Last news in Fakti

3 Декември, 2020 13:33 4 236 13

"Лосов тест" за новото Peugeot 2008 (ВИДЕО)

  • peugeot-
  • 2008-
  • лосов тест
"Лосов тест" за новото Peugeot 2008 (ВИДЕО) - 1

Журналисти от испанското издание km77 за пореден път проведоха т.нар. „лосов тест“, като този път провериха кросоувъра Peugeot 2008. Въпросното изпитание има за цел да провери управляемостта на автомобила по време на рязка маневра - сякаш има препятствие на пътя, точно пред автомобила.

Заключението след теста е следното: „Френският 2008 е безопасен и стабилен кросоувър, което се усеща по време на теста, въпреки че не реагира много бързо на кормилните движения“, пишат журналистите, провели теста. Оказва се, че е възможно преминаването на теста без събаряне на конусите със скорост 70 км/ч.

Във всички случаи се наблюдава леко недозавиване, независимо от скоростта на влизане. Въпреки това по време на теста водачът е усещал пълен контрол над колата през цялото време.

Журналистите също така казват, че по време на изпитанието системата ESC леко забавя колата, когато водачът надвиши границата на сцепление, но това е достатъчно, за да остане в траекторията.

За сравнение ще кажем, че кросоувърът Subaru Forester успя да премине "лосовият тест" със скорост 77 км/ч, а Kia e-Soul - само с 68 км/ч. Вижте повече за новото френско кросоувърче във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gyui

    10 31 Отговор
    демек, пълна кочина
  • 2 сектант

    12 10 Отговор
    красиви коли, жалко че не са и толкова здравички но електричките им ще са много привлекателен избор
  • 3 Гостенин

    13 5 Отговор
    За това не си давайте парите за безмислени кросоувърчета, за които си мислите че са по-сигурни и безопасни. Ето ви сравнението 2008 минава макс със 70км., а 208 с 77км. Огромна разлика.

    Коментиран от #5

  • 4 Джуган

    8 10 Отговор
    Още едно сравнение, моделът японски пикап който карам мина преди няколко години лостовия тест със 68 км/ч, а е с къде-къде по висок център на тежестта, и пр., изобщо не би трябвало да е близо до постиженията на разни паркетници, така че постижението на този боклук изобщо не е за хвалба.

    Коментиран от #6

  • 5 Хо хо хо

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "Гостенин":

    да ама с тва 2008 като кача тротоара няма да му иьпаднат вътрешностите.То ако логиката беше такава контейнерите нямаше да ги карат с тирове а с ферарита

    Коментиран от #8

  • 6 Хо хо хо

    4 9 Отговор

    До коментар #4 от "Джуган":

    Че кой коментира японски коли тука оризарните проектантски решения освен на острова не са приложими никъде другаде.

    Коментиран от #7

  • 7 Джуган

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хо хо хо":

    Мислим се за европейци, но пътната мрежа в БГ е на, дори под ниво трети свят където японския пикап е доказан избор, а който предпочита нека сменя биалетки през три месеца, И автосервизите трябва да захлебят :)
  • 8 Гостенин

    11 4 Отговор

    До коментар #5 от "Хо хо хо":

    Има ли смисъл да ти казвам, че нямаш право да се качваш на тротоара и там пречиш на много хора. Тротоарите са разбити заради такива като теб и ако някой като мен мине покрай твоето паркетно сувче може без да иска да го одраска, ей така без да иска.

    Коментиран от #9

  • 9 Хо хо хо

    3 8 Отговор

    До коментар #8 от "Гостенин":

    Що да нямам.Всеки го прай да не съм по-голем балък от тех я
  • 10 Ицо

    13 1 Отговор
    Кво плюете бе,фв пасат,голф или сюпърб не могат и с толкова ,а са коли.все пак е с късо муждуосие и настроиките са му такива,за да не бяга задницата при по-високия просвет.разбирачи.веднага боклук било.
  • 11 PSA

    6 0 Отговор
    Колата се държи изключително стабилно - видимо е с просто око. Вижте провала на новия RAV 4.
  • 12 ВиТ

    3 0 Отговор
    Аз нестабилно Пежо още не съм карал.
  • 13 ВТиСВ

    3 0 Отговор
    Аз нестабилно Пежо още не съм карал.