Last news in Fakti

7 Юли, 2021 14:02 5 012 7

Lamborghini Aventador Ultimae е финалната версия на италианския суперкар

  • lamborghini aventador-
  • aventador-
  • ultimae

От специалната серия ще бъдат произведени 600 броя

Lamborghini Aventador Ultimae е финалната версия на италианския суперкар - 1
Снимки: Lamborghini

Lamborghini Aventador дебютира на пазара преди 10 години и очаквано от италианската марка вече мислят за негов наследник. Преди това да се случи, обаче, ще видим една последна серия на суперкара с атмосферен V12 под капака.

Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae е най-новото попълнение в гамата на италианците от което ще бъдат произведени едва 600 бройки. Те ще бъдат разделени между 350 купета и 250 роудстъра, всеки от които ще генерира 780 конски сили. Те се осигуряват от добре познатия ни 6.5-литров V12 бензинов мотор, който в това изпълнение разполага с най-голяма мощност от всички представени до момента версии.

Освен повишената мощност, Ultimae е и с 25 килограма по-лек от Aventador S и разполага със същото отношение мощност/тегло като това при Aventador SVJ.При купе версията теглото е точно 1550 килограма, а при роудстъра то достига 1600 килограма.

Стандартно Ultimae пристига още с подобрено адаптивно окачване, завиване на задните гуми, както и карбо-керамични спирачки с 6-бутални апарати отпред и 4-бутални отзад.

Що се отнася до външния вид, дизайнерите не са заложили на налудничави промени, а дори обратното. Предната част е идентична с тази при Aventador S и разполага с регулируем преден сплитер като при SVJ версията, а в задната част можем да открием сравнително скромен спойлер, отново с настройка за максимално добро поведение.

Интериорът също е сравнително семпъл и залага почти изцяло на черния цвят, като контрастни шефове и емблеми правят изключение. Можем да видим, че пред водача е разположен дисплей, който разполага с нови графики и няколко различни конфигурации, а за любителите на пистовото шофиране има и вградена телеметрия, която да следи представянията при нужда.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гошо

    18 0 Отговор
    умеят ги тия работи италианците... и топката я ритат от правилната страна, и хубави коли карат.
    пише го един заклет фен на порше. :)

    Коментиран от #2, #4

  • 2 гошо

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "гошо":

    карат = правят. :D
  • 3 Еееехххххх красота

    18 0 Отговор
    V12, само от звука и можеш да свършиш
  • 4 Татко ти

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "гошо":

    И какво общо имат италианците с Ламборгини,след като фирмата от години е собственост на ВАГ?

    Коментиран от #5

  • 5 факт

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Татко ти":

    След модела Кунтач и напускането му на компанията през 1984-та когато продава последният си пакет акции на швейцарски бизнесмен тази фирма няма нищо общо с него и с идеята муДа не говорим че той умира 1993-та след това просто лепят баджа с бика върху различни ламарини.
  • 6 БАЙ Х@Й ‼️

    11 2 Отговор
    Узаконената ИЗМАМА наречена маркетинг - Порше и ФВ с един двигател, Мерцедес, Рено и Дания с един двигател ..... ! ТЕЛЕНОР от години не е НОРвежка компания, ДСК от години не е наша Държавна Спестовна Каса ....! Дори една и съща фирма произвежда една и съща стока с различен състав за различни пазари!

    Коментиран от #7

  • 7 БАЙ Х@Й ‼️

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    ДАЧИЯ*