Last news in Fakti

7 Април, 2022 18:01 4 647 3

Нов скоростен лост за най-продаваните "пежа"

  • peugeot ion-
  • 208-
  • 2008-
  • скоростен лост
Нов скоростен лост за най-продаваните "пежа" - 1

Френските бестселъри Peugeot 208 и 2008, оборудвани с автоматична трансмисия получиха нов селектор на скоростната кутия. Става дума за модификациите на тези два модела, които разполагат с осемстепенната автоматична трансмисия EAT8, както и електрическите версии, обозначени с индексите e-208 и e-2008.

Всички те смениха стандартния лост с малък джойстик и разположени в редица бутони. Това решение, според производителя, се вписва значително по-добре в концепцията на i-Cockpit 3D, както и освобождава място на централната конзола, подобрявайки по този начин ергономията в салона.

На централната конзола на мястото на предишния джойстик е монтиран бутонен селектор с малък лост. Новият превключвател изглежда еднакво и при колите с ДВГ и при електромобилите, като разликата е в обозначението на бутоните. В зависимост от силовия тракт крайният бутон е маркиран с буквата "M" или "B".

В първия случай натискането му активира режима на ръчно превключване на предавките с помощта на кормилните лостчета, а във втория, който се отнася за електромобилите, ще бъде по-изразено регенеративно спиране на системата.

Новият превключвател изглежда по-ясен и опростен и не претоварва централната конзола. Различните видове обработка на селекторите заслужават специално внимание. Peugeot използва сатениран хром, лъскави черни наслагвания и карбонова вложка за опора на китката. Качеството на материалите е едно от най-добрите в сегмента.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А Коко сколусти

    4 3 Отговор
    Е пежото
  • 2 Аууу

    0 8 Отговор
    Това прелича на тоалетна чиния .Френские боклуци нямат една екстра след фтората година всичко се разваля.

    Коментиран от #3

  • 3 308

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Аууу":

    абе не са някакъв висок клас коли но в ново пежо като се качиш е много приятно а и двигателите са им здрави много, само да имаха повече коне - страхотна шумоизолация, натъпкани с екстри, хубава визия, нисък разход, имам 308 втората ми е първата я продадох на около 200 000 км без никакви проблеми само консуматив