Last news in Fakti

29 Юли, 2021 10:14 5 686 5

Volkswagen представи пореден нов кросоувър

  • vw-
  • volkswagen-
  • taigo-
  • nivus

Taigo е купеобразен SUV, пристигащ от Бразилия

Volkswagen представи пореден нов кросоувър - 1
Снимки: Volkswagen

Volkswagen представи поредния нов кросоувър в своята гама, който ще бъде позициониран между настоящите T-Cross и T-Roc. Новият Taigo пристига от Бразилия, където бе представен преди малко повече от година под името Nivus. Освен ново име, европейската версия също така ще се произвежда и в Испания.

Volkswagen представи пореден нов кросоувър

Що се отнася до размерите на новия SUV, те са подобни на тези на T-Roc с дължина от 4.26 метра, ширина от 1.75 метра и височина от 1.49 метра. Въпреки това, на практика това е една малко по-стилна версия на T-Cross, която предоставя купеобразна форма за феновете на този тип возила. Междуосието от 2566мм е по-дълго от това на T-Cross, но и по-късо от това при T-Roc.

Volkswagen представи пореден нов кросоувър

Външността е типична за Volkswagen и няма някакви големи изненади. В предната част са разположени фарове с LED технология, свързани със светеща ивица, подобно на конфигурацията в задната част. Клиентите ще могат да избират между различни нива на оборудване, едно от които е показаното на снимките R-Line.

Volkswagen представи пореден нов кросоувър

В интериора също не можем да кажем, че има изненади. При по-високите нива на оборудване ще намерим дигитален дисплей пред водача и по-голям дисплей в средната част, а при по-ниските нива на разположение ще бъдат аналогови инструменти и по-малък екран. Контролите на климатичната система са отделени, подобно на това при Polo и T-Cross, но все пак остават с тъч повърхност.

Volkswagen представи пореден нов кросоувър

При двигателите изборът е сведен само до бензинови опции, като това са 1.0-литров вариант с 95 конски сили или 110 конски сили или 1.5-литров мотор със 150 конски сили. Задвижването е само предно, а трансмисията е механична с 5 или 6 предавки или автоматична със седем предавки.

Volkswagen представи пореден нов кросоувър

Все още не се споменава нищо за цената на Taigo, но най-вероятно тя ще е малко по-висока от тази на T-Cross. Първите поръчки ще се приемат от края на тази година, а първите доставки се очакват в началото на 2022 година.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    12 0 Отговор
    "не се споменава нищо за цената на Taigo"

    на територията сме над тия неща.
  • 2 Пилот на Ферари

    12 5 Отговор
    Поредния "купеобразен " Голф. От Фолксваген SUV - не могат да направят .
    В крайна сметка всичките приличат на Голф с увеличени размери и също толкова проходими и "надеждни" .
  • 3 рено ентусиаст🇫🇷🐓

    7 9 Отговор
    Няма шанс срещу Аркяната.
  • 4 5783

    7 1 Отговор
    Ко е туй поло ве 😂
  • 5 шофйор

    0 1 Отговор
    Мерси то добре баничарка има същият просвет ама багажника й е три пъти по голям