Last news in Fakti

6 Юни, 2022 17:05 10 681 17

Какво се случва при неправилно инсталиране на "легнали полицаи" (ВИДЕО)

  • легнал полицай-
  • инцидент
Какво се случва при неправилно инсталиране на "легнали полицаи" (ВИДЕО) - 1

Така наречените „легнали полицаи“ са измислени, за да гарантират, че шофьорите ще забавят скоростта на пътя в близост до пешеходни пътеки или зони с повишена концентрация на ПТП-та. С други думи те имат за цел да ограничат скоростта на шофиране. Обикновено такива " легнали полицаи" представляват малки полегати възвишения над асфалта, по които водачът трябва да намали скоростта.

Въпреки това, понякога тези съоръжения, инсталирани неправилно, могат да доведат до неприятни инциденти. Например, когато са твърде близо един до друг. Освен това понякога по пътищата няма предупреждения, че има „ легнал полицай“ (е, или шофьорите не ги забелязват). А видеото, публикувано в YouTube, показва какво може да се случи с автомобилите, ако въпросните "легнали полицаи" не са поставени правилно. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еми да

    30 0 Отговор
    Да стават стига са лежали !
  • 2 Майнатаун

    29 2 Отговор
    Тези два полицая всеки майнадрайвър би ги прехвърчал на един полет! Тия аматьори само се лашкат по тях!

    Коментиран от #4

  • 3 В Бг то

    26 2 Отговор
    Са повече опасни отколкото полезни ,30см легнал полицай хвърчат картери и брони .А ако къщата ти е в съседство и минават големи камиони виж какво става
  • 4 Да те питам

    25 1 Отговор

    До коментар #2 от "Майнатаун":

    Какво е "майнадрайвър", нещо като празноглаво добиче ли?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    30 3 Отговор
    В България всичко се прави на око, няма правила, няма контрол! В добавка, често маркировката им е изтъркана и може да разбереш, че има легнал полицай, след като счупиш колата или главата си!

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Колибка

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Няма и контрол на частичен ремонт.
    Почти винаги ,се оставя една
    коварна дупка.
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 2 Отговор
    В село Шума има три легнали полицаи,които са много опасни за автомобилите.Дори на втория един Джигит бе отнесъл спирката защото е бил изхвърлен.Казвам опасни,защото си длъжен да отидеш на 000пред полицая и да го преминеш внимателно на първа или втора полусъединител за да не усетиш .....твърдоста на " полицейските" мерки.Колкото до дупките убиец на подстъпите към околовръстния и колелото на края "Ломско шосе"....Вече са позапълнени.Явно има ефект да се пише в мрежите.В момента отсечката на излизане и влизане към София изглежда,като не ремонтиран от поне 30г междуселски път,но дупките убийци в момента са запълнени.....
  • 9 Ха-ха

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Интересно, кой ли тъпанар ти е сложил минус, сигурно ще е някой от тези които си оставят ръцете като "свършат" нещо.

    Коментиран от #13

  • 10 ОБЕКТИВНИЯ

    11 2 Отговор
    НИЩООООО! Не съобразена скорост и.... АКТ от КАТ. НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА както пее Славчо Учиндолски!
  • 11 в НАшата страна

    15 1 Отговор
    120% от легналите полицай са така направени че или си чупиш колата или като спреш да минеш културно някой ти свири/удря отзад .На шофьорите в нашата страна не им пука за колите и свестните културни хора пазещи колите си за изложени постоянно на тормоз
  • 12 Тук друг е въпроса

    9 0 Отговор
    че в тази държава не са свикнали с простотиите сложени по пътищата като еропата ,в щатите има прави пътища асфалтирани без дупки говоря не толкова често като при нас там се кара без да се гледа дупка ли има неравност,шахта , и всякакви препятствия на пътя тези неща не ги забелязват просто не им пука.Малко по спокойно е каране не стресиран шофьора толкова като тук да си избира пътя ,за заобикаля и така.
  • 13 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ха-ха":

    Да, толкова добре си вършат работата, че им остава време и да ни слагат минуси!
  • 14 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    4 2 Отговор
    Преди няколко години имах Форд Ескорт. Той е нисък отдолу. Първото разочарование беше, когато минах през един легнал полицай и остъргах колата отдолу. Уплаших се. Карах със стрес, имах и други такива случаи, мислех само, дали ще преодолея следващия легнал полицай! Накрая се принудих да продам Форда.
  • 15 Стоян

    3 6 Отговор
    Абсолютно добре са си монтирано, ако джигитите спазват ограничението няма да подскачат като малоумни, в България трябва да има 3 един след друг и с по 4-5 см по-високи

    Коментиран от #16

  • 16 ТОНЧО

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Стоян":

    Хората ти обясняват, че по света има стандарти, ама ти имаш трактор и нищо не ти пречи!
  • 17 2454

    0 3 Отговор
    който намаля няма проблеми