30 Юли, 2024 13:35 1 423 0

Cupra подготвя сериен вариант на уникалния Dark Rebel

  • cupra-
  • dark rebel

Ръководителят на марката Уейн Грифитс сподели планове за бъдещето

Cupra подготвя сериен вариант на уникалния Dark Rebel - 1

Не всички вярваха в успеха на испанската марка Cupra, която дебютира през 2018 година и се "отдели" от Seat, но, противно на скептиците, тя демонстрира феноменална динамика - продажбите се увеличиха от 14 000 автомобила през 2018-а до 230 000 през миналата година. Общо компанията е продала около 650 000 коли от създаването си като независима марка.

Cupra подготвя сериен вариант на уникалния Dark Rebel

В близко бъдеще компанията възнамерява да разшири гамата от предлагани модели. Още през следващата година портфолиото на марката ще включва Leon, Formentor, Born, Tavascan, Terramar и Raval, както и нов модел, който ще се базира на концепта Dark Rebel с 450 конски сили, представена миналата година. Спортната кола вече е в процес на разработка, а изпълнителният директор на компанията Уейн Грифитс е оптимист за бъдещето.

Cupra подготвя сериен вариант на уникалния Dark Rebel

„Има два важни лоста за увеличаване на стойността на марката Cupra от днешните 1.7 милиарда долара до 4 милиарда долара до 2030 година: първо, имаме нужда от автомобил, който представя нашата марка, така че бих искал да превърна Dark Rebel в реалност. Другият е глобален, защото за да създадете това ниво на стойност на марката, трябва да сте глобална марка. За нас това означава навлизане на американския пазар до края на десетилетието."


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА