Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 10:36 7 240 10

Toyota представи новото Aygo X

  • toyota-
  • aygo-
  • aygo x-
  • prologue

Малкият модел вече е причислен към кросоувърите

Toyota представи новото Aygo X - 1

Третата генерация на компактната Toyota Aygo дебютира като изцяло нов модел, който за разлика от предишните две поколения, вече не е разработен с помощта на Citroen и Peugeot. Френските марки се отказаха от C1 и 108 и напуснаха сегмента, докато от Toyota се преориентираха и запазиха компактния модел, но с доста съществени промени.

Toyota представи новото Aygo X

Новото Aygo е пораснало на размери и вече може да се похвали с дължина от 3.7 метра, което е с 235мм повече от преди, докато междуосието нараства с 90мм за повече място на пасажерите на задните седалки. Ширината също се е увеличила със 12.5см, а височината вече достига 1525мм или с 65мм повече от преди.

Toyota представи новото Aygo X

Новото Aygo вече се причислява към кросоувърите, а не към компактните градски автомобили, като принос за това имат повишения с 11м клиренс, декоративните пластмаси по броните, калниците и праговете и не на последно място, добавеното „Х“ в името на модела. По-висока с 55мм позиция на седене също е част от този списък.

Визията на новото Aygo свързваме с концепта Prologue, който видяхме през месец март, но с доста по-семпли форми, които лишават серийния модел от изпъкналите калници, безрамковите прозорци и скрити дръжки на вратите, както и свързаните светлини в предната част.

Toyota представи новото Aygo X

В интериора е заложено на контрастните елементи, пренасящи цвета на екстериора, като такива можем да открием около скоростния лост, екрана на инфотеймънт системата, вратите, седалките и волана.

Под капака на Aygo X ще работи единствено 1.0-литров атмосферен бензинов двигател със 72 конски сили и максимален въртяш момент от 93 нютон метра, който е свързан с механична трансмисия с 5 предавки или автоматична трансмисия. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема около 15 секунди в зависимост от конфигурацията, а най-тежкия модел излизащ от завода в Чехия ще тежи 1015 килограма. Продажбите започват от 2022 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тойота

    7 7 Отговор
    Номер 1
  • 2 Кози

    9 1 Отговор
    Похвално! Повечето производители се отказват от евтините малки коли и има защо. Преди 10 години само 7% от продадените автомобили са били SUV, a сега са 50%. Освен това новият стандарт EURO 7 удря най-силно точно малките коли противно на всякаква логика. ЕС е въвел минилани изисквания за оборудване на всеки автомобил - умни системи за предотвратяване на сблъсък, сензори и прочие, които допълнително ще оскъпят малкия автомобил
  • 3 доктор Косев

    9 1 Отговор
    Бива. Като го пуснат у нас, ще взема едно такова на любовницата, че само ме врънка да ѝ купя джип.
  • 4 onq s konq

    2 18 Отговор
    Тея па откога и коли прават ?
  • 5 РазБойко

    6 7 Отговор
    Мене като ме изберат българските овци па за премиер че си купим нова Toyota Sequoia.
  • 6 Qwerty

    5 1 Отговор
    Ха ха, голям сладур е! Жената е луда по тях, като види последния модел и полудява! Ама аз нали я обичам много, взех и ФВ! Сега тя и него си обича, ама мене, знам ли? Иначе, наистина, много добра кола за хора без претенции!

    Коментиран от #9

  • 7 този

    3 1 Отговор
    Най-важното не казват,че ще бъде с CVT, а не с роботизирана кутия както предишното поколение.Ама кой го интересува такива дреболии.
  • 8 Сатъра на Хана

    2 3 Отговор
    Абе то и при нас в Америка е пълно 50 годишни лесбийки вегетарианки, които си менят цвета на косите през ден, пушат трева и карат Мини и Smart
    ........
    ОБАЧЕ ТОЙОТА МОТЪРС ПРЕЗ МИНАЛАТА ГОДИНА Е ПРОДАЛА НАЙ-МНОГО КОЛИ В СВЕТА И ПРИ НАС В АМЕРИКА ОТ МОДЕЛИТЕ ТОЙОТА ТАКОМА , ТОЙОТА ТУНДРА , ТОЙОТА 4RUNNER, ТОЙОТА КОРОЛА, ТОЙОТА КАМРИ И ТОЙОТА RAV4
  • 9 Сатъра на Хана

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Qwerty":

    МОЖЕШ ДА КАЖЕШ НА ЖЕНА ТИ ДА Я ДАДЕ НА ТЪЩАТА ДА Я ПОКАРА
    ........
    .......... ПРЕСТАВЯМ СИ КАКВО ЩЕ ОСТАНЕ ОТ ТАЯ КОСТЕНУРКА НИНДЖА СЛЕД КРАШ ТЕСТА ИЛИ СРЕЩАТА С МИКРОБУС
    ......
  • 10 ВикиЛексъсВарна

    1 2 Отговор
    Конкурента на мини кросоувъра Айго Х е Сузуки Игнис Хибрид 2021г. - само че мини кросоувъра Игнис Хибрид 2021 г. се предлага и с 4х4 и е висок 161 см. и е 31 000 лв. с 4х4 и 7 г. гаранция или 140 000 км. от Сузуки България .