14 Декември, 2020 15:58 3 069 7

Peugeot разкри характеристиките на хиперкара си

  • peugeot-
  • хиперкар

Мощността на хибридния тракт ще бъде 680 конски сили

Peugeot разкри характеристиките на хиперкара си - 1

Peugeot Sport и неговият дългогодишен партньор в автомобилния спорт Total публикуваха основните спецификации на хипер автомобилите за новия клас състезания за издръжливост LMPh към FIA. В съответствие с техническите регламенти това ще бъде хибрид, развиващ мощност от 680 конски сили.

Пълното име на автомобила, създаден специално за маратонски състезания, е Peugeot Hydrid4 500kW. Проектиран е с поглед върху двигателите на прототипа Peugeot 908 HDi FAP и рали автомобилите WRC, казват от Peugeot Sport. В основата на хибридната система е V6 битурбо двигател с работен обем 2.6 литра, монтиран отзад в основата с ъгъл на наклон на цилиндровия блок от 90 градуса и с тегло 165 килограма.

Peugeot разкри характеристиките на хиперкара си

Той е допълнен от 200-киловатов електромотор-генератор, монтиран на предната ос, който се захранва от 900-волтова батерия, разработена съвместно от Peugeot и Total. Другите характеристики на хиперкара включват седемстепенна последователна скоростна кутия, предаване на момента към всички колела и електронно управляема спирачна система.

Нивото на регенеративното забавяне (заради електрическия мотор), както и силата, с която накладките ще бъдат притиснати към спирачния ротор, могат да се регулират индивидуално. При интензивно спиране мощността на рекуперация ще бъде 200 киловата. Батерията се помещава в корпус от въглеродни влакна, за да я предпази от повреди и е интегрирана в монокок под резервоара за гориво.

Peugeot разкри характеристиките на хиперкара си

В съответствие с техническите регламенти на FIA пиковата мощност на хипер автомобила Peugeot ще бъде 680 конски сили. А самата кола ще работи така: до скорост от 120 километра задните колела се задвижват от двигателя с вътрешно горене; след старта на електродвигателя мощността на V6 намалява до 408 сили и прототипът става със задвижване на всички колела.

По време на състезанието батерията се захранва само от системата за възстановяване, така че ако зарядът се изразходва, електродвигателят се изключва и двигателят отново започва да подава пълна мощност. Има обаче няколко изключения от тези правила. В края на правите участъци мощността може да се увеличи с три процента, до 700 конски сили (електрически мотор ще даде увеличение от 20 к.с.).

Също така, в някои случаи (в питлейна или когато скоростта е ограничена до 37 километра в час), можете да избирате между двигател с вътрешно горене и електрически двигател, или да използвате и двете. И, разбира се, динамичните показатели на хиперкара ще бъдат наблюдавани в реално време дистанционно, за да може да се балансира производителността на колата по време на състезанието.

Peugeot разкри характеристиките на хиперкара си


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    5 7 Отговор
    Спокойно могат да си спестят 200-киловатовия електромотор-генератор и 900-волтовата батерия към него. Доста ще се олекоти хиперкар-а, а и най-вероятно ще му се подобрят характеристиките.
  • 2 Японеца

    5 6 Отговор
    Батерията е ......... и е интегрирана в монокок под резервоара за гориво.

    Това е супер неадекватно, след като знаем как се самозапалва!

    Коментиран от #5

  • 3 Туй

    4 5 Отговор
    Като се нагрее и става 'С прискърбие ви заявяваме.'
  • 4 Японеца

    5 3 Отговор
    Ще им дойде акъла на всички! Истината е в ХИБРИДА, да се движи до 120км/ч само на ток и да се САМОЗАРЕЖДА! Батерията мин 50кВ

    Коментиран от #6

  • 5 Toto

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Японеца":

    Това не е тесла болидите задължително имат противопожарна система
  • 6 Jack Bauer

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Японеца":

    Японец ти да не си роден в Скопие?! Хибрида е абсолютно недоразумение. Два двигателя в една кола. Единия e ненужен, ти си избери кой. Нито риба нито рак.
  • 7 Киро Трактора

    1 1 Отговор
    Абе много разбирачи тука.Бе тези хора там дето ги правят тези машини що не взимат акъл от тия коментиращите не знам,мнОО са глупави!