Last news in Fakti

31 Март, 2021 12:56 7 954 15

Новият американски хиперкар шокира с характеристики

  • glickenhaus-
  • 007s-
  • хиперкар
Новият американски хиперкар шокира с характеристики - 1

Хиперкарът Glickenhaus 007S беше показан за първи път на снимка. Освен изображението се появиха и някои от характеристиките на автомобила, които, макар и оскъдни, са наистина впечатляващи.

Glickenhaus 007S е пътната версия на прототипа за 24-те часа Льо Ман. Създаден е от компанията на Джеймс Гликенхаус, известен колекционер на автомобили и притежател на известния суперкар Ferrari P4/5. Той е и създател на високоскоростното купе SCG 003.

Новият американски хиперкар шокира с характеристики

Сега на ход е нов хиперкар с чудовищни характеристики. Glickenhaus 007S е оборудван с турбо V-образен осемцилиндров двигател, който е с мощност от... 1 400 к.с. В същото време карбоновото купе тежи само 1 268 кг и има изключително добра аеродинамика.

Създателите обявяват, че колата не само ще постави нов рекорд на Нюрбургринг, но и ще покаже време на обиколка, което ще е по-малко от 6 минути. За справка, сега рекордьорът сред серийните автомобили е на Mercedes.

По-конкретно става дума за AMG GT R Black Series, който завъртя обиколка на "Зеления ад" за време 6.43.6 минути. Общо 24 такива коли ще бъдат произведени, като цената на всяка една от тях ще започва от 2.3 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Село

    8 6 Отговор
    Покажете на Бойко хиперкара как изглежда.
  • 2 Шекел

    5 1 Отговор
    И все Мишленки бе бате няма по-добро.

    Коментиран от #6

  • 3 реалиста

    6 13 Отговор
    е не е по бърза от хипер-гига-мега звуковите ракетки на проссия

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    9 11 Отговор
    А в Путинладия в новата Лада ще има радио без доплащане
  • 6 Японеца

    0 9 Отговор

    До коментар #2 от "Шекел":

    Мишленките си ги карай ти! Ние караме японски гуми Bridgestone Potenza! Машината е брутална, кога на всички някой "електрокар" ще им свие сърмите с обиколко 5:30:30 на ринга!

    Коментиран от #7, #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Стефан Петров

    10 2 Отговор
    Само едно такова състезание изхвърля хиляди тонове изгорели газове и милиони калории топлина, но за това еколозите мълчат. Що се касае до обикновения гражданин с неговата кола с двигател с вътрешно горене от стотина коня е "силен екологичен замърсител".

    Коментиран от #10, #12

  • 9 ха-ха

    4 0 Отговор
    И нас, едни хипер смолетчета ни шокираха с харктеристиките си, след като ни бяха показани на снимка :-)
  • 10 Komapak

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Стефан Петров":

    От друга гледна точка са примерните 24 бр. които даже още не са произведени, срещу два милиона на БМВ примерно или десет милиона на Тойота. Какво да кажем а?
  • 11 Plameni

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Японеца":

    И аз карах ,,японски,Toyota Corolla Verso модел 2008 и 2015 ,ама излязоха турски ,че и гумите Bridgestone и те турски
  • 12 пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Стефан Петров":

    всичко е лъжа, измама и ловкост на пръстите!
    крайната цел е да върнат бедната популация обратно в обществения транспорт, когато се нуждае от превоз на товари - да ползва "техните" услуги, а в крайна сметка намаляващите количества въглеводороди да останат за тях. "южен поток" - не може, но "северен поток" - може. и още как!
    но в случая не сте твърде прав. такива коли са единици, тяхното въздействие е ограничено, все пак. докато колите без катализатори и dpf филтри са милиони. ако се огледате около вас, ще видите колко печки пушат като на световно, защото чорбаджиите им са махнали пречистващите устройства.
  • 13 Знайко

    1 0 Отговор
    Като го гледам този автомобил, май е едноместен. Има ли разрешение да се движи по нормалните пътища или е само за писта и състезания.

    Коментиран от #14

  • 14 един от стадото

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Знайко":

    най точния коментар. На теглич до там и баба знае. Военните базуки още не ги пускат по стелбищата. Пък и гледам регистрационен номер няма

    Коментиран от #15

  • 15 Komapak

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "един от стадото":

    Коли за над два милиона Евро можеш да видиш само в Монако. Концентрирани, на едно място. А колкото до регистрацията.... За тия пари сигурно има и по едно носърче да тича отпред с табела в ръка😁😁😁