Last news in Fakti

11 Август, 2021 15:00 3 760 9

Топ 5 на употребяваните кросоувъри с три врати

  • автомобилът на старо-
  • компактни кросоувъри-
  • три врати
Топ 5 на употребяваните кросоувъри с три врати - 1

Кросоувърите с три врати не са толкова популярни днес, колкото в началото на настоящия век. Но у нас все още автомобили от тези години са масови, така че сега ще ви покажем някои модели, заслужаващи внимание. По-конкретно става дума за компактни кросоувъри с три врати, които, ако търсите такъв, си заслужава да им обърнете внимоние.

5. Lada Niva

Топ 5 на употребяваните кросоувъри с три врати

Спартански и доста проходим всъдеход, който е оборудван с 1.7-литров бензинов двигател с мощност 80 к.с. и с механична трансмисия. Задвижването е 4х4 с понижаващи предавки.

4. Land Rover Freelander

Топ 5 на употребяваните кросоувъри с три врати

Британският кросоувър има доста по-добро оборудване, но и съмнителна надеждност. Под предния капак можете да намерите бензинови двигатели със 115 или 180 к.с., както и двулитров дизел със 100 или 110 к.с. Скоростните кутии са автоматични или механични, а предавето - предно или 4х4.

3. Honda HR-V

Топ 5 на употребяваните кросоувъри с три врати

Най-непроходимият от изброените. Дизайнът на автомобила обаче го прави да изглежда като офроуд спортно купе, въпреки че се задвижва само от 1.6-литров бензинов двигател със 105 или 125 к.с. мощност. Скоростните кутии са механична или вариатор, като моделът се предлага и със задвижване на четирите колела.

2. Suzuki Grand Vitara

Топ 5 на употребяваните кросоувъри с три врати

Второто поколение стана по -модерно както технически, така и на външен вид. Версията с три врати обаче е оборудвана само с 1.6-литров бензинов двигател със 105 к.с., ръчни скорости и задвижване на всички колела.

1. Toyota RAV-4

Топ 5 на употребяваните кросоувъри с три врати

Легендарна кола, заслужила титлата на един от най -надеждните модели. Автомобилът се задвижва от 2,0-литров бензинов двигател с мощност 150 к.с., работещ съвместно и с автоматична трансмисия и система за задвижване на четирите колела.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВикиЛексъсОсло

    18 11 Отговор
    hrv е най-обикновена лека кола и то от ниските 156 см. - дори Сандеро Степуей 2016-7г. е 161 см. и с подходящи гуми е по проходим от леката и ниска кола ХРВ! А РАВ 4 от снимката мнооого трудно се намира бензин - 99% са 2.0 л. турбо дизел 116 коня

    Коментиран от #3, #6

  • 2 4637

    22 2 Отговор
    От тея рава и сузукито са истински другото е ала бала а и Нивата е истинска ама тя никой не я копува щото не можеш да тръгнеш за София с нея или за морето зависи кой къде се намира
  • 3 4673

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "ВикиЛексъсОсло":

    В цял свят много оесно се намира 2.0 бензин. Идва за няколко седмици. Заслужава си
  • 4 бай онзи

    5 1 Отговор
    Глупости, Витарата има 2.0 128 коня и 2.4 160 коня на късата база.
  • 5 Буха ха

    6 0 Отговор
    Дайте да се разберем веднъж завинаги че кросоувър и всъдеход са две различни неща. Лада Нива не е и няма как да е и двете. Откакто загубихме Касабов, нивото тук много падна.
  • 6 Дедо

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "ВикиЛексъсОсло":

    Клиренса на H-RV първа генерация е 175мм. а след 2001г. е 190мм.!Да,не е джип но ако е 4 по 4 и с подходящи гуми минава на места където Сандерото няма никакъв шанс!
  • 7 Ха ха ха

    3 1 Отговор
    отново не виждам да присъстват модели на френското автомобилостроене ..... доста показателно !

    Коментиран от #8

  • 8 555

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ха ха ха":

    Да беще прочел статията -драги ми компетенте.Или вратите на една кола не можеш да преброиш.
  • 9 карача

    2 1 Отговор
    Драги ми Радославчо, Лада 4х4 е с мощност 83 к.с.Същата е с постоянно зацепено 4х4 с механичен блокаж на раздатката и понижаващи предавки,което автоматично я вади от списъка на кросоувърите.Същото се отнася и за Витарата. Ползвай интернета да четещ,не само да копираш.