27 Юни, 2019 11:55 27 285 75

Не превишавайте скоростта, дори и с малко

  • автомобили-
  • скорост-
  • катастрофи
Не превишавайте скоростта, дори и с малко - 1

Едно изследване по темата за автомобилните катастрофи, показва, че 56% от всички ПТП-та става заради превишена скорост. Още по-любопитен факт е, че 95% от колизиите, причина за които е по-високата скорост, са се случили при превишаване със само от 20 до 40 км/ч.

Много от водачите на моторни превозни средства не взимат това предвид и редовно надвишават ограниченията с двайсетина километра в час. Глобите за подобно превишение са по-ниски, а много от радарите имат допуск от 10 или 20 км/ч повече.

Новите камери на КАТ обаче могат да засичат скорост с точност до плюс 3 км/ч, но не това е най-важното. За да се предпазите от нежелана колизия не превишавайте скоростта, дори и с малко.

Не превишавайте скоростта, дори и с малко


Поставете оценка:
Оценка 3 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сектант

    141 13 Отговор
    Аз с моя Дъстър и да искам, не мога да я превиша.

    Коментиран от #71

  • 2 smeh

    117 12 Отговор
    Да ви имам и смешните изводи. По вашата логика и начин на тълкуване на статистиката, е по-безопасно да караш с превишение минимум 60км/ч, там ШАНСА е най-малък само 1%.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 tarikat

    73 12 Отговор
    Еми значи превишаваме с над 80 и почти сигурно няма проблем.?
  • 4 Mitio

    18 4 Отговор

    До коментар #2 от "smeh":

    Това е статистиката на катастеофите с колко км/ч са се блъснали пострадалите
  • 5 куку руку ку

    22 4 Отговор

    До коментар #2 от "smeh":

    То това е статистика какъв процент са идиотите, които карат със 150-170 на пътищата, където ограничението е 90, или пък със 200-220 на магистала...
  • 6 дрт прч

    63 2 Отговор
    ПО ВАЖНО Е ДА СЕ СПАЗВАТ ОГРАНИЧЕНИЯТА В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА И ДА СЕ ВНИМАВА НА ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ.
  • 7 не бързо а неадекватно

    78 12 Отговор
    Днес един 80 годишен охлюв охлюв с габровски номер кара поне километър по главна улица с около 15 км/час точно като хората бързаха за работа. Сварих да го изпреваря в началото и си хванах и зелената вълна. Около 20 души не успяха обаче и предполагам яко са се изнервили. Оттам до катастрофа крачката е една.

    Коментиран от #19, #23

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 NikNay

    17 5 Отговор
    Колегите с коментар 7 и 8 са казали всичко съществено
    по темата - другото е само бла бла
  • 11 Boxer

    37 9 Отговор
    Трябва да се върви към каране с еднаква скорост и изпреварване само в случай на авария. Почти всички коли имат необходимата мощност за това. Не е много емоционално да караш на конвейр, но това е реалността. Трябва всички шофьори и тези с опит от миналото и тези, които са нови, да приемем тази нова реалност. Колите са много, а пътищата малко. Карането , носещо удоволствие , остана в миналото, сега има само конвейр...

    Коментиран от #12

  • 12 Driving pleasure

    27 10 Отговор

    До коментар #11 от "Boxer":

    Ми да се направят нови пътища :) А тия, за които карането не е удоволствие да вземат да се качат на скапания автобус...

    Коментиран от #20, #72

  • 13 Иво

    68 0 Отговор
    Скоростта не убива . Убива безрасъдния водач на МПС. Пиян , Дрогиран, Бесен , Бърз и бесмъртен, изпреварващ, когато си реши , а не когато има правото и времето за това. А всеки един шофьор, пътник или пешеходец някой го очаква удома.
    Мислете и се позете взаимно. Петте минути време който ще спестите може да Ви отнемат ВСИЧКО.
  • 14 Тъпчо

    41 2 Отговор
    Катастрофите стават основно от НЕКАДЪРНОСТ.
  • 15 Колизии

    22 3 Отговор
    Автора се фука с думата колизии,все едно знае какво означаво
  • 16 нервен

    7 27 Отговор
    Аз давам газ до ламарината и хич не ми дреме..да се пазят другите аз бързам и нямам време да се мотам

    Коментиран от #67

  • 17 smeh

    38 2 Отговор
    Карането е като пеенето. Всеки в собствените уши се чува като брилянтен певец. Зад волана не е по различно, чувстваш се идеален шофьор, винаги готов да осъдиш другите, но не можеш да си представиш как стоиш на пътя. Ето аз си признавам, че в музиката хич не ме бива, колкото и да се старая. По същия начин има хора, които няма как да станат шофьори. Въпроса ми е, след като аз не съм редом на сцената с други певци, какво дирят тея дето не могат да карат на пътя? - Ще ви кажа - развалят симфонията :)
  • 18 Кога най-умнокрасивото племе

    13 3 Отговор
    Ще проумее, че скоростта с която ще измине дългият път от шебека до човека не зависи от скоростта на шофиране, а от съвсем други еволюционни фактори. Не става направо от клона зад волана.
  • 19 куку руку ку

    20 3 Отговор

    До коментар #7 от "не бързо а неадекватно":

    За такива като него си има специален текст в ЗДвП: Чл. 22. (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да се движи без основателна причина с трвърде ниска скорост, когато по този начин пречи на другите ППС
  • 20 Boxer

    13 0 Отговор

    До коментар #12 от "Driving pleasure":

    За мен удоволствието от шофирането е пътят, колата и аз. Факт е че вече на този същият път има десетки хиляди, като мене. За какво удоволствие говорим вече? Удоволствието на един на пътя, често е заплаха за всички останали. Еждневно доказващ се факт! Само пистите, остават като вариант, обаче това струва пари. Нашият живот, за тарикатите, е къде, къде, по-евтин...
  • 21 Боби

    7 2 Отговор
    Вслушайте се в съвета, а не се правете на големи разбирачи, че като се обърне каруцата...
  • 22 onq s konq

    13 21 Отговор
    Проблемът при определяне на "Максимална скорост" е,че Законодателят се ръководи и съобразява с НАЙ-МАЛОМОЩНИТЕ И НЕСИГУРНИ в техническо отношение автомобили.Разбираемо и логично е,че те са достояние на Преобладаващата част от населението поради Финансовите им възможности.НО...Не може ограниченията за едно Порше например,или всякаква друга марка с 4-500 коня,които имат 2 ПЪТИ по-широки/и маркови/ гуми,спиращи на 2 пъти по-късо разстояние,2 пъти ПО-НИСЪК ЦЕНТЪР НА ТЕЖЕСТТА,...да се сравнява с коли за по 2-3-4 хил.лв,като Правилникът да е писан за тях,респективно и Ограниченията на скоростта!За това и при тая фрапираща разлика относно Техническите данни на автомобилите ,проблемът с "Макс. скорост" е НЕРЕШИМ.

    Коментиран от #24, #29

  • 23 Ганьо

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "не бързо а неадекватно":

    С 15? Стига бе... Сигурен ли си че не е било с 30? Някои намаляват до 20-30 заради кърпежите и ненормалния брой шахти на едно място, друса много мръсно и скапва кормилната рейка. Но ако е карал с 15 да си го освиркал и по пътя?
  • 24 Ганьо

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    Ограничението зависи от качествата на пътя, драги колега. Всяка кола може да дигне 200, но не всеки път го позволява. Затова има аутобани има и български пътечки. Но дори по аутобаните е рядкост някой да кара с 200, дори и заради (макар и най-маловажен) фактор "разход"

    Коментиран от #51

  • 25 борислав

    2 0 Отговор
    Много малко са случаите преди инцидент да не се натиснат спирачките.То затова с по-малко превишение статистиката отчита най-много катастрофи.Нормално е от 180км.ч преди инцидента да намалиш с 60км. скороста и да се удариш с 120 и ето превишение от 30км.ч
  • 26 GG1989

    2 9 Отговор
    По-скоро не спестявай от спирачки и гуми. Аз давам на всеки 3 сезона и на всеки 25 000 км. по 1000 за гуми и по 400 за дискове, а не съм имал нито едно ПТП.

    В същия момент съседа с гумите от 200 и рециклираните дискове за 100, че да има за рикия и салатка едвам се спаси и то карал в ограничението, ма пътя много зле и тоя Бойко да го духа и...
  • 27 Карайте

    6 1 Отговор
    Карайте спокойно, наскоро се занимавах с техниката и съм говорил и инструкциите на катаджийте... Знаете, че глобите зависят от това с колкот сте превишили. И те имат инструкции примерно - хващайте тези които превишават с 25 км защото глобата е еди колко си. По-добре да спрат един такъв и да си губят времето да му пишат. Отколкото да спрат 10, който са превишили с 3 км. и да губят 10 пъти повече време и да изкарат по-малко пари... а после и да занимават с 10 пъти повече и администрацията да следи дали са платени.
    Така че, карайте си спокойно, никой няма интерес дахваща хора с 3 км./отгоре ... освен ако не се автоматизира всичко на 100% и тогава им е все тая колко са ... справка западни държави ... там ще ти късат нервите и за тези 3 км.... така че радвайте се, че не копираме всички глупости дословни. Въпреки, че ако зависи от определени хора - ние ще влезем и в трета световна война пак на страната на Германците - когато 2 пъти си заставал на грешна страна, ще застанеш и трети път !
  • 28 Пак пишете глупости

    0 0 Отговор
    Анаризите показват скоростта в момента на удара сред като спирачките вече са натиснати до край което значи че превишената скорост е била поне с 20-30 км отгоре тоест поне с 50 над допустимата а случаите в които няма спирачен път са рядкост и тогава водачя обикновенно няма вина защото рипдата на пеакзия означава че станалото е било внезапно.
  • 29 Гост

    26 3 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    Ти какво предлагаш? Знаци за скорост диференцирани по марки и модели?! Само да те "светна", че законите на физиката и динамиката важат за всички и най-големите бели стават от такива "разбирачи" като теб, които са с илюзията, че скъпата спортна кола е безпроблемна! За жалост, не плащат само те, а и такива около тях, които грам не са виновни за ограниченият умствен капацитет на водача! Само да ти дам пример, че едно мазно метно на асфалта, което в тъмното /че даже и през деня/ може да не забележиш, ще те хвърли в канавката и никакви системи за сигурност или нисък център на тежестта няма да те спасят!
  • 30 Va60

    12 1 Отговор
    Колизий- Боже,божеее ма пишете на български
  • 31 За Радко редакторчето

    20 3 Отговор
    Колизия може да използваш когато пишеш новина за американчетата. В България имаме думи като сблъсък, катастрофа, удър и много други, които могат много точно да опишат нуждите на глупавата и без това плоска проста статия.

    Коментиран от #46, #47

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 NikNay

    6 1 Отговор
    Модератора, защо изтри коментар 8? Какво не ти хареса от написаното ? Поста си беше много коректен и точно по темата ! Явно ще е нещо на лична основа. . . .
  • 35 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "PETAR":

    Ти пък що не ходиш да се гръмнеш, а?! Първо, коментарът ти не е по темата! Второ, колко трабанта и вартбурга днес видя да се движат?! А последната седмица, а за месец, а за година?! И трето, като толкова си загрижен за екологията, огледай се в глобалните замърсители, а не в тези 5, 10 или 20 трабанта или вартбурга, които си видял и които едва ли навъртат повече от 5000 км на година!
  • 36 Ганьо

    6 1 Отговор

    До коментар #33 от "YAVOR":

    Ти пък къде видя Трабант бе? Трабанта поне е на бензин, виж ако мине чичо ти MAC, неговия ваген кмюр-тунинг ем на нафта, ем с добавено двутактово масло в нафтата, че нещо там клапанчета ли, какво ли, им се скапвало, не им разбирам на трактористкия тунинг....

    Коментиран от #39

  • 37 Кольо

    7 1 Отговор
    Пиши с български думи не с чуждици!
    Не се казва колизия а удар!!!!!!!!!!!!!!
  • 38 Пламен

    5 1 Отговор
    колизии???? Но компрендо сеньор! "-Ин дер арш,я? Ундебах!"
  • 39 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "Ганьо":

    А за нас, невежите, би ли пояснил що е това "МАС"?!

    Коментиран от #42

  • 40 PETAR

    2 5 Отговор
    DO UMNIK GANYO. TAM NA SELO NYAMA KADE DA VIDI6 TRABANT I VARBUG .V GERMANIYA GI PREMAHNAHA PREDI 19 GODINI OVNYO 6TOT SA PROSTI NALI
  • 41 Хммммм

    6 1 Отговор
    Пичагаааа, заради такива като теб ще изчезне българския език!!! КОЛИЗИЯ..... леле, леле, леле. Българския език е пре достатъчно богат, в случай, че да се използват думи от езици далееееч, далеч по-бедни.
  • 42 Ганьо

    2 3 Отговор

    До коментар #39 от "Гост":

    Чичо ви МАК, сбърках ника, с "тунингования" му нафтаджийски кюмюрлък, който е много горд с нютонметрите си и това че може да изоре цял бостан с тях, хахаха!
  • 43 Шофьор

    8 2 Отговор
    Нищо друго няма да кажа,освен:Желая на всички бързащи, приятен и бърз път!.....В Гърция, от 01.07! Карайте,изпреварвайте, ама навсякъде изпреварвайте! Под 100,няма да не падате-така де,разни охлюви и костенурки ще ви бавят???Яяяя,моляяяя...После-смях,аааа,голяммм.
  • 44 Дългия

    9 1 Отговор
    Какво значи,,колизия "? Такава дума в речника НЯМА! Или това отново е някаква преиначена английска дума от неграмотни журналисти, на които им е непознат и английския и българския език.

    Коментиран от #48

  • 45 Алелсей

    2 5 Отговор
    В Австрия и в Швейцария полицията глобява без радар, по осмотрение, че се кара с не съобразена с условията и пътия скорост, па макар и под ограничението, така че трябва разъум, а такъв отсъства
  • 46 Име

    3 8 Отговор

    До коментар #31 от "За Радко редакторчето":

    Ти не знаеш как се пише удАр или удЪр, ама акъл на автора даваш. Аман от лаици. Думата колизия се използва в българския език, а в случая се слага като синоним, ако знаеш и синоним какво е де
  • 47 удЪр

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "За Радко редакторчето":

    Рядко неграмотен си, чак жалък
  • 48 Ицо

    1 2 Отговор

    До коментар #44 от "Дългия":

    Провери в гугъл, като не си бил в час е така.
  • 49 Мартин

    3 4 Отговор
    За необразованите коментатори -Тълковен и синонимен речник на българския език - КОЛИЗИЯ- (същ.) удар, стълкновение, сблъсък
  • 50 БМВ ДЖИГИТ

    4 2 Отговор
    Абе ай си е.ете ма...та !
  • 51 Коко

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ганьо":

    Ганьо - Ганьо ще си останеш. Не всяка кола може да вдигне 200 и на много коли - скорост над 120 е застрашаваща живота. Когато го проумеете и спазвате - всичко ще си дойде на мястото . Редовно има състезатели с кошове на 20+ години по магистралата. Карал съм такива коли, имал съм няколко и им знам възможностите. Сравнено с по-нова кола е напълно различно като поведение на пътя. Да - собствениците им в някакъв момент добиват много кураж , но не е правилно. Затова - карай си колата в 2000-3000 оборота и това е . С такава скорост е направена да върви - колкото вдига на тия обороти. Поддържайте си колите и бъдете живи.

    Коментиран от #53

  • 52 ооо

    3 1 Отговор
    ми да спрат да ме глобяват, ако карам с над 80 от позволеното и обещавам да карам само така
  • 53 Ганьо

    1 2 Отговор

    До коментар #51 от "Коко":

    Много задълбаваш. Много ясно че има и други фактори, като спирачки, стабилност на колата и т н. Въпросът беше принципен. И принципа е че всички в БГ превишават, моя милост вкл, защото това нашенското не са пътища! Не може при положение че по аутобана хората карат със 150, да си въобразяваш че ако на нашите съдрани пътеки караш със 110 си в същата степен на безопасност! А пък ония дет цепят със 160 ептен няма да коментирам. Хайде със здраве!
  • 54 Жоро

    3 0 Отговор
    Ако 50% от втомобилите се движат с превишена скорост м/у 20-40 км/ч. е логично 50% от ПТП-тата да са при такова превишение :D
  • 55 Bat Sande

    3 4 Отговор
    От статията следва, че е по-добре да превишаваш с повече от 80км/ч ,защото тогава процента на сблъсъците е най малък :-) вахти?!?
  • 56 Бат Мишо

    3 0 Отговор
    Знаете ли че 80 процента от прегазените пешеходци са блъснати на пешеходни пътеки -А СЯ ДЕ-статистика
  • 57 Kirumo

    1 0 Отговор
    Кое е това "едно изследване" някакви източници има ли? По тази логика аз мога да кажа : "Едно изследване показва, че е най-безопасно да караме с 260км/ч. навсякъде" или "Едно изследване показва, че има лилави крави, които летят"
  • 58 Kirumo

    3 1 Отговор
    В сайта на КАТ си има статистика и според тези статистика 0,02% от катастрофите са поради превишена скорост. Повтарям с думи : НУЛА ЦЯЛО НУЛА ДВА ПРОЦЕНТА. Това е най-рядката причина за ПТП. Следователно това, че 56% от всички ПТП-та ставали за превишена скорост са тотални измислици на някой (явно) психически нестабилен човек.
  • 59 Ежко

    1 1 Отговор
    По-тъпа статия отдавна не бях чел... Нещо се е опитал да каже, или препише, ама не му се е получило нито едното нито другото.
  • 60 666

    3 0 Отговор
    Проблемите не са от скоростта а от простотията на народа!!! Неможе ограниченията да са от времето от Зазовете и Трабантите!!! Има безумни ограничения, и има отсечки на Хемус където ограничението е 140 а неможе да се кара безопасно с повече от 100!!!
  • 61 Коментар

    5 5 Отговор
    Аз искам да попитам само нещо, защо при ограничение от 50км/ч в градски условия се започчва едно изнервяне от страна на тези които са зад теб и автоматично след това започва едно навиране в задницата на колата и тем подобни и другото, караш с 50 в лява лента отново си в градски условия и някой решава че в лявата лента се кара с 80 примерно и отново минаваме към вълна нервничане В ГРАДСКИ УСЛОВИЯ СИ Е 50КМ./Ч. НЯМА БЪРЗА НЯМА БАВНА ЛЕНТА.... ПРОУМЕЙТЕ ГО МН СТАРАТЕЛНИТЕ ШОФЬОРИ!!! ДАЛИ СИ ВЛЯВО ДАЛИ ВДЯСНО ГРАДСКО ОГРАНИЧЕНИЕТО СИ ТИ Е 50 КЪДЕ СИ ТРЪГНАЛ ДА ПОПИТАМ? Вярно е има и ситуации в които се надвишава ама едва ли 85% го правят заради ситуация. МИСЛЕТЕ ЗА ДРУГИТЕ НА ПЪТЯ ПОНЕ!

    Коментиран от #64

  • 62 Хирург

    10 0 Отговор
    Проблемът не е в скоростта, а в скапаните ни пътища. Гадната маркировка (безумна и хлъзгава). Неправилните и липсващи пътни знаци. Синя и зелена зона непосредствено преди и след местата за пресичане, както и по ъглите (липса на каквато и да е видимост). Тия кози пътеки по които караме водят до тези големи резултати в ПТП-тата. Всеки се опитва да заобиколи дупка, да мине на пряко, огледалата са за украшение, а телефонът- на него е нарисуван пътя 😀.
    Загледайте и се замислете колко МПС-та се движат странно? После вижте като се разминавате с тях какво правят в купето? Аз ще ви кажа - ровят си в телефона, пушат, озъртат се като сурикати т.е. правят всичко друго, но не и да внимават. От там виждат, ако изобщо виждат какво се случва около тях, резки спирачки неадекватни и готово. Добавят се в статистиката...
  • 63 Коментара

    4 0 Отговор
    На 100% съм съгласен с мнението Ви! Липсата на маркировка за мен е много сериозен проблем на който май не се обръща внимание. Такава липсва и по магистралите.... нощем все едно си караш през поле... Състоянието на пътищата е под всякаква критика, от дупка ли да избягаш, баба с внуче ли да опазиш, колата си ли да опазиш, ограничения и знаци ли да спазиш?! По принцип бързо каращите не ми ппречат, стига да не ме застрашават ..ако иска и с 520 да си кара. Естествено в населено място, особенно в малките улички като ми мине някой с 70-80 ми иде да му скина врата, малумно е! Но-о-о-ооооо в карайна сметка далеч по-евтино и лесно е да се налагат ограничения в скороста от колкото да се решат проблемите със състоянието на пътищата и контрола в населени места.
  • 64 Коментара

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "Коментар":

    Защото си си заобиколен от 80% некачествен материал, който не желае да израстне (умствено и интелектуално), защото са от село и требе да се докаже в градО, че не е случаен селяндур... причини колкото искаш. Взимаш си презкурина преди да се качиш в колата да не ти дреме на патицата и си караш спокойно. Сега има и вътрешно градски магистрали и булеварди по които ограничението на скороста е съвсем различно от 50км.ч ... там карайки с 50 в най лява лента е .... малоумно... ама много, най-меко казано говори за неадекватност в условията на градски трафик. Често следват разправии по светофари, ръкопашни схватки и други...
  • 65 Гост

    1 0 Отговор
    Таа статиа не се отнаса за кончо с неговата дръта баварка
  • 66 Шаран БГ

    1 2 Отговор
    Не превишавайте РАЗРЕШЕНАТА скорост, дори с малко !! Към кого е това обръщение? Към "перфектните" шофьори купили си "правоуправление на автомобил" преди месец.два, към18-25 -годишните глезльовци на мама и тати с мощните коли, към побелелите водачи с над 30 годишен стаж зад волана или към професионалистите, които всеки ден /че и нощ/ са в кабините на возилата ???? Колко са страните в света и с какви магистрали са, които имат разрешена максимална скорост 140 км/ч. Каква е ползата от такава разрешена скорост, когато следват ремонт след ремонта със съответните ограничения, в престроявания в едното платно и множеството указателни табели и знаци. Впрочем - всички билбордове трябва да се премахнат !!! МЪДРИ БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИЦИ - ОГРАНИЧЕТЕ СКОРОСТТА НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ НА 120 КМ/Ч ! И стриктно спазване на ограниченията, които трябва да се редуцират обезателно - техният брой по първокласните пътища е неимоверно голям !!! Колеги, не ругайте напразно служителите от КАТ - работят, за да запазят здравето и живота ВИ !!! И малко аритметика: Ако цялото трасе София -Бургас по АМ "Тракия" изминете със 140 км/ч - това са 2 часа и 44 минути. Ако скоростта е 120 км/ч - ще са 3 часа и 11 мин. Разликата е само 27 минути. Но в момента /дори без трафик/ " Гугъл " Ви обещава 3 часа и 37 минути.Последното дава средна скорост от 106 км/ч. !?

    Коментиран от #68, #69

  • 67 До нервен

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "нервен":

    Такива като тебе са убийци,не водачи на МПС!

    Коментиран от #70

  • 68 Kirumo

    3 3 Отговор

    До коментар #66 от "Шаран БГ":

    Ще ти задам един реторичен въпрос, кое според теб е по-стабилно и по-безопасно? Изгнила Лада и Дачия със 120км/ч. или Volvo S80 със 150км/ч. Като Волвото от 150 спира по-бързо отколкото Ладите и Дачиите от 120 и е в пъти по-стабилно и сигурно на пътя. Карай си "новата" Дачия (базирана на 15-годишно Рено Клио) и си мълчи защото някои хора притежават безопасни автомобили от 21-ви век.
  • 69 Kirumo

    3 0 Отговор

    До коментар #66 от "Шаран БГ":

    По-горе съм дал статистически данни от КАТ които сочат, че само 0,02 процента от всички ПТП-та стават заради превишена скорост. Ако не вярваш, си отвори сайта на КАТ и погледни статистиките на ПТП-та по причина.
  • 70 нервен

    0 1 Отговор

    До коментар #67 от "До нервен":

    А вие дето се мотате сте убийци на времето ми
  • 71 Теодор

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сектант":

    Ела да видиш по аутобаните в Германия тия дъстъри как хвърчат. Не знам дали са стабилни на шосето, но минават покрай мен поне със 150км/ч. Това е самоует. 😊 Това не е SUV 😂
  • 72 Ок5

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Driving pleasure":

    Ей , някои се придвижват по работа и това едва ли е удоволствие.

    Коментиран от #73

  • 73 Дан

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Ок5":

    Проблемът с катастрофите и лошите шофьори в глобален мащаб е много прост. Това са всички на пътя които не се интересуват от автомобили, но въпреки това карат. Предполагам, че всеки е забелязал когато по новините има поредната катастрофа, в 99% от случаите колата в катастрофата е скапан автомобил. Защото когато човек си купи лош автомобил, то това означава, че не се интересува от автомобили, следователно не се интересува от шофиране и ако човек няма интерес към нещо, то това означава, че не може да го прави както трябва. Всеки който не се интересува от шофиране трябва да е без книжка и всички проблеми с катастрофите ще се решат. Примерно, аз нямам никакъв интерес относно човешката анатомия, следователно ако ми дадат лиценз за хирург и започна да оперирам някой, аз бих го убил, същото е и с шофирането. Всеки който има книжка трябва да се интересува от автомобили и от шофиране.
  • 74 ППП

    0 0 Отговор
    Проблема е, че има поставени ограничения без никаква мисъл. Това изнервя пътната обстановка и от тук до ПТП е една крачка. От друга страна поставените ограничения се ползват от "органите" за санкциониране. Би било нужно да се преразгледат поставените ограничения, защото поне половината от тях са излишни...
  • 75 бмв

    0 0 Отговор
    Аз бмв то не мога да издържа да го карам с ограниченията.На магистралата в ляво се кара с 250 км/ч и като видя някой в бързата лента с 140-160 и ми иде да го отбия от пътя и да му хвърля 1 бой с палката под седалката.