Last news in Fakti

9 Юли, 2021 10:55 3 263 3

Ford заменя Fiesta WRC с хибридна Puma

  • ford-
  • fiesta-
  • puma-
  • wrc

Компанията показа нов състезателен автомобил за 2022 година

Ford заменя Fiesta WRC с хибридна Puma - 1
Снимки: Ford

Ново правило във WRC сериите задължава всички отбори да използват plug-in хибридни автомобили, което според организаторите ще помага за увеличена мощност и шофиране изцяло на ток, когато трябва да се шофира в градове и между различните етапи на състезанията.

Ford заменя Fiesta WRC с хибридна Puma

Именно за това от Ford се отказват от Fiesta WRC, която наблюдавахме в последните години и преоткриват хибридните състезателни автомобили с представянето на Ford Puma Rally1 Plug-in хибрид. Колата е доработена от M-Sport, а колата ще направи своя състезателен дебют на състезанието в Монте Карло през януари месец 2022 година.

Ford заменя Fiesta WRC с хибридна Puma

Под капака можем да открием същия 1.6-литров бензинов мотор, който се монтираше в предишното поколение Fiesta, а електромотор ще осигурява допълнителна мощност от 136 конски сили в рамките на три секунди. Батерия с големина от 3.9кВч може да бъде презареждана по време на движение или чрез външно зарядно в рамките на 25 минути. Допълнителните хибридни системи тежащи близо 100 килограма са защитени допълнително в случай на инцидент.

Ford заменя Fiesta WRC с хибридна Puma

Що се отнася до външността, то можем да видим, че Puma-та се е сдобила с бодикит с различни брони и по-широки раздувки на калниците, а голям спойлер в задната част и монтиран въздуховод на тавана допълват усещането за състезателен автомобил. Преработено е и окачването на модела, който вече стои доста по-близо на земята, а бели многоспицови джанти завършват крайната визия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    1 3 Отговор
    аз съм на морето бе неме инт.
  • 2 гост

    0 5 Отговор
    До 5 години и ралитата и пистовите шампионати ще са електрически !! Само електрически !!

    Коментиран от #3

  • 3 tate

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Това ще е много тъпо къде ще идат V8,V10,V12 чудесата??