достатъчни, допреди 20г. се избивахте за ауди с 90кс, или фв с 60кс, а сега малко било, трябва повече.