Last news in Fakti

14 Октомври, 2021 16:15 2 846 6

Hyundai планира да произвежда собствени чипове

  • hyundai-
  • чипове-
  • полупроводници

Корейците не искат да разчитат изцяло на външни доставчици

Hyundai планира да произвежда собствени чипове - 1

Кризата с полупроводници „върза ръцете“ на голяма част от автомобилната индустрия и нанесе непоправими финансови загуби в размер на няколко милиарда долара. Въпреки, че очакванията са в близката година нещата да станат все по-добре, производителите все пак ще си имат едно на ум за подобни проблеми в бъдещето.

Hyundai планира да произвежда собствени чипове

Точно поради тази причина от Hyundai обмислят да започнат производство на свои чипове за автомобилните им проекти, като това бе заявено от един от шефовете в скорошно интервю пред Reuters. Там той пояснява, че най-тежката част от кризата с полупроводници е изминала, но все пак компанията ще направи всичко възможно, за да избегне подобни проблеми в бъдещето.

Hyundai планира да произвежда собствени чипове

Въпреки, че производителите на чипове реагираха много бързо, хората от Hyundai не искат да са изцяло зависими от тази индустрия и поради тази причина са взели решение за това да инвестират време и пари в производството на собствени чипове.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той

    6 1 Отговор
    Огромна компания Може да си позволи!!!
  • 2 Бай Грую

    2 0 Отговор
    Да направят фабрика в задния двор на Боко в Банкя. нали му дадоха коланче, кога беше премиер на посещение там и обещаха!
  • 3 Komapak

    5 0 Отговор
    Е най накрая на някой му писна от китайските (тайванските) изнудвачи. Няма да стане бързо, но ооне е стъпка в правилната посока.

    Коментиран от #5

  • 4 сектант

    1 1 Отговор
    както е тръгнало, скоро ще организират Скуид Гейм за чипове хаха
  • 5 То убаво

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Komapak":

    ми суровини от къде ще вземат,нали пак от Китай и Русия трябва да ги вземат. То и ние едно време правихме полупроводници/чипове/ ама суровините от СССР,сега само произвеждаме консуматорско и безотговорно поколение и проститутки.
  • 6 КАСАПИНА

    4 0 Отговор
    Хюндай са известни с това, че когато се появи проблем с внос на нещо, си го правят сами ,и то добре.