Last news in Fakti

29 Юли, 2021 15:04 6 225 11

Honda разкри характеристиките на новото HR-V

  • honda-
  • hr-v-
  • e: hev

В Европа кросоувърът ще се предлага само като хибрид

Honda разкри характеристиките на новото HR-V - 1

От Honda заявиха официално, че кросоувърът от трето поколение HR-V, който ще започне да се продава в Европа в края на 2021 г., ще се предлага само с e: HEV хибридно задвижване. При разработването на този хибриден тракт, който вече се монтира в моделите CR-V и Jazz е използван натрупаният опит във Формула 1.

Инсталация при овото HR-V е от типа e: HEV и комбинира бензинов атмосферен 1.5-литров мотор с мощност 106 конски сили като генератор с два електродвигателя. системната мощност е 131конски сили, а максималният въртящ момент - 253 Нм. Това позволява на HR-V да ускори до 100 за 10.6 секунди. Консумацията в комбинирания цикъл на WLTP е 5.4 литра на 100 километра.

Honda разкри характеристиките на новото HR-V

както вече споменахме, хибридната система e: HEV е структурно идентична с тази, използвана в Jazz, но при HR-V има по-голяма батерия (60 клетки вместо 48), като тя е и по-мощна (80 киловата). Кросоувърът има три режима на шофиране (Electric Drive, Hybrid Drive и Engine Drive), които се сменят автоматично, в зависимост от ситуацията на пътя и неусетно за водача.

Honda разкри характеристиките на новото HR-V

Системата има и четири нива за рекупериране на енергия. За да може HR-V да е по-динамичен, са намалени предавателните числа в трансмисията. Субкомпактният кросоувър HR-V става третият модел на компанията, който ще се предлага в Стария свят изключително с бензиново-електрическа централа e: HEV. Продажбите му ще започнат преди края на тази година.

Honda разкри характеристиките на новото HR-V

Ще припомним, че Honda представи ново поколение кросоувър HR-V в средата на февруари. Освен това, заедно с европейската версия на модела, експертите показаха японския му брат близнак Vezel. Третото поколение на HR-V получи изцяло нов външен и вътрешен дизайн и уникалната хибридна настройка e: HEV, повече за която можете да прочетете ТУК.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пурко

    25 9 Отговор
    Сенокосачка! Срам и позор за една легендарна марка!

    Коментиран от #3

  • 2 ВикиЛексъсОсло

    18 6 Отговор
    Това не е сериозно за голям Кросоувър 106 коня бензин и 25 коня хибриден модул общо всичко 130 коня - позор! Файслифтовият Дъстър 2022 г. ще е 150 коня!
  • 3 Емил

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пурко":

    Прав си, остана само Леджънд - малко стара вече, ама Кола (с главна буква)
  • 4 Бай Онзи

    9 21 Отговор
    Нормално за Хонда те само косачки и мотоциклети могат да правят но не и коли е гати и смотаните мотори където им слагат.
  • 5 Майстора на автомобили

    9 36 Отговор
    Хонда НИКОГА ама НИКОГА не бих си купил и не препоръчвам на никой.

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 6 123

    26 3 Отговор

    До коментар #5 от "Майстора на автомобили":

    Или не си карал, или трошки на по 20 години
  • 7 Майстореее

    28 7 Отговор

    До коментар #5 от "Майстора на автомобили":

    Сменил съм доста марки и модели. Сега карам хонда . Следващата ми кола ще бъде пак хонда.
  • 8 Бастун

    35 6 Отговор

    До коментар #5 от "Майстора на автомобили":

    щото като майстор ще останеш без работа ако чакаш Хонда да ти влезе в сервиза.
  • 9 Тихомир

    17 1 Отговор
    Майстореее ,гориш много масло, многоооооо.
  • 10 Бай Цвятко

    12 1 Отговор
    И сега кво става? Хонда ли заприлича на Хюндай,или Хюндай са откраднали чертежите и скиците? Отиде и тая марка в масовката май.
    А някога, като видиш една кола, ведна познаваш от коя марка е.
  • 11 Spoko

    6 3 Отговор
    Бай Онзи сигурно е нямал ХОНДА затова пише глупости.