Last news in Fakti

3 Декември, 2021 09:54 4 678 6

Toyota показа най-наточената Corolla, но не съвсем

  • toyota-
  • corolla-
  • gr
Toyota показа най-наточената Corolla, но не съвсем - 1

Северноамериканският офис на Toyota публикува нова снимка в Instagram, обявяваща появата на наточена версия на Corolla. На преден план е стандартен хечбек, но истинският герой на тийзъра е модел, обвит в камуфлажно фолио, който се крие вляво в сянката на контейнерите. Съпътстващ кадъра е надписът „Излезте от сенките в светлината на прожекторите“, което намеква за предстоящата премиера на GR Corolla.

И така, на червения контейнер от лявата страна на снимката можете да видите индекса G16: той сочи към G16E-GTS - вътрешнозаводско име на "турбодвигателя" от GR Yaris, който ще бъде използван и при наточената Corolla. Надписът GR Four до него е препратка към системата за задвижване на всички колела на същия „горещ“ Yaris.

Toyota показа най-наточената Corolla, но не съвсем

Toyota публикува предишния тийзър за GR Corolla през октомври, маскиран като моментна снимка на интериора на конвенционален хечбек. Той също така включваше буквите G: 16 и GR Four и малък камуфлажен прототип, но на потребителите им отне месец, за да разберат отговора.

При GR Yaris 1.6-литровият турбо двигател с директно впръскване произвежда 272 конски сили и 370 Нм въртящ момент. По-рано се предполагаше, че за Corolla мощността ще се увеличи до 300 сили, но все още няма официално потвърждение. Номерът 2 и номерът 68 на панела за управление на климатика в първия тийзър показват 268 сили в системата, но да видим...

Toyota показа най-наточената Corolla, но не съвсем


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сър

    2 46 Отговор
    Пак казвам, хора с дръпнато очи не могат да правят автомобили - те не виждат..

    Коментиран от #4

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 2 Отговор
    БРАВО
  • 3 Qwerty

    4 5 Отговор
    Да видим, изглежда интересен проект. Досега най добрите хот хечове са от Европа! Хонда, чат пат мъти водата, но нищо сериозно! Да го видим пък това, що за продукт ще дойде!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тираджия

    0 11 Отговор
    Колкото и да я точат, пак не на точена си остава!