28 Март, 2020 13:00 4 639 17

Aston Martin пуска SUV-купе в битка с BMW X6 и Mercedes GLE Coupe

  • aston matrin-
  • dbx-
  • suv

Компанията ще излезе и с конкурент на BMW X7 и Mercedes GLS

DBX може да е първото SUV от Aston Martin, но определено няма да е последното. Въпреки че още не е пуснато в продажба, компанията обмисля да разшири гамата си кросоувъри с два допълнителни модела, а именно купе вариант и седемместен всъдеход. Това предаде Motor 1.

Aston Martin пуска SUV-купе в битка с BMW X6 и Mercedes GLE Coupe

Главният директор на британската марка Марек Райхман намекна в интервю за австралийското издание GoAuto, че новите кросоувъри на автоконцерна ще станат реалност в близкото бъдеще. Не очаквайте по-малко SUV от DBX, а поне две модификации на актуалния всъдеход.

Aston Martin пуска SUV-купе в битка с BMW X6 и Mercedes GLE Coupe

"Никога няма да намалим размера на нашите кросоувъри. Не е задължително и да го увеличаваме, но можем спокойно да намалим пространството в пътническия салон. Това може да стане чрез създаването на силует, наподобяващ купе. От друга страна, уголемена модификация на текущата платформа е сравнително проста. Тези две възможности ни предоставят потенциал, който може да бъде изпълнен, използвайки шасито на DBX", обясни Марек Райхман.

Aston Martin пуска SUV-купе в битка с BMW X6 и Mercedes GLE Coupe

Ако приемем, че Aston Martin реализира купе версията на своя актуален всъдеход, то тя ще се изправи срещу конкуренти като Porsche Cayenne Coupe, BMW X6, Lamborghini Urus и Mercedes-Benz GLE Coupe. Междувременно по-голяма седемместна модификация на DBX с три реда седалки ще влезе в пряка конкуренция с BMW X7 и Mercedes-Benz GLS. Въз основа на успеха на тези два сегмента в SUV пазарите, Aston Martin биха могли да увеличат продажбите си значително. Британската компания вече очаква от актуалния си DBX ръст от близо 4 000 доставки годишно.

Aston Martin пуска SUV-купе в битка с BMW X6 и Mercedes GLE Coupe

Припомняме, че първият кросоувър на Aston Martin се появи на бял свят в края на 2019-а. Той е оборудван с 4.0-литров битурбо V8 двигател с максимална мощност от 550 к.с. и максимален въртящ момент от 700 Нм. Всъдеходът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.5 секунди, като максималната му скорост е 291 км/ч. DBX влиза в продажба след няколко месеца, а базовата му цена започва от 193 500 евро.

Aston Martin пуска SUV-купе в битка с BMW X6 и Mercedes GLE Coupe


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коmapak

    24 4 Отговор
    Марек Райхман. Името обяснява всичко. Настанаха джендърски времена на меките китки. Добре че ще е толкова безумно скъп, че трудно ще видим това чудо по улиците. Сега остава Кристиан фон Кьонигсег да пусне SUV и цирка ще е пълен!

    Коментиран от #13

  • 2 Пръцко

    13 3 Отговор
    Ма той умрел, ма! Тва ще го кара новият политически коректен Бонд - Джеймс Бонд, тъмнокож и мнооого гей-ориентиран :((
  • 3 Някой си

    8 3 Отговор
    Ни едната Дедо Попе!
    По тежкарско е да джиткаш до работа и обратно с лимузина :)
  • 4 Ввв

    5 6 Отговор
    Поредната простотия....жалка работа
  • 5 Мазнинката свърши

    14 2 Отговор
    Цените на колите ще паднат драстично до 2-3 месеца , така че не бързайте да купувате До сега ни цакаха с високи цени , сега се обърна мача , нека да им постоят малко и да им дойде акъла.

    Коментиран от #6

  • 6 Borislav Popov

    4 10 Отговор

    До коментар #5 от "Мазнинката свърши":

    Да, ама като свърши кризата и като се юрне народа пак да купува, знаеш ли колко бързо ще се върнат старите цени на мястото си, че и по скъпи ще станат даже.
  • 7 Японеца

    12 2 Отговор
    Кризата, като свърши, ще сме с по-малко пари, никой няма да се юрне!
  • 8 ИСТИНАТА Е

    2 5 Отговор
    че след 10г. никой няма да има лична кола,бъдещето...
  • 9 type-R

    5 5 Отговор
    Бъчва. Както всички СУВ. Стига да поискам, на път със завои тия вагони ги отминавам сякаш стоят на едно място
  • 10 Mitsubishi Eclipse Cross

    4 7 Отговор
    До type-R. Такива като тебе ги видях много по завоите в Румъния и стана обратното, те ми дишаха праха. Недей поставя всички SUV под общ знаменател. Английските не стават, но японските са друго. Също зависи и от шофьора. 🤔

    Коментиран от #12

  • 11 dsadsa

    2 2 Отговор
    Излизайте на пистата като сте много отворени ще карам 10 годишен фиат
  • 12 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Mitsubishi Eclipse Cross":

    Така ли било,ти да видиш,да нямаш спортен бидон?
  • 13 тъпанар

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Коmapak":

    Напълно съм съгласен с Вас. Легенди в производството на суперкари започнаха да се поддават на модата. Може и да по функционални, с тези 4 врати, но не това се търси в спорткар.

    Коментиран от #17

  • 14 MyCar

    0 0 Отговор
    Избягайте от скуката и представете вашият автомобил във форума Моят Автомобил, http://mycar.bestforums.org
  • 15 Красив е

    5 0 Отговор
    и има аристократизъм в него, за разлика от обикновените тухли 4ворки с валяци
  • 16 мани мани

    1 0 Отговор
    кой ше го кара ве, те богатите измряха от короната
  • 17 type-R

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "тъпанар":

    Имам и седан и купе. Значи, няма такъв разкош, като да отвориш огромната дълга врата на купето и да се вмъкнеш вътре с един единствен скок. Става с едно движение, никоя друга разновидност не предлага такъв кеф при качване, най-малко СУВ-тата, където дори трябва да се катериш за да достигнеш шофьорското място!