Last news in Fakti

22 Август, 2020 12:00 4 873 10

Volvo, Tesla и BMW се справят най-добре с технологичните иновации

  • volvo-
  • bmw-
  • tesla-
  • j.d. power
Volvo, Tesla и BMW се справят най-добре с технологичните иновации - 1

В последно време американската аналитична компания J. D. Power е доста заета с провеждането на проучвания, които разкриват това, което клиентите оценяват и съответно не оценяват относно своите автомобили. След неотдавнашен анализ на лоялността към марките коли, агенцията издаде нова класация. В нея критерият за оценяване е така нареченият 2020 U.S. Tech Experience Index (TXI), който отразява ефективността на автопроизводителите, що се отнася до въвеждането на нови технологии на пазара, предаде Motor 1.

Това всъщност е петото издание на проучването и съчетава нивото на усвояване на новите технологии съвместно с това колко добре или зле те биват имплементирани. На върха на цялостната класация застава Volvo със стойност на индекса от 617, следван от BMW (583) и Cadillac (577). Що се отнася до масовите марки, короната отива при Hyundai с резултат от 556. В цялостната класация южнокорейската марка се нарежда на шесто място. В другия край на спектъра, Mini заема последна позиция със стойност на индекса от 444. Предпоследен е друг европейски автоконцерн - Porsche, отбелязвайки резултат от 453.

Volvo, Tesla и BMW се справят най-добре с технологичните иновации
Източник: J.D. Power

Що се отнася до Tesla, J.D. Power дава на марката стойност индекса от 593, но производителят на електромобили не е официално класиран, тъй като не отговаря напълно на необходимите критерии. Причина за това е, че както при други скорошни проучвания компанията на Илон Мъск не позволява на J.D. Power да изследва собствениците нейни коли в 15 щата, така че оценката се базира на анкетираните от останалите 35 щата. Прогнозният резултат от 593 означава, че Tesla би се наредила на второто място, след Volvo.

Едно от ключовите открития на американското проучване за технологични иновации при колите, е оценката на потребителите за камери за задно виждане, както и други видове камери, осигуряващи по-добра и широка видимост. Не е изненадващо, че хората не харесват жестовия контрол, твърдейки, че имат големи проблеми с тази функция. 

Когато става дума за полуавтономни системи за управление, шофьорите изпитват смесени чувства. Докато някои собственици на автомобили ги оценяват заради това, че те поемат част от стреса, други трудно се доверяват на бордовите системи. J.D. Power твърди, че шофьорите трябва да получат подходящо обучение за това как работят асистиращите системи, за да се увеличат шансовете за по-широко приемане на тези иновации.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ракия

    11 2 Отговор
    Къде е Дачията на сектанта?
  • 2 Сервиз

    6 1 Отговор
    Аааа още я бута до сервиза добре
  • 3 Волво

    3 8 Отговор
    Не си купувайте волво v70 ...почне ли да се троши тоя кошник ,не спираш да наливаш в тая кола

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Komapak

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Волво":

    Колега те 5г. ги карат и после ги засилват в България. Не съм чул оплаквания от сервизно Волво.

    Коментиран от #6

  • 5 Пламен

    7 0 Отговор
    Ако погледнем реално, и трите марки винаги са се старали към бързото внедряване на иновации. Да бъдеш различен, тези марки винаги са разчитали на следното : докато другите го говорят, ние вече го предлагаме.
  • 6 321

    0 5 Отговор

    До коментар #4 от "Komapak":

    В предната класация за 50 Евро с изпушил двигател.Боклук

    Коментиран от #8

  • 7 Какви са тия иновации

    4 2 Отговор
    сигурно да си вържеш телефона към високоговорителите. Или да махнеш клечката за маслото и да я замениш с некви ненадеждни сензори
  • 8 Komapak

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "321":

    XC70 е със същия двигател като V70. Ти колко години очакваш да ти служи вярно като го купиш на 10-15 години?! Може би си пропуснал една още по предишна статия с едно Волво Р1500 на 5млн километра. Към шведидите само с респект. Немския кенеф доста по-бързо ще сдаде багажа. Доказано.
  • 9 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Волво":

    Вие такава кола ли карате ? Може би и на сън не сте карали такава кола !!! Автомат ли е колата Ви ? Дайте малко повече ДОВОДИ за това което сте написал !
  • 10 ФЕН

    3 0 Отговор
    Най-доброто Волво е това Т6 без значение на купето -сув,лимозина или комби.6 цилиндровия двигател при редовна подръжка е вечен ,бърз и икономичен пък газифициран отиваш в космоса с некви 10лв/100 км. при мощност 300 кс.Другите да лапат мухите с дизелите