Last news in Fakti

20 Декември, 2019 18:20 11 079 53

Niva пак става Lada

  • автоваз-
  • lada-
  • niva

В началото на месеца АвтоВАЗ изкупи дела на General Motors в общото им предприятие, с което си върна правата върху името Niva. Така руският производител се сдоби с втори високопроходим автомобил освен класиката 4x4, която преди носеше същото име.

Известно време единственият произвеждан от GM-AvtoVAZ модел ще продължи да се продава под марката Chevrolet. Скоро обаче и той ще смени американската "папийонка" с ладията на Lada, а с това да настъпят промени и в дизайна на му.

Niva пак става Lada

Как би могла да изглежда т.нар. "Шнива" (съчетание от Chevrolet и Niva, с което руснаците наричат всъдехода) след обновлението си представя дизайнерът Никита Чуйко. Според него предницата на модела ще претърпи пълна промяна във фирмената X-стилистика с нова радиаторна решетка, броня и фарове.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедека

    21 22 Отговор
    Ако има асистиращи системи и е до 30к пари ще се купува .

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Гост

    41 11 Отговор

    До коментар #1 от "Дедека":

    Не зная дали карал Шевролет Нива.... Пълен ужас! Злее е от всякъде. Виж Лада Нива става, живея в планински район и за зимата си екстра. От опит :)
  • 3 Емил

    18 26 Отговор

    До коментар #1 от "Дедека":

    За какво са ти "асистиращи" програми на този таралясник - за да ти създават проблеми ли?! Ако има автоматичен смукач или ако са заменили карбуратора с моно инжекцион, ще черпиш!

    Коментиран от #17, #18

  • 4 Емил

    11 24 Отговор
    Много е показателна тази "Х - стилистика" - сложи му кръста и да не ти пука! Зачертана от самия производител!!!
  • 5 Бесен Язовец

    29 11 Отговор
    За 20 бона толкова! Иначе за 15 бона премиюм немски и после ще има :ало моля,, мегапартс "ши имате ли случано радиатор зa модел.... от 2007 до 300 лв? И само да питам скорсна кутия да ли имате за.... от 2005г?

    Коментиран от #34

  • 6 Перник

    4 8 Отговор
    Никита Хуйко :) не Чуйко ....
  • 7 мразя руските говеда

    19 43 Отговор
    Поредния руски кенеф.Това освен мизерните руснаци,никой друг не би го купил.Най-малкото за тези пари ще си купиш АВТОМОБИЛ,а не тази клошария.

    Коментиран от #10, #50

  • 8 Вуте

    3 7 Отговор
    Ауууу, ама ши успеят :) Дизел, планина, проблеми йок (Лада Нива)
  • 9 А БЕ

    11 21 Отговор
    ЦЪРВУЛА ЛАЧЕН ЧЕПИК НЯМА КАК ДА СТАНЕ , КАРАЛ СЪМ ГИ ТИЯ И ЗНАМ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС !
  • 10 Бесен Язовец

    8 10 Отговор

    До коментар #7 от "мразя руските говеда":

    Мишок, при иляда леа средна заплата и тая им е скъпа да я изкарат от представителството!
  • 11 Румен

    23 17 Отговор
    То Баварци , Мерседеси и други западни коли ги гледаме само катастрофирали по магистралите. А Нива не съм виждал в катастрофа. Така че мълчете суполчета мамини

    Коментиран от #13

  • 12 ГоСт

    9 16 Отговор
    Нива, ама Шеви...абе Шеви, ама си е Нива..Който НЕ си купи тоя дръгел е на 100% печалба...определено

    Коментиран от #15

  • 13 гост

    5 9 Отговор

    До коментар #11 от "Румен":

    Бе ти май не правиш разлика от Нива до Нива май,а ...
  • 14 Гост

    6 3 Отговор
    Това на монтажа хич не изглежда зле
  • 15 Зоро

    18 7 Отговор

    До коментар #12 от "ГоСт":

    Баща ми има Лада от 1978 г. Кара не много, но поддържа. Колата не беше хванала ръжда, докато римляни дървосекачи не затлачиха с дървета канала над селото, водата преля и народни селото. Тогава преди 7 г хвана ръжда, но само пода. Още върви. Та не бих ви съветвал да оплювате руската кола, има плюсове и минуси, както и ЕС класата. Тази ШевиНива има хубаво купе, с висок просвет. Не съм карал и не мога да коментирам, но ако двигателя е от Чевролет, ще е доста удобна. Старата Нива върви яко в пресечена местност.
  • 16 Borislav Popov

    5 5 Отговор
    Все пак е Лада, а не Москвич като на оня с жълтата книжка, бесният шофьор борсука !
  • 17 АнтиЕС

    19 3 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Абе тъпанари, НАПълни си или е с барут и се гръмни! Нивата от 10г. е инжекцион!
  • 18 Random

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Шеви Нива си е с "пълна" инжекция. Имало е модификация fam-1 с 1.8 екотек 125 коня, климатик, абс, скорости от витара, променена раздатка и т.н. Спрат я 2008, 2015 фейса май пак е с повече екстри от 4х4, ама не съм сигурен.

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Руска красота

    6 9 Отговор
    Направих си една чик..я , паднах на колене и се разплаках
  • 21 Borislav Popov

    9 17 Отговор

    До коментар #18 от "Random":

    Айдееее, пак хванах да лъжеш като дрът сиганин ! Какви 2008 - 2015 години са те подгонили тука бе трол ? Първата Chevrolet Niva FAM-1 слиза от поточната лента, пролетта на 2006 година и се задържа на конвейра само 2 години, понеже през април 2008 година я спират от производство, заради ниското търсене ! За 2 години са били продадени едва 1000 броя, затова и са я спряли, много лъжеш ейййй, Рандоме, да вземеш да ги оставиш тия лъжи. А бе, вие руските джентита, всички ли сте такива лъжливи !

    Коментиран от #23, #53

  • 22 Гогата

    4 6 Отговор
    Сега остава да стане и кола...
  • 23 Random

    7 5 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    Абе ти да четеш можеш ли? "спират я 2008" сляп ли си? 2015 има фейслифт, ходи виж википедията.

    Коментиран от #26

  • 24 Стандарта е по ГоСТ

    11 4 Отговор
    Пичуи...ай сЕга язе да ви оратим малко...това тука добре изглежда на снимката, мааалко по-добро е от каруца и мнооого далече от афтонобил. Проблеми със скоростите, не са кой знае какъв проблем, носете си чук,стандартен-1кг, раздатките вият като зло куче в ясна зимна нощ, двигателя..хммм...леееко под 10/100 междуградско и 13-15/100 градско, у Софето може и да ви подмине стремглаво до към 17-18, ако нещо не е в ред, което със сигурност ще ви се случи в най-сюблимния момент..И ще си я карате много дълго време така, щото чаркаляците са много отврат още като нови.Верно, без пари са, но...Пригответе си и наръч отвертки (за джамовете), оставете че се кривят при сваляне , ама на третата-четвъртата манипулация остават във вратите и после...а, и да не забравя, не е лошо на всеки километър да спирате и да си проверявате водната помпа..как се скапе и антифриза изчезва със невероятна скорост, това може би и е най -големия кусур.А не е лошо да си возите десетина водни помпи в багажника за резерва..не са скъпи , ама от 10 една ще е читава .Ремонта е лесен дори за хора без технически опит, първия монтьор ще ви обясни и покаже нагледно как става смяната.За варел с антифриз мисля че е излишно да ви казвам, все пак умни хора сте.Така - до тук -добре..като наближите 20 000-малко преди или малко след -няма значение -смяна съединител, а до към 30 000 вече се приготвяйте за заден мост, диф и каквото още се сетите по задното окачване....а за след 40 000..не знам, ще трябва да

    Коментиран от #25

  • 25 Стандарта е по ГоСТ

    10 6 Отговор

    До коментар #24 от "Стандарта е по ГоСТ":

    ..питам оня ахмак, дето му я продадох.А и още нещо се сетих -с Шнивата ми подариха за спомен един ел.самовар, убава работа.Как го включи жената в къщи и тролеите в София спряха.PP На кратко -горе долу това са му болките на това нещо, и като се има предвид, че за толкова години братлетата сколасаха една решетка и два фара да сменят...значи си е старото дЪрво.Ай със здраве и да ви е честита...и си вземете една талпа, по-дебела, че да издържи на ударите с глава
  • 26 Borislav Popov

    4 5 Отговор

    До коментар #23 от "Random":

    Ми научи се по ясно да се изразяваш правилно бе, fam-1 я спират през 2008 г. и това е, повече от тази комплектация и с този двигател не са се произвеждали. А ти така се изразяваш, сякаш през 2015 г. на нея са и направили фейс лифт. И каква е такава тази твоя fam-1 комплектация, със само 1000 броя произведени ? Какво са за страна като Русия 1000 бр. все едно нищо ?
  • 27 данка

    4 3 Отговор
    ВЕЛИКИИ
  • 28 гост

    5 5 Отговор
    Надпис в сервиз на Лада: '' Случайни хора УАЗ и НИВА не управляват''
  • 29 STEFCO

    4 10 Отговор
    BOKLUTSİ
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Асен от Асково

    6 0 Отговор
    Въпроса е Ладата , ще става ли за работа през нивата или само за хасфалт

    Коментиран от #32

  • 32 Иван Грозния

    2 7 Отговор

    До коментар #31 от "Асен от Асково":

    Нито заедното, нито за другото...това нещо е помагало за придобиване на първоначални монтьорски умения.И един съвет-преди да закупите това нещо се уверете че :-имате гараж с канал, лебедка, заварочен полуавтомат, компресор и пълно бояджииско оборудване, два шкафа със знаен и незнаен инструмент, две рола тел, задължително по един варел ГСМ ( на първо време ще ви стигне) ръководство по ремонт и поддръжка на автомобила( всички издания от 1960г до сега)...останалото ще си купувате в движение. И задължителната талпа, както са ви препоръчали в коментар №25, добре укрепена на нивото на главата.

    Коментиран от #33, #35

  • 33 Komapak

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "Иван Грозния":

    Трудно се става монтьор😂 Особено много ми хареса последния съвет за талпата. 😂😂😂😂
  • 34 РЗС

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Кой нормален човек си купува нова руска кола бе бесния? Ти побеснел ли си верно? По-добре дачия пред тия кокошарници.

    Коментиран от #36

  • 35 Ловчо Авджиев

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "Иван Грозния":

    Колега 32 - Мисля че ств в лека заблуда, предвид масовото ползване на Нивите от ловните дружинки, а там както знаете няма автомонтьори

    Коментиран от #37

  • 36 Random

    5 3 Отговор

    До коментар #34 от "РЗС":

    Хахахаха, викаш вместо да си вземеш кола с 4цил и 106 коня с всякакви екстри е по-добре да си вземеш 3-цил 90 коня на всичкото отгоре опоскана отвсякъде, Хахахаха

    Коментиран от #38

  • 37 Иван Грозния

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Ловчо Авджиев":

    Колега Авджиев, коментарът ви се покрива напълно с пост №28..което за вас явно е повод за гордост..и което съвсем не е лошо, разбира се.
  • 38 РЗС

    2 5 Отговор

    До коментар #36 от "Random":

    точно така, кола която е опоскана, но е 18 пъти по-високо качество, наречи ме ментално нестабилен, но все си мисля, че съм по-умен от теб

    Коментиран от #40

  • 39 ЛЕНИН

    4 1 Отговор
    топ острието на САЮЗА ЛАДА и флагмана и НИВА в ЗАВРЪЩАНЕТО НА ДЖЕДАЙТЕ отново в семейството на ЛАДА НИВА се завръща по добра от всякога и отново ще поведе 4х4 СУВ класа
  • 40 Random

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "РЗС":

    Пхахахаха, не позна
  • 41 незнайко

    4 1 Отговор
    Ако е това от снимката е красива . Един 180 коня атмосферен мотор и ще е убиец!

    Коментиран от #42, #43

  • 42 знайко

    1 5 Отговор

    До коментар #41 от "незнайко":

    Абе и ти са измааа...ако тръгнеш с това, красивото и със 190к матор от София до Бургас , докато стигнеш ще ти остане само седалката , матора и в най-добрия случай-част от волана в ръцете..айде сега ''На добър ти път''
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ГоСт

    2 5 Отговор

    До коментар #44 от "Random":

    Не се стърпях-с глас се смеем , вервай ми --същия тоя Владимир са го опознали всички продавачи на магазините за авточасти в радиус 100км и много са му се радвали като го видят.....а когато е излизал от къщи в свободното си време , на въпроса на жена му'' Къде отиваш'' неизменно е получавала един и същи отговор-да ''подобрява ШНивата''.... като прочетох това...абе немам думи.Благодаря ти за линка , тази вечер ще се посмея доста...Имай на предвид че този отзив първи ми попадна пред погледа, та се сещам какви ще са останалите.Много яки са братлетата, много
  • 48 РЗС

    3 3 Отговор

    До коментар #44 от "Random":

    баче много се изложи с тоя линк, барем като викаш за ушанките научи им езика, че нещо ти куцат аргументите ахахахахаха
  • 49 Васил

    2 2 Отговор
    Каквото и име да и сложат си остава боклук
  • 50 Ами

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "мразя руските говеда":

    По просто е заради разни емисии не може да се сложи истински осмак 400 500 коня даже за немската машина това е лукс. А в САЩ деу шевролет 2.2 спукаха се от смях. Шеви паркираха корвет има разлика между двете.
  • 51 БоярьIщник

    0 0 Отговор
    "Лошите кравари" от "прогнилият запад", направиха за пореден път поточни линии на пияндурниците и сега ще си слагат руска емблема... Жалки са тези алкохолици!
  • 52 GM-AVTOVAZ

    0 0 Отговор
    Аз бях единствения вносител на Шеви Нива в България.
    Ако на някой му трябва нова Шеви Нива или ЛАДА НИВА да ме потърси на www.uaz.bg
  • 53 555

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    ти това в американския стършел ли го чете......изобщо разбираш ли какво си съчинил.