Last news in Fakti

14 Април, 2021 12:11 5 027 7

BMW показа колекционерска 8-Series Gran Coupe

  • bmw-
  • 8-series-
  • колекционери-
  • япония

Лимитираната версия ще се продава само в Япония

BMW показа колекционерска 8-Series Gran Coupe - 1
Снимки: BMW

Новото поколение BMW 8-Series беше показано преди 3 години, а четиривратата му версия се появи на пазара година след това, последвана от най-мощния М вариант. Изглежда, че към края на живота на тази генерация и задаващият се скоро фейслифт, германската компания е решила да покаже и колекционерска версия, която по някаква причина ще се продава само в Япония и не се отличава особено от останалите конфигурации.

BMW 8-Series Gran Coupe Collector Edition, както е пълното име на модела е базиран върху 840i, като запазва 3.0-литровия шестак с мощност от 335 конски сили и максимален въртящ момент от 500 нютона, които при това изпълнение се предават само към задните гуми. Възможна е и конфигурация с хDrive задвижване, като при нея се подобрява времето за ускорение до 100км/ч и то вече отнема 4.9 секунди в сравнение с 5.2 секунди, които постига моделът със задно.

При поръчката на колекционерска версия, цветовете са само четири на брой, като това включва Aventurine Red (червено), Azurite Black (черно), Davit Grey (сиво), and Tanzinite Blue (синьо). Независимо от това коя опция изберете, то интериорът е облечен в бяла кожа с таван в алкантара. Специфични са също и джантите, които пристигат в размер от 20-цола, както и М-пакетът, който е включен в цената от около 15 милиона йени ( около 240 хиляди лева)


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ggg

    25 3 Отговор
    Прекрасен автомобил! Дай Боже всекиму! Който може да си купи нещо такова или подобно, да е жив и здрав да си я кара и да и се радва и наслаждава!
  • 2 Случаен

    2 4 Отговор
    АЛООО ГАНЧО, КАКВИ СИ ГИ НАДРОБИЛ/НАПИСАЛ БЕ?
    Публикувано във факти.бг: 840i, като запазва 3.0-литровия V6 с мощност от 335 конски сили

    Коментиран от #3

  • 3 Случаен

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Случаен":

    Бързо се поправи, браво
  • 4 двг умре

    6 5 Отговор
    BMW бавно се пренстройват към производство на скъпи вази дивани и бутикови рамки за картини.
  • 5 Монтьор

    5 8 Отговор
    Още от снимките чувам как му потраква "ангренажа"...

    Коментиран от #6

  • 6 pipo

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Монтьор":

    потракват ти на тебе стотинките в джоба
  • 7 незнайко

    0 1 Отговор
    Защо поне не пишат кой от кого взема идеи за външната визия ? АУДИ , БМВ, ПОРШЕ - всички с еднакъв дизайн !!!