Last news in Fakti

29 Юни, 2021 11:43 9 872 43

12-те най-желани коли от американците

  • сащ-
  • нови автомобили
12-те най-желани коли от американците - 1
Снимка: Shutterstock

Американците обичат да правят всевъзможни класации и статистики, като автомобилите не са изключение. последната такава ни показва новите коли, които са най-силно желани от американците.

И въпреки че големите пикапи и най-вече Ford F-150 са най-продаваните коли зад Океана, американците мечтаят най-много за електромобилите на Tesla. Именно най-евтината към момента Tesla, носеща обозначението Model 3 е най-желаната нова кола в САЩ.

Втората позиция е зад Ford Mustang, като тук влизат както класическите коли с ДВГ, така и новото попълнение в гамата - електромобилът Mustang Mach-e. Отново модел на Tesla, този път Model Y,се подрежда в челната тройка.

Това е Model Y. След това, на четвърто, пето и шесто място са Jeep Cherokee, Chevrolet Corvette и Honda Ridgeline, а на седмата позиция е миниванът Honda Odyssey, следван от други две "хонди" - Honda Pilot и Honda Passport.

Десетото и единадесетото място в списъка са за Toyota Tundra и Ford Expedition. Последната позиция в класацията на топ 12 най-желани коли от американците се заема от Acura RDX.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Колеги

    32 11 Отговор
    Имам познат с Тесла Модел 3. Вярно за града перфектна кола. Обаче, от София до Лозенец на морето, със скорост 150-160 км и включен климатроник не може да стигне с едно зареждане. Все още са далече електромобилите за по дълъг път, както и бързото им зареждане в България. Може би след 2-3 години чак ще става. Реалният и пробег е към 320 км. И това при положение, че не вдигате над 160 км!

    Коментиран от #3, #6, #18, #41

  • 3 Ромул

    28 10 Отговор

    До коментар #2 от "Колеги":

    Но друго е с Ауди, BMW или Мерцедес по Тракия към морето- с повече от 180-190км в час, спирания на бензиностанции за зареждане, кафета, вода, почивка. Никой не мисли за зареждане на батерии къде и за колко време. След 30 години е вероятно децата ми да карат електрички, но дотогава....ДВГ.

    Коментиран от #21

  • 4 американ

    15 30 Отговор
    F-150 5.0л. 8 цилиндъра бензинов двигател, разход градско 17/100, пука ли ми, аз да не съм Ганъо - взима малолитражка и тура газчица.

    Коментиран от #31

  • 5 американ

    41 16 Отговор
    В БГ най-желани за Е46, W203 и Голф 5. Мъка Ганъовска.
  • 6 яко ни лъжат

    32 13 Отговор

    До коментар #2 от "Колеги":

    КАРАНЕТО С 140 ПО РАЗБОЙКОВИТЕ МАГИСТРАЛИ Е РАВНО НА САМОУБИЙСТВО А ОЩЕ ПО-СТРАШНО СЪС САМОЗАПАЛВАЩИТЕ СЕ ТЕСЛИ. НЕДАЙ СИ БОЖЕ ДА КАТАСТРОФИРАШ С 160 КАКТО СИ ПИСАЛ И 20 ПОЖАРНИ НЯМА ДА СТИГНАТ ДА ЗАГАСЯТ ПЛАМАЦИТЕ. ЯВНО ПОЗНАТИЯ ТИ Е САМОУБИЕЦ.

    Коментиран от #16, #42

  • 7 Попи

    18 12 Отговор
    Аз си пердаша със W140 140km/h на темпоматче, разход 9л нафта. Хайде сметнете колко километра трябва да мина за да избия парите на една нова електричка. Когато ги направят с обхват 1000км може да си взема, не са лоши иначе.

    Коментиран от #10

  • 8 С5 ДЕЛУКС

    32 16 Отговор
    СИТРОЕН С5 И С6 СА НАЯ КОМФОРТНИТЕ КОЛИ В БЪЛГАРИЯ. КОЙ КОКВОТО ДА КАЗВА. ВОЗИЯТА И КОМФОРТА СА НЕНАДМИНАТИ ДАЖЕ И ОТ ТЕСЛИТЕ И МЕДЖАНИТЕ. 110-120 ЗА НИКЪДЕ НЕ БЪРЗАМ, НЕ СЪМ ДОНОР, ВОЗЯ ДЕЦАТА СИ РУЗУМНО,КОМФОРТ,ШИРОКО, МОЩНО, ГОРИ НОРМАЛНО.
  • 9 Смех

    7 17 Отговор
    Какво им харесват на тия хонди това само тпа американка като Хилъри Клинтон може да ги хареса
  • 10 Иво

    14 12 Отговор

    До коментар #7 от "Попи":

    А тази антика с която се придвижваш колко километра минава с едно зареждане?Eдва ли над 1000 но важното е,че си "мутра" макари закъсняла с около 25 години.
  • 11 Гост

    30 3 Отговор
    САЩ е предимно прерийно-пустинна територия с дълги прави пътища и сравнително малко трафик извън мегаполисите. Хората живеят в къщи с по два гаража където нощем не е проблем да се зарежда. Имат много територия и не им е проблем да изграждат инфраструктура за зареждане редом до крайпътните МакДоналдс или Тако Бел. С текущата гъстота и интензивност на европейския трафик, дори всяка бензиностанция да се замени със зарядни станции, пак ще стават опашки и задръствания около тях.

    Коментиран от #13, #22

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Смех

    19 4 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Тоест искаш да кажеш това което аз говоря от години че ел колите извън Щатите са слабо приложими
  • 14 рено ентусиаст🇫🇷🐓

    10 15 Отговор
    французите най яко ги гаврят япончетата дето се правят на големите "инджинери" само им дават един лист с нормите на ЦО2 и им кязват изпъонете ги и дръпнатите ама ние неможем и французите им се усмихват е нали сте големите инженери ваш проблем френските коли ги изпълняват
    Толковя по темата за джапонеску
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 С тези коли 160 км

    12 15 Отговор

    До коментар #6 от "яко ни лъжат":

    Не ги усещал изобщо. Не знам ти каква кола караш, аз Audi Q7, също съм с две деца, 170 км ама изобщо не се усещат. Стига разбира се да няма някакъв зверски трафик. Не влизам в спора за ток или ДВГ, казвам само, че с хубава кола 160-170 км не са никаква скорост. Особено на Тракия след Стара Загора!

    Коментиран от #32, #38, #40

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 марсианеца

    23 6 Отговор

    До коментар #2 от "Колеги":

    То теслата ако дигне 160 и ще се разпадне. Пълен сбирщайн. Ширпотреба.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Евромагистралата

    8 14 Отговор

    До коментар #3 от "Ромул":

    Еее вие карате като баби уе! Аз с по-малко от 300 не карам. Имам и антирадар, ама Деа, тия новите триноги не ги фаща. Еее, гоуема работа, ко са 800 лв глоба! Само две висшистки заплати! Я кат съм със средно зимам много повече!

    Коментиран от #34

  • 22 Жккт

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Който не е ходил там си мисли, че е като по филмите. Реално е поляна с две три по-сериозни планини.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Фен

    4 7 Отговор
    Аз карам със 80 на магистралата, с един резервоар минавам 900 км.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 То ако си в

    14 3 Отговор

    До коментар #16 от "С тези коли 160 км":

    Миг 29 и 1000 км/ч не се усещат, но въпросът не е в усещането, а в безопасността. Не си сам на пътя. Освен за себе си трябва да се мисли и за околните, но ти за теб си не мислиш, какво остава за другите. Всички се мислим за безсмъртни, докато не се случи..., "Точно на мен и сега няма да стане" си мислят всички, после децата ти остават без теб, ако си имал късмета да не ги вземеш с теб

    Коментиран от #33

  • 33 С миг 29

    3 11 Отговор

    До коментар #32 от "То ако си в":

    Припадаш колега. Натоварването е брутално! Само един гербаджия като теб може да говори такива неща . Както Бойо казваше, че Радев бил обикновен летец, и нищо повече. А Бойо, ако го усукат на 2 макса на мига ще припадне. Мисля за движещите се по пътищата. Чети ми написаното - ако няма трафик, 160 км с хубава кола си е супер скорост. Точка. Ти каквото искаш пиши и мисли.. на магистрала и да вдигнеш с 30 км отгоре не е нещо страшно!

    Коментиран от #35, #36

  • 34 Ромул

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Евромагистралата":

    Браво! Каква кола караш-я ни излъжи. Добре, че има такива като теб, дето вадят заплатите на КАТ. Карам с 180-190км., щото толкова може моето Деу Матиз. Представи си, ако се кача в твоята..."бегачка" какво ще е.
  • 35 С Q7

    7 4 Отговор

    До коментар #33 от "С миг 29":

    не се газирай, нищо няма да промениш! И се обърка много относно партията, но нищо. А това, че хабер си нямаш от военна подготовка (сигурно не си ходил в казарма) си личи и то явно. В самолет не се влиза по нощница и да литваш в небесата, но няма смисъл да ти обяснявам за екипировката, далечна ти е материята, както казах. Относно с 30км/ч повече или по-малко - к'во да ти кажа, разсъждаваш плоско, дано да няма последствия от това на пътя за теб или някой друг. Иначе си прав, че не се усещат, но пак да ти повторя - НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА УСЕЩАНЕТО.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 един от стадото

    18 0 Отговор
    мдаа...Изчетох всички коментари много внимателно по две причини, може и три. Може и още. Дай да видим. Първо, никой от коментиращите не е обърнал внимание още на заглавието- най- желани, а не какво карат в момента. Там е като тука, едно желаят друго карат. Второ. Две години в щатите ме научи на много неща и много коли видях. Не че няма Форд-ове Ф150, Мустанги, Тесли още нямаше, но да ми казват, че всяка първа, втора и трета са такива не е вярно. Масово се кара японско, корейско, най- малко европейско. Отговор на колегата-''какво харесват на тия Хонди''. Не знам, но тия ХондиАкури нямат нищо общо с европейските модели, дори азиатските. Относно скоростта и знаците. Сам да си на пътя в цялата прерия в безлунна нощ, кьорав полицай да няма, Корвет, Хеми, Вайпър да караш на СТОП се спира и 95мл/ч се спазва. Е, може малко от горе, но не ДВОЙНО. Връщам се пак на класацията. Желанията на американсите най- добре се покриват с последните и места. Да не ги мислим толкова прости и наивни обикновените мучоси. Като цяло и масово закона се спазва, 350мл са все пак. Да шпориш със 200 и да се хвалиш, най- малко съседа ти ще те игнорира. Апропо- казвал съм и пак ще кажа. Там открих Акура-та като кола и не съжалявам. Може да е последна в класацията, но е реална в живота ми.. не е мечта като първите
  • 38 Чичо с Москвичо

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "С тези коли 160 км":

    Как бе, при мен на 80-тия километър в час вече вие и тресе сякаш всеки момент ще се разпадне. А повече от 110 и с пистолет в главата не може да ги вдигне.
  • 39 789

    10 1 Отговор
    Мечтаят си эа коли собствено проиэводство, евтин сервиэ , обслужване и евтини части! Като им кажа че имам 5 Мерцедеса от които 3 с 5 литрови двигатели V8, иэпадат в истерия ! Така са им промили моэъците не можете да си представите! Эа да караш Мерцедес, БМВ или Ауди трябва да си лекар или адвокат според общото мнение!
  • 40 Шопландец

    4 4 Отговор

    До коментар #16 от "С тези коли 160 км":

    За такива като тебе трябва да нацвъкат навсякъде камери и аутобан патрол коли като в германия (без видими лепенки и надписи, само вади буркана и те спира) и като усетиш джоба как улеква ще се укротиш.
  • 41 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Колеги":

    Ограничението на магистралата е 140км/ч, а по протежението й до морето има 4 зарядни станции с по 50кв на час. У нас е зле положението със зареждането, но на Запад е стандартно през 15км да има зарядна. Та твоят приятел не е сбъркал. Аз също харесвам тесла, но модел У, понеже е много подходяща за семейна кола и се надявам, че в момента, в който я пуснат в Европа и минат 3-4г. производство, ще дойде на нормални цени и у нас, 30-40х.евро.
  • 42 333

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "яко ни лъжат":

    Магистралите че са зле е факт, ама пък 140 не е някаква кой знае каква скорост. Със служебните малолитражки се кара с такава. Колегите въртят по над 100к годишно в цяла България
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.